به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری المنار، دبیر کل حزبالله لبنان گفت: من در ابتدا، اندکی درباره تحولات غزه سخن میگویم. تا امروز شاهد پایداری، ثبات، واکنش شجاعانه و قوی مقاومت و پایبندی مقاومت به شروط خود (برای برقراری آتش بس) هستیم.
دبیرکل حزبالله لبنان افزود: امروز اسرائیلیها به دلیل آنکه در بحران خود ساخته در غزه قرار گرفتهاند، به دنبال برقراری آتش بس و بازگشت اوضاع به قبل از ارتکاب جنایت ترور احمد الجعبری هستند. اما گروههای مقاومت فلسطینی این راه حل را رد و شروط خود را مطرح کردهاند و بسیاری از سران مقاومت درباره این شروط سخن گفتهاند.
سید حسن نصرالله تاکید کرد: امروز همچنین شاهد آنیم که بانک اهداف اسرائیلیها تمام شده و این وضع مانند چهار پنج روز اول جنگ تابستان سال 2006 در لبنان است. اسرائیلیها در ابتدا برای تجاوز به غزه اهدافی را مطرح کرده بودند ولی دیگر از آن سخنی نمیگویند. اسرائیلیها در حال حاضر چندین بار اهداف مشخص را در نوار غزه بمباران می کنند همان طور که در لبنان چنین کرده و چندین بار منازل مردم را بمباران کردند. قطع نظر از این که اسرائیلیها دیگر هدفی را برای بمباران کردن در نوار غزه ندارند ولی شاهد آنیم که موشکها از نوار غزه عمق رژیم اشغالگر و غاصب اسرائیل را هدف قرار میدهد.
سید حسن نصرالله گفت: اسرائیل از دیروز به ماهیت جنایتکارانه و وحشی خود بازگشته است. این رژیم در روزهای ابتدایی جنگ در برابر جهان تلاش کرد تا تاکید کند اهداف مشخصی را در نوار غزه بمباران میکند و به غیرنظامیان حمله نمیکند. در عملیات دیروز و امروز رژیم صهیونیستی در نوار غزه شمار زیادی از کودکان، زنان و غیرنظامیان فلسطینی کشته شدند و این وضع بیانگر شکست عملیات نظامی اسرائیل در محقق کردن اهداف خود در نوار غزه، ماهیت دشمن اسرائیلی و نیاز این رژیم به این نوع کشتارها برای اعمال فشار بر رهبران مقاومت در نوار غزه و ملت فلسطین است که از این مقاومت و شروط آن حمایت می کنند. اسرائیلیها می خواهند ملت و گروههای مقاومت فلسطینی از این شروط خود عقب نشینی کنند. اسرائیلیها می گویند کودکان، زنان و منازل فلسطینیان را نابود میکنیم تا فلسطینیان از شروط خود عقب نشینی کنند ولی این شروط طبیعی و به حق است.
دبیر کل حزب الله لبنان ادامه داد: خوشبختانه بر اساس تجاربی که در سالهای 2006 و 2008 در لبنان و غزه داریم، رهبران و گروههای مقاومت از این مرحله گذشتند و نمیتوان آنان را ترساند و یا اینکه از طریق دولتها و کشورهای دوست و کشتار زنان و کودکان بر این نیروهای مقاومت اعمال فشار کرد. معمولا این اقدامات جنایتکارانه تاثیرات وارونه بر دشمن اسرائیلی دارد و بیش از هر زمان دیگر به ناکامی این رژیم در محقق کردن اهداف خود منجر میشود.
نصرالله افزود: من در سخنرانی گذشته گفتم که وزرای خارجه عرب نشستی را برگزار کردند و ما نمیخواستیم قبل از نتیجه این نشست موضع گیری کنیم و منتظر بیانیه این نشست شدیم. از زمان آغاز تجاوز اسرائیل به نوار غزه، در کشورهای عربی، میان شبکههای تلویزیونی، نخبگان سیاسی عرب و ملتهای عربی این مسئله مطرح شده است که پس از بهار و انقلابهای عربی چه چیزی تغییری کرده است و یا اصلا هیچ تغییری رخ نداده است؟ دیدگاههای مختلفی در این زمینه مطرح شده است. بیانیه وزرای خارجه عرب درباره اوضاع غزه صادر شد. بیانیه این نشست، تفاوتی با بیانیه این وزرا در سال 2008 نداشت و میتوان گفت بیانیه این وزرا در سال 2012 کپی بیانیه آنان در سال 2008 است و هیچ چیز جدیدی در آن وجود ندارد.
وی در ادامه بیان داشت: وزرای عرب این تجاوز را محکوم، با مردم غزه ابراز همدردی کردند و از کشورها و شورای امنیت درخواستهایی مطرح کردند. تنها دو نکته جدید در این بیانیه وجود دارد. نخست این که وزرای عرب از کشورها خواستند به متوقف کردن تمام تلاشها برای عادی سازی روابط با اسرائیل پایبند باشند. این درخواست برای چیزی بوده که رخ داده و به این معناست که برخی کشورها به تصمیم سابق کشورهای عربی در عادی نکردن روابط خود با اسرائیل پایبند نیستند و بار دیگر از آنان خواسته شده است به این تصمیم پایبند باشند. نکته دوم این است، پس از این همه جنایتی که علیه نوار غزه رفته است، این بیانیه، کمیته طرح صلح عربی را مکلف کرده است تا با برگزاری نشستی موضع عربی درباره ابعاد مختلف روند صلح را بازنگری کند. این موضع کشورهای عربی پس از بهار عربی است. ما امیدوار بودیم که کشورهای عربی از نوار غزه حمایت کنند و کمک تسلیحاتی خود را در اختیار فلسطینیان قرار دهند نه این که میانجی میان دشمن صهیونیستی و غزه باشند.
دبیر کل حزب الله لبنان در ادامه تاکید کرد: موضع گیری کشورهای عربی در جنگ غزه نشان میدهد که این کشورها در حد هلال احمر عمل میکنند و به کمکهای دارویی، غذایی و درمان بیماران بسنده کردهاند. این کشورها هیچ اراده، موجودیت، تصمیم و حضور سیاسی ندارند و در حد یک هلال احمر و تشییع کنندگان جنازه هستند. ما خواسته خود را در دفاع از غزه اعلام کردیم. ما از سال 1982 به تعامل با کشورهای عربی واقف هستیم. موضع این کشورها را در سال 2006 دانستیم، خوشبختانه ناامید نشدیم چرا که امید و انتظاری از این کشورها نداشتیم. ما از کشورهای عربی هیچ چیز نمی خواهیم. از این کشورها می خواهیم ما را رها کنند، ولی شکی نیست که ما را رها نمیکنند. در لبنان، سوریه و منطقه توطئه چینی می کنند، همان طور که علیه غزه و فلسطین توطئه کردهاند. در این زمینه به سخنان وزیر خارجه یکی از کشورهای عرب خلیج فارس اشاره می کنم که گفت "نباید به فلسطینیان بیش از آنکه که میتوانیم امید دهیم". کمکی از سوی کشورهای عربی به برادران فلسطینی ارائه نشده است. برخی از کشورهای عربی در محاصره نوار غزه در سطوح مختلف زمینی، دریایی و هوایی نقش داشتهاند.
برخی رهبران عرب به نقش خود در محاصره نوار غزه اعتراف میکنند
وی در ادامه بیان داشت: اسرائیلیها بر روی تمام شدن موشکهای نوار غزه حساب باز میکنند. در این زمینه یادآور جنگ 1996 میشوم. در آن زمان فقط کاتیوشا داشتیم و تازه موشکهای فجر 3 و فجر 5 در اختیار ما قرار گرفته بود. در آن زمان جنگ، 16روز طول کشید. شیمون پرز که در آن زمان نخست وزیر اسرائیل بود در روزهای آخر جنگ گفت: اسرائیل بر روی پایان یافتن زرادخانه موشکی مقاومت لبنان حساب باز کرده است. امروز اسرائیلیها بر روی پایان یافتن ذخایر موشکی مقاومت فلسطین حساب باز کردهاند. پس از اوجب واجبات است که مرزها را باز کرد و موشکهای بیشتری را در اختیار مقاومت فلسطینی در نوار غزه قرار داد. اما امروز کشورهای عربی چه میکنند؟ سلاح و کشتیهای پر از سلاح خریداری می کنند و به سوی معارضان نظام سوریه ارسال می کنند ولی این جرات را ندارند که یک فشنگ به نوار غزه ارسال کنند چرا که از اسرائیل و دولت آمریکا میترسند و به این دلیل که این کشورهای عربی در سیطره سازمان سیا قرار دارند.
دبیرکل حزبالله لبنان گفت: این وضع، چالشی حقیقی برای کشورهای عربی است. همچنین این وزیر عربی عبارت قابل توجهی را نیز گفت که قابل ملاحظه است. وی گفت «بیشتر اعراب شبیه گوسفندند». وی باید از جانب خود سخن بگوید. در فلسطین، لبنان و بسیاری از کشورهای عربی شیران و قهرمانان زندگی میکنند. هر کسی باید درباره خود اظهار نظر کند و اگر گوسفند است، باید از گوسفندی خود بگوید و حق ندارد بگوید بیشتر اعراب گوسفندند. بله، چنین گوسفندانی در کشورهای عربی وجود دارند. چنین گوسفندانی در دولتها، رهبران سیاسی و نخبگان رسانهای عرب حضور دارند.
وی تصریح کرد: بیش از 60 سال از درگیری اعراب و اسرائیل، توطئه بینالمللی و عربی و از عقبنشینی بیشتر کشورهای عربی از فلسطین، لبنان و اراضی عربی اشغالی می گذرد ولی این ملتهای عربی هستند که مقاومت و فداکاری می کنند، پیروزی رقم میزنند، خون در این راه تقدیم می کنند و فلسطین و قدس در دل و وجدان و زندگی آنان وجود دارد و وجود خواهد داشت. اما آن اعراب گوسفند باید به جایی که گوسفندان می روند، بروند. اما شیران و قهرمانان عرب، آینده امت اسلامی را رقم خواهند زد همان طور که در مقاومت لبنان، پیروزی تاریخی را در سالهای 2000 و 2006 رقم زدند، همان طور که این پیروزی را در غزه رقم زدند و اشغالگران اسرائیلی را از نوار غزه خارج کردند و در سال 2008 و اکنون از این منطقه دفاع کردهاند و میکنند. این آینده منطقه است. آینده منطقه در اختیار قهرمانان و مقاومان و نه گوسفندان است.
سید حسن نصرالله افزود: من در سخنرانی شب نخست محرم گفته بودم که برخی رهبران کشورهای عربی گفتند هدف اسرائیل از تجاوز به نوار غزه برای دور کردن نگاهها از اوضاع سوریه است. اما امروز در برخی رسانهها شنیدیم که برخی از سران معارض نظام سوریه گفتند هدف اسرائیل در تجاوز به نوار غزه، مجازات کردن حماس برای خروج از محور ایران، سوریه و حزبالله است. دیوانگی و کینه افراد را میبینید. واقعا این افراد چه هوشی دارند؟ نخست این که اسرائیل به حماس، جهاد اسلامی، همه گروههای مقاومت و ساکنان غزه حمله کرده است. این معارضان سوری فکر می کنند حماس ایران، سوریه و حزبالله را رها کرده و از محور مقاومت خارج شدند که این ادعا بی پایه و اساس است. واقعا باید در عقل و هوش این معارضان نظام سوریه شک کرد.
دبیر کل حزب الله لبنان در پایان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران، سوریه و حزب الله هرگز نوار غزه و ساکنان این منطقه را فراموش نخواهند کرد و همان طور که در طول سالهای گذشته در کنار آنان بودیم در کنار آنان باقی خواهیم ماند. ما به وظیفه الهی، دینی، اخلاقی، قومی و انسانی خود عمل میکنیم و اختلاف نظر ما درباره یک موضع گیری سیاسی تاثیری در این حمایتها ندارد. باید همه در کنار مقاومت باشیم.