به گزارش ايرنا، معترضان در این تجمع مسالمتآمیز که توسط انجمن اسلامی بنگلادشیهای مقیم رم و با شعار «اسلام جرم نیست» برگزار شد، از دولت و نهادهای محلی خواستند راهکار و فضایی برای فعالیتهای دینیشان ارائه دهند.
مسلمانان سپس با اقامه نماز جماعت در مقابل کولوسیوم و تاکید بر لزوم پیدا کردن اراده سیاسی برای حل این مساله اعلام کردند: «ما از اینکه به اماکن مذهبی و عبادتگاههای ما مهر "بدون مجوز" زده و آنها را تعطیل میکنند، خسته شدهایم. این وظیفه نهادهاست تا در ایجاد تسهیلات برای اعمال حق قانونی عبادت، فعالیت کنند. این حق همه و حق ماست. امیدواریم مسئولان شهر رم، روندی را برای رسیدن به یک راه حل آغاز کرده در کوتاه مدت راه حلهایی ارائه دهند».
مسلمانان با تاکید بر اینکه «بستن مساجد از نماز خواندن و عبادت جلوگیری نمیکند»، از دولت ایتالیا خواستند تا برای گشایش اماکن جدید مذهبی مساعدت کند.
این در حالیست که «عمر کامیلتی» سخنگوی مسجد بزرگ رم (وابسته به عربستان سعودی) در یک برنامه رادیویی به مشاجره علیه این اعتراض پرداخت و گفت: خطرات نمادی وجود دارند. رم شهر ما است و یک تصویر زخمی از آن، به ما نیز ضربه وارد میکند. بنابراین ما این اعتراض را رد میکنیم.
تهدیدات داعش و حملات مختلف تروریستی در قلب اروپا، سبب تدابیر شدید امنیتی در ایتالیا شده و در پی این تدابیر بسیاری از مساجد و اماکن مذهبی مسلمانان در این کشور بسته و برخی امامان جماعت نیز به اتهام فعالیتهای تروریستی از کشور اخراج شدهاند.
حدود یک میلیون و 700 هزار مسلمان در ایتالیا زندگی میکنند که اکثر آنها اهل تسنن هستند. حدود 70 هزار نفر از این تعداد ایتالیایی هستند و اتباع مراکش با 504 هزار نفر بیشترین شمار مسلمان غیر ایتالیایی را را در این کشور دارند.
به دنبال آنها به ترتیب اتباع مسلمان آلبانی (271 هزار نفر)، بنگلادش (117 هزار)، تونس (111 هزار)، مصر (105 هزار)، پاکستان (101 هزار)، سنگال (97 هزار)، مقدونیه (59 هزار)، کوزوو (49 هزار)، الجزایر ( 26 هزار)، بوسنی هرزگوین (25 هزار) و ترکیه (22 هزار) بیشتر شمار مسلمان را در ایتالیا تشکیل میدهند.
نظر شما