گروه اقتصادی - علی ابراهیمی: قیمت شیر و لبنیات نه تنها به قیمت‌های اسفند بازنگشته بلکه از دو روز پیش از قیمت‌های اردیبهشت ماه نیز عبور کرد.

در‌این‌باره با یدالله‌ صادقی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران و رضا باکری، دبیر انجمن صنایع لبنی گفت‌وگو کرده‌ایم.

یدالله‌ صادقی

  • آیا افزایش اخیر قیمت شیر پاستوریزه را می‌پذیرید، این کار بر چه مبنایی صورت گرفته است؟

افزایش نرخ برخی انواع شیر پاستوریزه بطری را می‌پذیرم چرا که طی چند روز اخیر شرکت‌های دامداران و پاژن (قیام دشت) نسبت به افزایش قیمت شیر پاستوریزه در استان تهران اقدام کرده‌اند.

  • چرا به‌رغم توافق‌های قبلی نرخ شیر و لبنیات بار دیگر افزایش یافته است؟

اکنون تولید‌کنندگان فراورده‌های لبنی شیر خام را با نرخ بیش از 800 تومان دریافت می‌کنند که به‌مراتب بیشتر از نرخ مصوب 630 تومانی است. در واقع کاهش عرضه نهاده‌های تولید موجب تخطی تولید‌کنندگان و افزایش قیمت‌ها شده که این موضوع در حال بررسی است.

  • پیش از این عرضه نهاده‌های تولید به‌عنوان راهکار کاهش قیمت شیر و لبنیات مطرح شده بود، چرا این امر منجر به کاهش قیمت‌ها نشده است؟

حجم نهاده‌های مورد نیاز دامداران زیاد است و عرضه 90 هزار تن کنجاله سویا کفاف کاهش قیمت تمام‌شده تولید شیر خام را نمی‌دهد. با وجود این به‌دلیل نقایصی که در چرخه تأمین نهاده‌ها (شرکت پشتیبانی امور دام، معاونت توسعه بازرگانی داخلی) به‌وجود آمده برخی کارخانه‌ها افزایش قیمت داده‌اند که در استان تهران تلاش داریم تا بازار را مدیریت کنیم.

اعلام نرخ‌های توافقی جدید لبنیات تا سه روز آینده

 

  • آقای باکری علت افزایش مجدد نرخ شیر و لبنیات از نگاه شما چیست؟

افزایش نرخ شیر خام و تثبیت قیمت‌ها موجب واکنش‌های متفاوت شرکت‌های لبنی نسبت به تداوم عرضه این محصولات شده است. بر این اساس برخی شرکت‌ها که توان عرضه لبنیات با نرخ‌های تثبیت شده را ندارند اخیرا نسبت به افزایش نرخ شیر پاستوریزه و لبنیات اقدام کرده‌اند.

  • آیا این رویکرد موجب سرگردانی تولید‌کنندگان و مردم با عرضه چند نرخی لبنیات نخواهد شد؟

برای رفع این مشکل پس از برگزاری نشست با مسئولان تا سه روز آینده توافق جمعی صورت گرفته و نرخ‌های جدید اعلام خواهد شد.

  • چه راهکار مشخصی برای کاهش قیمت‌ها وجود دارد؟

باید ببینیم وزارت صنایع چه پیشنهادی برای کاهش قیمت‌ها دارد.

  • اما دامداران شیر خام را به نرخ مصوب عرضه نمی‌کنند. با این شرایط امکان کاهش قیمت‌ها وجود دارد؟

واقعیت آن است که قیمت تمام‌شده شیر خام بیش از نرخ مصوب بوده و امکان عرضه شیر با نرخ 650 تومانی وجود ندارد. بر این اساس باید ببینیم که دولت چه راهکار مشخصی را برای کاهش قیمت تمام‌شده شیرخام از طریق پرداخت یارانه یا سایر شیوه‌ها ارائه خواهد کرد.

کد خبر 174899

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بيمه و بانك

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز