همشهری‌آنلاین: رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درباره محدودیت برای کشیدن قلیان توسط خانم‌ها در بعضی اماکن گفت: با این موضوع مخالفم. حالا بنده با همسرم یا دخترم رفتیم قلیان بکشیم؛ دو پک هم آنها بزنند چه مشکلی دارد؟

محمد علی نجفی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با حضور در برنامه پایش در برابر پرسش‌های متنوعی قرار گرفت که یکی از آنها بحث امضاهای طلایی در سازمان میراث فرهنگی بود مبنی بر اینکه برای ارائه قلیان به مردم در اماکن عمومی اگر مجوز از میراث فرهنگی اخذ شده باشد دیگر هیچ مشکلی برای عرضه قلیان به خانم‌ها و آقایان وجود نخواهد داشت، نجفی در پاسخ گفت: من این قول را می دهم که تا 2 ماه آینده تمام ضوابط مجوزها را روی سایت سازمان میراث فرهنگی بگذاریم تا علت دریافت یا عدم دریافت مجوزها توسط افراد، مشخص و شفاف شود، دیگر امضاهای طلایی وجود نخواهد داشت.

مهمترین اظهارات نجفی را به نقل از فارس در زیر بخوانید:

  • موافق قلیانم در محیط‌های مشخص با استانداردهای کافی. ببینید چقدر امکان تحرک، تفریح و حتی نفس کشیدن برای مردم باقی گذاشته‌ایم؟ نمی‌گویم هر رستورانی، سرو شود. جلوی قلیان را بگیریم همراه با قلیان چیزهای دیگری هم وارد فضای خانه می‌شود.
  • محدودیت‌ها برای مصرف قلیان توسط خانم‌ها ؛ با این مخالفم، حالا بنده با همسرم یا دخترم رفتیم قلیان بکشیم دو پک هم آنها بزنند چه مشکلی دارد؟ می‌دانم خیلی‌ها با حرف‌های من مخالف هستند اما ببینیم مجموع محدودیت‌ها قابل دفاع هستند؟ اگر نبود بدانیم بعضی محدودیت‌ها را زیاد به مردم تحمیل می‌کنیم و در تصمیمات، تردید کنیم.
  • علما می‌گویند هر چیز که منع می‌کنید انسان حریص می‌شود، اگر این را ملاک تصمیم گیری بگذاریم شاید به این نتیجه برسیم بعضی تصمیمات قبلی اشتباه بوده است.
  • اگر بناست، قلیان باشد برای زن و مرد نباید تفاوت باشد.
  • مجری برنامه هم از نجفی پرسید اگر موضوع یکی از برنامه‌های «مناظره» که جمعه‌ها از شبکه یک سیما پخش می شود را به «قلیان» اختصاص دهیم شما می‌آیید؟ ؛ تخصص من قلیان نیست، تخصص آقای مرعشی (رئیس سازمان میراث فرهنگی در دولت هشتم)، قلیان است ایشان را دعوت کنید!
  • ما محدودیت های فرهنگی و شرعی داریم. هتل‌ها در دنیا از فروش مشروب پول درمی‌آورند. ما باید از شرایط دیگری مثل فروشگاه‌ها در هتل‌ها بهره ببریم.
  • شیردال، ولو اینکه تقلبی باشد اقدامی حاصل از حسن نیت آمریکا باید تلقی کنیم این جام، در سال 2003 توسط آمریکایی‌ها ضبط شده و 3 کارشناس آمریکایی، حکم اصل بودن آن را داده‌اند. قرار بوده این جام شیردال را 950 هزار دلار بفروشند، در هر صورت، قدمت آن را کارشناسان داخلی در دست بررسی دارند. اما اینکه شیئی بوده و این را از روی آن ساخته باشند درست نیست.
  • سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، توان مشورت دادن برای سرمایه گذاری را نداشته است 1167 منطقه نمونه گردشگری را در سفرهای استانی رئیس جمهور تصویب کردند که معلوم است بدون محاسبه و برنامه ریزی بوده است. دستور داده‌ام کمیته‌ای اینها را بررسی کند و آنهایی که ظرفیت ندارد را خارج کنند. 150 منطقه نمونه با امکانات موجود کفایت می‌کرد.
  • می خواهیم با 12 ارگان، کمیته مشترک گردشگری تشکیل دهیم.
  • در دنیا تعاریف استاندارد برای گردشگری و حساب های اقماری وجود دارد. از دو گروه خواهش کرده ام که در این زمینه برنامه و روش بدهند تا یک سال آینده، آمار دقیق گردشگر خارجی و داخلی بدهیم. درباره آمار گردشگری خارجی در سال گذشته هم جای شک و شبهه وجود دارد.
  • مصوبه احداث سرویس های بهداشتی در جاده ها متعلق به سال 86 است اما در اجرا این مصوبه ناموفق بوده است، بخشی ساخته شده اما پیش بینی نشده که چه کسی آن را تحویل بگیرد و اداره کند. تعداد سرویس های بهداشتی کم است و سرویس بهداشتی فرنگی وجود ندارد در حالی که بخشی از گردشگران از این نوع، استفاده می کنند. این هم یکی از مسائلی است که باید حل شود و اتفاقاً هفته پیش به یکی از معاونان نوشتم که کمیته ای تشکیل و مسئله سرویس بهداشتی حل شود.
  • باید امنیت کشورمان را به خارجی ها معرفی کنیم. دولت باید سرمایه گذاری وسیعتری در این زمینه داشته باشد. در همه دنیا می گویند تعامل بخش خصوصی و دولتی باعث رونق گردشگری می شود.
  • آنچه در بودجه امسال است اصلاً به گردشگری، جدی نگاه نشده است از حالا به بعد این جدیت آغاز می شود. گردشگری بدون صرف بودجه های اولیه رونق نمی گیرد اول، دولت باید امکانات و شرایطی را فراهم کند سپس بخش خصوص را فرا بخواند.
  • مشکل حقوق های عقب افتاده کارکنان این سازمان ؛ 1500 نفر از 8000 نفر کارکنان ما مازاد هستند و فعلاً پستی برای آنها نداریم 60 درصد کارکنان ما استخدام قراردادی هستند. مسئله حقوق در سازمان میراث فرهنگی، معضلی است و شرمنده کارکنان هستم.
  • ولی من 2 ماه است که وارد سازمان شده ام امیدوارم بتوانم مجوز بگیرم قراردادی ها را رسمی کنیم. در استانها هم مشکل بودجه استانی داریم و درست است که بعضی نیروهای ما حقوق دریافت نکرده اند ظرف یکی دو ماه آینده اینها را حل می کنیم.
  • در مناطق مختلف کشور، بناهای تاریخی متعدد داریم می توانند مالکان، ساخت و ساز در آن انجام دهند اما زیر نظر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری. سازمان میراث فرهنگی بودجه ای برای خرید همه این بناها ندارد. راه حل این است که بودجه عمرانی سازمان را بالا ببریم و ساخت و ساز در چهارچوب میراث فرهنگی را توسعه دهیم.
  • اجازه می دهیم بنای تاریخی را رستوران و هتل کنند در یزد و کاشان نمونه هایی داریم که از بناهای تاریخی، استفاده تجاری کرده اند. بخش خصوصی هم در این زمینه به صندوق احیا در زیرمجموعه میراث فرهنگی مراجعه کند.
  • برای اینکه بناهای تاریخی حفظ شوند باید زندگی در آنها جریان داشته باشد و باید گروه های طرفدار میراث فرهنگی را فعال کنیم و میراث فرهنگی دارای عقبه اجتماعی شود.
  • آموزش و پرورش را دوست دارم به خصوص از لطفی که دوستان دارند اما آموزش و پرورش سخت تر بود. به مسائل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم خیلی بیشتر از گذشته علاقمند شده ام. این 2 ماه هم صرف وضعیت فعلی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و انتخاب همکارانم در این سازمان شده است.
  • نجفی در این برنامه، پست الکترونیکی شخصی خود را هم اعلام کرد تا مخاطبان بتوانند با وی در ارتباط باشند.
کد خبر 235808
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز