همشهری آنلاین : وزیر بهداشت گفت: مراجعه به متخصص از مسیر ارجاع، نباید به صورت اجباری باشد. اکثر کشورها این مسیر را تصحیح کرده‌اند، باید این مسیر را اصلاح کنیم.

hashemi

به گزارش همشهری آنلاین او افزود: با اجبار نمی‌توان مردم را به سوی پزشک خانواده تشویق کرد، باید مجموعه‌ای از امتیازات را برای مردم در نظر گرفت و به افرادی هم که در چرخه نظام ارجاع هستند، خدمات ویژه ارائه داد.

 سید حسن هاشمی، در جلسه ستاد کشوری پزشک خانواده که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، بر تداوم اجرای پزشک خانواده، تاکید کرد و اظهار داشت: این طرح یک ضرورت است و تربیت پزشکان عمومی، باعث اجرای بهتر پزشک خانواده در کشور می‌شود.

هاشمی برلزوم تفویض اختیار به روسای دانشگاه های شیراز ومازندران، به منظوراجرای بهتر برنامه پزشک خانواده تاکید کرد و اظهارداشت : برای اجرای بهتر برنامه پزشک خانواده ،اختیاراتی را که روسای دانشگاه های علوم پزشکی شیراز و مازندران نیاز دارند را باید به صورت مشترک به آنها تفویض کنیم زیرا امکان اجرای چندین مدل در استان فارس برای سه دانشگاه علوم پزشکی شیراز، جهرم و فسا وجود ندارد و باید هر دو استان فارس و مازندران یک مدل را در پزشک خانواده و نظام ارجاع، اجرا کنند.

او افزود:باید زیر ساخت ها و امکانات لازم برای دو استان فارس و مازندران ، شامل مراکز جامع خدمات، پایگاه‌ها و بیمارستان‌های مورد نیاز را به سرعت تأمین کنیم.

هاشمی گفت: باید برنامه‌های تشویقی برای ادامه تحصیل و تقویت نگاه اجتماعی نسبت به پزشک خانواده و تعریف سیستم ارتقاء برای آنان، اجرا شود ،زیرا در خط مقدم خدمات قرار دارند .

اواظهارداشت : سهم پزشکان خانواده در دوره‌های تخصصی تعریف شده نیست بنابراین ، ضروری است برای آنها مشوق هایی به منظور تقویت پزشک خانواده در نظر گرفته شود و برای رزیدنت‌هایی که علاقه مند به تحصیل در دوره پزشک خانواده هستند، امتیازاتی درنظر گرفت .

وزیر بهداشت گفت :در آینده در نظر داریم در پایگاه های سلامت که در طرح جدید توسعه شبکه در شهرها اجرا می‌کنیم، پزشک خانواده مستقر کنیم.

او تاکید کرد : پزشکان عمومی مجری پزشک خانواده، از طریق برگزاری کنگره ها و همایش های علمی مرتبط باید توانمند شوند و مورد تشویق قرار گیرند.

هاشمی گفت: سازمان تأمین اجتماعی با توجه به تعداد بیمه شدگانی که دارد چه نقشی در روستاها دارد؟ آیا قصد هزینه کردن دارد؟ و یا در نقاط روستایی هزینه می‌کند و ما نمی‌بینیم.

او افزود : در فولادشهر اصفهان برای 15 هزار نفر سرانه پزشک خانواده می‌دهند که حدود 12 هزار نفر از آنها بیمه تأمین اجتماعی دارند در حالی که با وجود پرداخت حق بیمه، سازمان تأمین اجتماعی هیچ پولی به آنها پرداخت نمی‌کند و باید راهکاری پیدا کرد تا در مواردی که بیمه شده تأمین اجتماعی وجود دارد، متناسب با حق بیمه ای که پرداخت می کنند هزینه شود، وضعیت بهتر می شود.

وزیربهداشت بر ضرورت تجمیع بیمه روستاییان در قالب بیمه سلامت ایرانیان تأکید کرد و گفت: یک روستایی هیچ گناهی نکرده که چون در روستا زندگی می کند ارزش دفترچه او کمتر از دفترچه افراد ساکن در شهرها باشد و در عین حال وقتی یک روستا یی به شهر می آید خدماتی به وی ارائه نشود بنابراین ،لازم است تا در مورد بیمه روستاییان تجدید نظر جدی صورت گیرد اما تصمیم گیرنده نهایی وزارت رفاه است.

هاشمی اظهار داشت: حداکثر 650 متخصص پزشک خانواده در کشور تربیت خواهند شد .پزشکان عمومی مجری برنامه پزشک خانواده در کشور باید به کارشان ادامه دهند و مورد حمایت قرار گیرند چون در آینده بنا نداریم متخصصین تربیت شده را جایگزین پزشکان حاضرکنیم.

وزیر بهداشت ،بر لزوم تعریف دوباره پزشک عمومی تأکید کرد و گفت: ما پزشک عمومی را به منظور استفاده در قالب پزشک خانواده می خواهیم و اگر نقصی در آموزش وجود داشته باشد باید از طریق آموزش از راه دور و یا آموزش حضوری تعریف کنیم تا این نگرانی پزشکان عمومی از بین برود که تصورنکنند، بتدریج قصد داریم متخصص پزشک خانواده را بکار بگیریم و یا 60 درصدی که به صورت دو شیفته فعالیت می کنند تصور نکنند که در سال های آینده ،نیازی به آنها نیست.

هاشمی گفت : در نظر گرفتن پیوست رسانه ای برای طرح پزشک خانواده ضروری است چراکه باید اقدامات صورت گرفته، تغییرات مثبت و رضایتمندی که در این برنامه حاصل شده است ،به اطلاع مردم و مسوولان برسد.متاسفانه کمترازاثرات مثبت و تغییرات ایجاد شده برای مردم سخن گفته شده و بیشتر نکات منفی به اطلاع رسیده است .

کد خبر 315651

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha