همشهری آنلاین: چند روز پس از انتشار توصیه‌های ۱۰گانه نویسنده نامدار آمریکایی به نویسنده‌های تازه‌کار، شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی به محل تمسخر این قوانین عجیب و غریب تبدیل شد.

جاناتان فرانزن نويسنده آمريكايي

به گزارش ایران‌آرت، جاناتان فرانزن به بهانه انتشار تازه‌ترین کتاب خود «پایان پایان زمین» ۱۰ قانون من‌درآوردی برای نویسندگان تازه‌کار در سایت لیت‌هاب نوشت که اقدامی است معمول اما عجیب بودن برخی از این توصیه‌ها و قوانین زمینه را برای شوخی‌های تند و تیز دیگر نویسنده‌ها و همکاران نویسنده سرشناس آمریکایی فراهم کرد.

«خواننده یک دوست است، نه دشمن یا تماشاچی»، «شما باید عاشق باشید پیش از آنکه بتوانید بی‌رحم باشید»، «شما بیشتر می‌نشینید تا اینکه دنبال چیزی باشید»، «بعید است کسی با داشتن یک خط اینترنت در محل کار بتواند داستان خوب بنویسد» و «وقتی اطلاعات آزاد و در دنیا در دسترس باشد، پژوهش‌های گسترده برای یک رمان بی‌ارزش می‌شود» از جمله این قوانین است که درست میانه ماه نوامبر در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت.

اندکی بعد نوبت به چاک وندینگ، نویسنده پرفروش نیویورک‌تایمز رسید که در توییتر قوانین خود را بنویسد و توصیه‌های فرانزن را به سخره بگیرد. در بخشی از قوانین ۱۰گانه نویسنده آمریکایی چنین آمده است: «مطلقا به جاناتان فرانزن گوش ندهید. توصیه‌های نویسندگی می‌توانند مانند کود عمل کنند. قهوه را امتحان کنید. واژه‌ها را پشت سر هم ردیف کنید و مطمئن شوید واژه‌های واقعی به کار می‌برید، نه چیزی که از خودتان می‌سازید.»

نویسنده‌ای دیگر به نام نیتن گلدمن هم به نکته‌ای اشاره کرد که شاید کمتر کسی به آن فکر کرده باشد. او در حساب شخصی خود در توییتر نوشت: «هر چه می‌خواهید درباره جاناتان فرانزن بگویید و بنویسید اما او بدون اینکه خودش در توییتر باشد، کاری کرد همه بیایند اینجا و درباره‌اش حرف بزنند. این یعنی فرانزن دست‌کم در عرصه توییتربازی از همه ما بهتر عمل کرده است.»

جودی لین پیکو، نویسنده آمریکایی با رکورد فروش ۱۴ میلیون نسخه از کتاب‌هایش به ۳۵ زبان دنیا با افتخار در توییتر چنین نوشت: «مفتخرم اعلام کنم تمام قوانین ۱۰گانه فرانزن را در نوشتن داستان زیر پا گذشته‌ام.» او اندکی بعد این متن را در صفحه شخصی خود منتشر کرد: «با اینکه هرگز به فرانزن لگد نزده‌ام (کنایه از اینکه مسخره‌اش نکرده) اما قانون‌های او به کار من نیامده‌اند.»

پاتن اسوالت با قوانین هفت‌گانه و الکساندرا پتری با قوانین هشت‌گانه از توصیه‌های فرانزن استقبال کردند. دانا شوارتس نوشت فرانزن به این دلیل از توییتر متنفر است که یکی از پرنده‌های محبوبش در لوگوی آن اسیر است و تسا دیر این جمله را با مخاطبان خود به اشتراک گذاشت: «نوشتن بدون دسترسی داشتن به اینترنت احتمال از دست شغل را برای شما یک میلیون بار بیشتر می‌کند؛ خوب یا بد.»

همین ریتوییت شدن قوانین ۱۰گانه باعث شد نام جاناتان فرانزن در توییتر ترند شود و به فهرست ۱۰ ترند برتر در دنیا راه یابد. این نام در آمریکا در رده چهار قرار گرفت و در نیوزیلند تا رتبه هفت بالا آمد.

کد خبر 422932

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ادبیات و کتاب

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha