او گفت: اقتصاد مقاومتي يعني اقتصاد ژاپن، كرهجنوبي و سوئيس اما نه صورت ظاهري كه بنيادهاي آن در اقتصاد مقاومتي مطرح است. وي تأكيد كرد: سازمان ميراثفرهنگي ناگزير به زيست در اقتصاد مقاومتي بوده است.
به گفته رئيس پژوهشگاه ميراث و گردشگري، هر يك از زيستگاههاي ما بايد شرايط بقا را ميداشتند و نميتوانستند به جايي متكي باشند. اما اين تجربه در دوره جديد ترك شده است؛ به همين دليل است كه اگر نفت را نخرند، ميميريم چون نميتوانيم مقاومت كنيم.
حجتالاسلام محمدعلي زم، معاون اجتماعي و فرهنگي مناطق آزاد تجاري و اقتصادي نيز در اين نشست گفت: توقع زيادي بود كه فكر كنيم بايد گردشگري نيز آثار بعد از برجام را به خود ميديد. ما هنوز در كشور بر سر ايدئولوژي گردشگري بحث داريم. هنوز نظام برنامهريزي كشور جرأت نكرده است سهم درآمد ملي را در گردشگري بهصورت جدي مشخص كند و هنوز گردشگري از نظر برخي معادل لااباليگري است. به گفته محمدعلي زم، وقتي قيمت 6 ميليون بشكه صادرات نفت تغيير ميكند بايد دستگاههاي مختلف پاسخگو باشند اما اگر در گردشگري ۱۰۰هزار نفر به ايران بيايند، لازم نيست كسي درباره آن پاسخ بدهد. اين موضوع نشان ميدهد كه در زيرساخت فكر و باور به توانمندي گردشگري، مشكلات اساسي داريم.
معاون اجتماعي و فرهنگي مناطق آزاد گفت: آمار سال۹۴ مناطق آزاد نشان ميدهد حدود ۱۲ميليارد و ۱۰۰ ميليون تومان گردش مالي حاصل از گردشگري وجود داشت كه اين مبلغ در گذشته نبود. در جزيره كيش گردشگري با رويكرد توريست خارجي بهويژه براي گردشگران اروپايي كه خواستار ويتامين آفتاب هستند، رونق پيدا كرد. وي افزود: در منطقه آزاد ارس نيز پس از برجام با رشد ۳۵درصد تورهاي ورودي از فرانسه و آلمان روبهرو بوديم. جذب سرمايه براي ۵هتل و هتلآپارتمان و همكاري با ارمنستان براي پروتكل جذب گردشگران ارمني به ارس نيز ازجمله برنامهها بود. محمدعلي زم با اشاره به آمار ورود گردشگر خارجي به منطقه آزاد انزلي گفت: در منطقه آزاد انزلي گردشگر خارجي از ۲۱نفر در سال۹۱ به ۳هزار و ۳۴۷نفر در يكساله پس از برجام رسيد.
زم افزود: صدور مجوزهاي ساخت هتل نيز نسبت به سال قبل دوبرابر شده است. ۶۹ سرمايهگذار داخلي و خارجي نيز در انزلي كارشان را در يك سال اخير به نتيجه رساندند. به گفته او، در ۵۰ روستاي جزيره قشم ۵۰ كاشانه مهمان ايجاد شده و در منطقه آزاد چابهار نيز خط دريايي كراچي، چابهار، هند در حال راهاندازي است.
نظر شما