سه‌شنبه ۸ خرداد ۱۳۸۶ - ۱۲:۵۸
۰ نفر

گروه سلامت: دبیر انجمن آسم و آلرژی ایران اعلام کرد: دود قلیان مضرتر از دود سیگار است.

 در حالی که نیروی انتظامی اقدام به جمع‌آوری قلیان‌ها از قهوه‌خانه‌های دربند و برخی دیگر از مراکز تفریحی کرد[سابقه خبر]، دبیر انجمن آسم و آلرژی ایران اعلام کرد: دود قلیان مضرتر از دود سیگار است و مانند سایر محصولات دخانی، به طور مستقیم سبب تحریک و انقباض عضلات صاف مجاری هوایی و تنگی راه‌های تنفس، ایجادالتهاب و افزایش ترشحات و خلط می‌شود.

دکتر محمد قره‌گزلو فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی به ایرنا گفت: دود قلیان و سیگار از طریق پایین‌آوردن کارایی سیستم ایمنی بدن، موجب ناتوانی سلول‌های دفاعی بدن و در نتیجه افزایش عفونت‌های تنفسی می‌شود.

دبیر انجمن آسم و آلرژی ایران با استقبال از تصمیم معاون سلامت وزارت بهداشت مبنی بر این که با کمک نیروی انتظامی تهران بزرگ اقدام به جمع آوری قلیان از اماکن عمومی، مراکزتهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن گردشگری دربند و سربند کند، با ابراز نگرانی از گرایش برخی از جوانان و خانم‌ها به کشیدن قلیان گفت: دود ناشی از قلیان و سیگار و به طور کلی دود توتون و تنباکو حاوی مواد سمی شناخته شده‌ای هستند که تعداد آنها به بیش از سه هزار ماده کشف‌شده می‌رسد.

دکتر قره‌گزلو خاطرنشان کرد : متاسفانه طی سال‌های گذشته در کشور ما برخی به خصوص جوانان به اشتباه فکر می‌کنند که عوارض و ضررهای قلیان کمتر از سیگار است، در حالی که خلاف این موضع به اثبات رسیده است.

وی با بیان این که دود ناشی از قلیان به هیچ وجه کم خطرتر از سیگار نیست، ضمن اینکه به دلیل آغشته بودن به مواد معطره و انواع اسانس‌ها به هنگام سوختن، مواد سمی بیشتری تولید می‌کند، گفت: سوختن زغال قلیان به همراه اسانس آن، سبب تولید مواد سمی مهمی از جمله گاز خطرناک مونواکسید کربن می‌شود که تاثیرات قلبی آن کاملا شناخته شده است.

این متخصص ایمونولوژی آسم و آلرژی تاکید کرد که دود قلیان علاوه بر عوراض ریوی، قلبی عروقی، سبب عوارض آلرژیک پوستی و خارش نیز می‌شود.

دکتر قره‌گزلو گفت: آلاینده‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند که شامل آلاینده‌های هوای باز و فضاهای بسته است. وی افزود با توجه به اینکه اغلب افراد به طور متوسط  02تا  ۲۲ساعت از شبانه روز را در فضای بسته بسر می‌برند، لذا محیطهایی که به دود قلیان و سیگار آلوده بشود تا ساعت‌ها مواد سمی در محیط باقی می‌ماند.

دبیر انجمن  آلرژی و آسم ایران تصریح کرد: اطلاعاتی که طی دو دهه اخیر درباره تعداد مبتلایان به آسم و آلرژی‌های تنفسی در دنیا و کشور ما به دست آمده نشانگر افزایش قابل ملاحظه در تعداد بیماران بر اثر آلاینده‌های ذکرشده است.

کد خبر 23227

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز