جمعه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۰
۰ نفر

همشهری آنلاین: آخرین نماز جمعه ادریبهشت در تهران به امامت حجت‌الاسلام صدیقی در دانشگاه تهران برگزار شد.

صدیقی حجت‌الاسلام

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی در نماز جمعه این هفته تهران به مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 در وین اشاره کرد و افزود: شش ماه گذشته و حالا باید طرفین به توافق نهایی برسند و دور جدیدی از مذاکرات در حال طی شدن است.

وی افزود: همان طور که رهبر حکیم و زمان‌شناس ما فرمودند، ما با مذاکره مخالف نیستیم بلکه فعالیت‌های دیپلماسی جز ضرورت‌های بسیار بالای کشور است و باید افراد باهوش، دارای کیاست‌، تاکیک‌های مناسبی را انتخاب کنند و با کشورهای مختلف مذاکره و تعامل کنند؛ چراکه این ارتباط بین‌المللی لازمه زندگی جهانی است.

صدیقی به حمایت مقام معظم رهبری و مردم از اصل مذاکره اشاره کرد و یادآور شد: اکنون مذاکرات به شرایط حساسی رسیده است. مساله هسته‌ای یک مساله ملتی است و چندین سال است در تمام کشور آحاد مردم آن را به عنوان حق مسلم، سرمایه عظیم و جهشی جدید و یک امر بازدارنده در برابر قدرت‌های بزرگ مورد حمایت قرار داده‌اند و مرتب و مستمر شعار داده‌اند که انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست.

وی با بیان این‌که "انرژی هسته‌ای حق قانونی، وجدانی،‌ ملی و دینی ملت ایران است"، تاکید کرد: اسلام نمی‌پسندد که جامعه اسلامی زیر یوغ کافر باشد اگر بناست آنها بر ما سلطه‌ای نداشته باشند، راهی جز توسعه علم و ترقی بر ابعاد صنعتی، فناوری و مسابقه در جبهه علم با همه دنیا برای تامین عزت و استقلال وجود ندارد.

امام جمعه موقت تهران با بیان این‌که "جهش هسته‌ای از برکاتی است که خون شهدا موجب آن شده است"، تصریح کرد: نفس هسته‌ای از ما قربانی‌های با ارزشی چون شهید شهریاری، احمدی روشن و ... گرفته که هرکدام بندگان صالح خدا، اهل نماز و دارای تخصص هسته‌ای بودند. ملت ما خون و قربانی داده که این نعمت را داشته باشد؛ بنابراین خطوط قرمز باید در این جهت حفظ شود.

وی با بیان این‌که "تحقیق و توسعه در مساله هسته‌ای قابل مذاکره نیست"، افزود:‌ دانشمندان ما باید در مساله تحقیق و توسعه هسته‌ای بدون مانع کار را به پیش ببرند. علاوه بر این، صحبت در مورد تعداد سانتریفیوژها، زیاده‌طلبی، باج‌گیری و ضعف دیدن طرف است. اینکه آنها برای ما تعیین کنند چه تعداد و چه نیازهایی داریم و ما هم با آن‌ها کنار بیایم، دلیل ضعف و ذلت ما خواهد بود. آنچه از نظر NPT هیچ مشکلی ندارد انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای است که برای همه کشورها رواست اما هیچ کشوری نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد.

صدیقی با تاکید بر این‌که "سطح غنی‌سازی در ایران باید متناسب با نیازهای کشور باشد"، ادامه داد: نباید در توافق به جایی برسیم که نیازهای ما را دشمن تشخیص بدهد. آنها در مورد رآکتور هسته‌ای تهران وعده‌هایی دادند و نیازهای ما هم محرز بود اما به وعده‌های خود عمل نکردند؛ بنابراین تکرار این کار شرط کیاست و ایمان نیست و باید در این قرارداد استقلال ما حفظ شود.

امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: ما برده آن‌ها نیستیم؛ رژیم ارباب - رعیتی دیگر حاکم نیست و زمانی که آمریکا برای خود یَلی بود، گذشته است. امام (ره) صولت آمریکا را شکست و او را تحقیر کرد و کوچک شمرد و گفت که آمریکا نمی‌تواند هیچ غلطی بکند.

وی با بیان این‌که "تشخیص نیازهای ایران در مساله هسته‌ای نباید به طرف غربی ارتباطی پیدا کند"، اضافه کرد: ما کشور مستقلی هستیم، انقلاب کرده‌ایم و مردم ما انقلابی، شهادت‌طلب، سربلند، حماسی و حاضر در صحنه‌اند و آنجایی که برای عزتشان مضر باشد و با سربلندی‌شان بازی شود، زیر بار نخواهند رفت.

صدیقی، حفظ ماهیت آب سنگین اراک را از خطوط قرمز مذاکرات هسته‌ای عنوان کرد و افزود: این قرارداد باید متوازن، متقابل و همزمان با رفع تحریم‌ها باشد چراکه ایران به قرارهایی که می‌گذارد عمل می‌کند و حتی پیشاپیش حرکت می‌کند و گاهی داوطلبانه اقداماتی انجام می‌دهند اما آن‌ها هنوز تحریم‌ها را برنداشته‌اند.

امام جمعه موقت تهران با بیان این‌که "در مرحله بعدی مذاکرات همه تحریم‌ها باید برداشته شود"، تصریح کرد:‌ در این قرارداد احترام و حقوق متقابل باید مقبول طرفین قرار گیرد. آنچه خواست عموم ملت و وظیفه انقلاب، حماسی و دینی ماست، این است که هیچ یک از دستاوردهای هسته‌ای ما قابل تعطیلی نیست و کسی حق معامله در این جهت را ندارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین صدیقی در ادامه خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه، یادآور شد: مقام معظم رهبری این بازدید را شیرین و فراموش نشدنی توصیف کردند. در این نمایشگاه پهپادهای طراحی شده، ساماندهی موشک‌های ضد ناو و بالستیک و ضد سپر موشکی، سامانه‌های پدافندی و انواع رادارها و مراکز کنترل فرماندهی به عنوان ابزار دفاعی سپاه پاسداران به نمایش گذاشته شد که سپاه با اتکا به نیروی داخلی توانسته در سطح قابل عرضه‌ای در جهان کار را به پیش ببرد.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد:‌ مقام معظم رهبری این بازدید را شیرین توصیف کردند و در عین حال گفتند که ما به این مسائل قناعت نمی‌کنیم بلکه باز هم باید پیش برود. این پیامی برای همه دارد که ما می‌توانیم اما در بخشی از مدیریت‌های کشور این پیام را نمی‌گیرند.

وی در بخشی دیگری از خطبه‌های نماز جمعه، از وزارتخانه‌های کشور، اطلاعات، آموزش و پرورش، علوم و ارشاد خواست تا در مورد مسائل فرهنگی احساس تکلیف شرعی کنند.

صدیقی ادامه داد: کشور ما کشور امیرالمومنین(ع)،‌ امام حسین(ع)، اهل بیت و قرآن است و انقلاب ما هم انقلاب اسلامی است؛ لذا همه وزارتخانه‌ها هم در عزل و نصب‌ها تدین و تقوا را در رأس مسائل قرار دهند و هم به اوضاع فرهنگی کشور حساسیت نشان دهند؛ چراکه در غیر اینصورت اعتماد مردم سلب خواهد شد.

امام جمعه موقت تهران همچنین اظهار کرد: در حال حاضر در برخی نقاط شهر گاهی روسری‌ها هم برداشته می‌شود و هم بی‌حجابی کامل دیده می‌شود و انواع ابتذال از طریق ماهواره‌ها و شبکه‌های اینترنتی به درون خانه‌ها راه می‌یابد.

وی با اشاره به تشکیل شورای عالی فضای مجازی از سوی مقام معظم رهبری، گفت: مقام معظم رهبری فضای مجازی را حساس دانسته‌اند و گروهی را به ریاست رئیس‌جمهور مشخص کرده‌اند و مقرراتی هم معمول شد. در همه کشورها در این مسائل کنترل وجود دارد و هیچ کشوری نرم‌افزارهایی که بعد جاسوسی، امنیتی و اقتصادی دارد را آزاد نمی‌گذارد. البته گاهی مقرراتی مصوب می‌شود اما به آن عمل نمی‌شود، در حالی که همه ما باید به قانون عمل کنیم.

صدیقی اضافه کرد: علاوه بر قانون، ما مسلمان هستیم و تعهد به اسلام داریم؛ بنابراین به داد جوانان و دخترهایمان برسیم و نگذاریم گناه آنقدر شایع شود که استحقاق عذاب الهی به وجود بیاید و نعمت‌ها از دست ما گرفته شود.

وی با اشاره به اصلی از قانون اساسی در مورد امر به معروف و نهی از منکر، یادآور شد: پیش از قانون اساسی، قانون اساسی هر مسلمانی قرآن است و به همین جهت هم بعد از نماز جمعه جمعیتی به عنوان حمایت از امر به معروف و نهی از منکر و مقابله با نشر برخی مفاسد راهپیمایی خواهند کرد.

امام جمعه موقت تهران در ادامه با اشاره به برگزاری آیین اعتکاف در کشور، اظهار کرد: اعتکاف‌ها سراسر نور بود و در پالایش مملکت و آثار گناه اثرگذار است.

صدیقی در خطبه‌های اول نماز جمعه تهران نیز به تفسیر سوره حمد پرداخت و گفت:‌ این سوره به قدری مهم است که بر حسب نقلی از امیرالمومنین(ع)، ایشان فرموده‌اند اگر بنا بود تفسیر سوره حمد را بنویسم، بار چندین شتر می‌شد.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به عمق و ژرفای آیات قرآن اظهار کرد:‌ هر قدر محققان در طول تاریخ کاوش‌هایشان را در این زمینه عمیق‌تر کرده‌اند، ایده و معرفت جدیدی بدست آورده‌اند؛ چراکه قرآن بطونی دارد که بر حسب روایات تا 70 بطن برای آن مطرح شده است.

وی در پایان با بیان این‌که "کنترل زبان، بسیاری از گناهان را در زندگی انسان ریشه‌کن می‌کند"، ابراز امیدواری کرد که مسلمانان در ماه رجب ترک گناه بویژه گناه لسانی را مهمترین وسیله تقرب به خدا قرار دهند.

کد خبر 259521
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز