به گزارش روابط عمومی ارتش، سردار محمد سدهی، رئیس دفتر ارتباطات نیروهای مسلح طی سخنانی در همایش تحلیل عملیات آزادسازی سوسنگرد گفت: در عملیات سوسنگرد فقط دو تیپ از ارتش و نیروهای مردمی حضور داشتند در صورتی که دشمن با دو لشگر مجهز آمده بود و اگر بخواهیم این دو را با هم مقایسه کنیم یک به هجده می شود و پیروزی در سوسنگرد امکانپذیر نبود مگر با اذن خداوند و وحدت و همدلی تمامی نیروهای عمل کننده.
وی با اشاره به اهمیت تقویم زمانی عملیات سوسنگرد افزود: شروع عملیات اول محرم بود و رژیم بعثی می خواست در روز عاشورا آبادان و سوسنگرد را به تصرف کامل خود در آورد و به نوعی حادثه کربلا را تداعی کند؛ اما شکست آنها در روز تاسوعا و در محور سوسنگرد از اهمیت بالایی برخوردار بود و امید واهی محاصره اهواز را در دل دشمن به یاس بدل کرد.
سردار سدهی در ادامه با اشاره به عملکرد گروهک های سیاسی در محور سوسنگرد افزود: گروهک های سیاسی در این زمان منشاء شکاف ها و اختلافات بودند. جریان خلق عرب جاسوسی، خراب کاری و ترور را در دستور کار خود قرار داده بود، جریان ملی گرایان یا لیبرال ها به جای اینکه به مقابله با دشمن و پیروزی فکر کنند به دنبال صلح تحمیلی و آتش بس بودند و می خواستند از این طریق به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ضربه وارد کنند.
وی همچنین با اشاره به عملکرد ضعیف صدا و سیما در آن برهه از زمان که مدیریت آن را قطب زاده برعهده داشت؛ تصریح کرد: در روز بیست و پنج آبان ماه 1359 رادیو و تلویزیون که باید در جهت تقویت بنیه روانی نیرو ها عمل کند بر عکس عمل نمود و با اعلام اشغال سوسنگرد توسط نیروهای بعثی موجب تضعیف توان و روحیه نیروهای خودی شد و تمام این حرکات در راستای خواسته های دشمن صورت می گرفت.
وی با بیان اینکه عملیات آزادسازی سوسنگرد یک عملیات صرفا نظامی نبود بلکه برای نجات خوزستان، حفظ امنیت ملی و کیان جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت؛ خاطر نشان کرد: بحث عملیات سوسنگرد یک تاریخ مملو از افتخار است که با محوریت ارتش و همکاری و همدلی سپاه، بسیج مردمی، ژاندارمری و دیگر نیروهای داوطلب با موفقیت و سرافرازی به انجام رسید.
وی در پایان افزود: ما از عملیات سوسنگرد این درس را آموختیم که با وحدت، همدلی و انسجام می توان بر دشمن غلبه نمود حتی اگر از نظر استعداد نیرو و تجهیزات اندک باشیم.