به گزارش تهران سما، دکتر محمد باقر قالیباف در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران، ضمن عرض تسلیت به مناسبت آغاز ماه محرم اظهار کرد : با آغاز ماه محرم و هفته امر به معروف و نهی از منکر تاکید مجدد بر این نکته اهمیت مییابد که اگر در جامعه ای امر به معروف و نهی از منکر به نحو مطلوب پیاده شود، نتیجه این امر ، آبادانی جامعه بوده و در کنار آن امنیت در ابعاد مختلف تسری مییابد.
وی با اشاره به بحثهای امر به معروف و نهی از منکر که در نهج البلاغه امام علی (ع ) مطرح شده، عنوان کرد: باید به آموزههای نهج البلاغه توجه کنیم اما متاسفانه امروزه برخی نهادها و دستگاههای فرهنگی به این مسائل بیتوجه شده اند.
شهردار تهران بیان کرد : نظام مقدس جمهوری اسلامی امروز به برکت مبارزه مسلمانان و مخصوصا شیعیان در قرنهای متمادی به عنوان یک امانت الهی به ما سپرده شده و به راستی باید شکر این نعمت را که در این عصر و این نسل و در سایه نظام اسلامی قرار داریم، به جا آوریم .
دکتر قالیباف ادامه داد: نظام ما بر اساس حماسه حسینی (ع) و فرهنگ عاشورا، فقه جعفری و فرهنگ مهدویت (عج) ساخته شده و در این راستا باید مسئله امر به معروف و نهی از منکر را در تمام ابعاد جامعه مورد توجه قرار دهیم .
وی با اشاره به چگونگی نحوه دریافت عوارض و مالیات از مردم و مصرف آنها گفت: یکی از وظایف ما در بخش مدیریت شهری به بحث وضعیت مالی و حسابرسی مربوط میشود ، به این معنا که عوارض و مالیات اخذ شده در چه راههایی هزینه خواهد شد که در این راستا بر اساس یکی از مصداقهای قانون شهرداری باید هر 6 ماه نحوه مصرف کردن عوارضی که از مردم گرفته را به اطلاع عموم برساند.
دکتر قالیباف ادامه داد: در این زمینه متخصصان ادعا داشتند که از سال 70 تا سال 80 در مورد مسائل مالی و نحوه هزینه شدن عوارض در پروژههای مختلف نمیتوان اظهار نظر دقیقی داشت که این امر برای شهرداری خطرناک بوده و از زمانی که این جانب در شهرداری تهران مشغول به کار شدم با تمام وجود سعی کردم این مشکل را برطرف سازم و در حوزه مالی شهرداری هم اکنون شفاف سازیهای لازم به طور کامل ایجاد شده است.
شهردار تهران تصریح کرد: هم اکنون بر اساس نظرات اعلام شده توسط سازمان حسابرسی و نخبگان امور مالی، در شهرداری تهران تمامی اعتبارات به طور دقیق مشخص شده و نه هر 6 ماه یک بار بلکه هر هفته میتوان مسائل مالی شهرداری را مورد بازنگری و پیگیری قرار داد و خوشبختانه در حال حاضر شاهد حسابرسی و شفافیت دقیق در شهرداری هستیم.
وی رسالت مدیریت شهری را در الویت قرار دادن برنامههای عمرانی برای مردم جنوب شهر عنوان کرد و گفت: امروزه شهروندان تهرانی اگر صادقانه اقدامات شهرداری را مورد بازنگری قرار دهند حتما فعالیت گسترده و مطلوب شهرداری را در تمام سطح شهر به شکل وسیع تایید خواهند کرد، چرا که اقدامات مثبت شهرداری بیش از کارهای بر زمین مانده است.
دکتر قالیباف خاطرنشان کرد: از زمانیکه آغاز کار در در شهرداری متعهد شدم که در این مسئولیت ذرهای از فرهنگ دفاع مقدس فاصله نگیرم و با همان روحیه و رویکرد در این سنگر و در دهه پیشرفت و عدالت، با کمک همکاران و مردم، تحقق آرمانهای نظام را دنبال کنیم.
وی افزود: در حوزه بحثهای فرهنگی و مسائل اجتماعی شهرداری تهران در این چند سال نسبت به سالهای گذشته که امور اجتماعی کمتر در برنامههای شهرداری نمود داشت، پیشرفت داشته و در این راستا اقدامات گستردهای به انجام رسیده است که شهروندان تهرانی آن را از نزدیک لمس میکنند.
شهردار تهران اضافه کرد: حمایت از فقرا و نیازمندان هم اکنون در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفته و اقدامات فرهنگی در سطح شهر از توسعه مطلوبی برخوردار است.
دکتر قالیباف در ارتباط با پیاده شدن بحث امر به معروف و نهی از منکر در مجموعه شهرداری تهران به این نکته اشاره کرد که شهرداری تهران بر اساس تایید شورای نظارت بر عملکرد دستگاههای دولتی و نهادهای مردمی به عنوان سازمان برتر در امر مبارزه با فساد مالی و پیشگیری از تخلفات مالی معرفی شده است.
وی اظهار امیدواری کرد که با پیاده کردن موضوع امر به معروف و نهی از منکر در جامعه به شکل مناسب بتوانیم آرمانهای شهدا را تحت رهبری مقام معظم رهبری به بهترین شکل پیاده کنیم.
پیروزی در انقلاب و دفاع مقدس را مدیون نهضت حسینی هستیم
شهردار تهران در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی را مدیون نهضت امام حسین (ع) هستیم گفت: بزرگترین درس ما از عاشورا فدایی دادن و فدا شدن در راه آرمانهای اسلام بوده است.
دکتر قالیباف اظهار کرد : اگر واقعه عاشورا رخ نمیداد شاید وقایع بعثت و غدیر نیز در جایگاه واقعی خود قرار نمیگرفتند و در واقع فریاد عاشورا بود که توانست صدای غدیر را به همه نسلها و عصرها برساند.
وی با بیان اینکه ما از کتب عاشورا بزرگترین درس را که همانا فدایی دادن و فدا کردن خود بوده کسب کردهایم ، خاطر نشان کرد: واقعه عاشورا به همه ما یاد داد که اگر بخواهیم در دنیا از بعد مادی و معنوی خوب زندگی کنیم باید یاد بگیریم که خوب بمیریم.
شهردار تهران با بیان اینکه هر کس آمادگی خوب مردن را نداشته باشد نمیتواند خوب هم زندگی کند، عنوان کرد: امروز عصر ما و نسل ما مدیون امام راحل (ره) است که این باور بزرگ را از فرهنگ عاشورا عینیت بخشید و به ما آموخت که چگونه در راه آرمان هایمان همچون امام حسین(ع) بجنگیم و از کشته شدن نهراسیم.
دکتر قالیباف افزود: مبارزات برای پیروزی انقلاب اسلامی ریشه در فرهنگ عاشورا داشت و امام خمینی (ره) این مرد الهی که جز برای خدا سخن نگفت، شور و شعور حسینی به یکایک ایرانیان فهماند و فرهنگ عاشورا را عینیت بخشید.
وی با اشاره به فرموده بنیانگذار انقلاب مبنی بر اینکه "ماه محرم و صفر است که اسلام را نگه داشته"، عنوان کرد: همین روحیه و فرهنگ اخذ شده از فرهنگ عاشورا موجب پیروزی انقلاب اسلامی شد و باید برای تداوم این انقلاب، همچنان با توان و قوت بالا این روحیه را حفظ کرد.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: درس هایی که از مکتب عاشورا گرفتیم موجب شد تا در دوران دفاع مقدس مشکلات را تحمل کرده و به پیروزی دست یابیم.
دکتر قالیباف افزود : روحیه صبوری، عزت، محبت، برادری، گذشت، شهادت طلبی و خدا جویی رزمندگان در دوران دفاع مقدس الهام گرفته از فرهنگ عاشورا بود چنانچه در همین دوران شاهد به شهادت رسیدن فرمانده گردانی بودیم که پدرش از رزمندگان همان گردان بود که حتی پس از شهادت فرزند حاضر به ترک میدان نبرد نشد ، چرا که فرهنگ عاشورا در او عینیت یافته بود.
وی با تاکید بر اینکه بارها نمونههایی از رشادتها و فداکاریهای عاشورایی را در دوران دفاع مقدس مشاهده کردهایم، گفت: ما پیروزی انقلاب و دفاع مقدس را مدیون نهضت امام حسین(ع) هستیم چرا که عاشورا به ما آموخت فرهنگ مقاومت یک وظیفه است.
شهردار تهران عنوان کرد: از فلسفه عاشورا باید به اهمیت موضوع امر به معروف و نهی از منکر توجه کرد و آن را به شکل گسترده در جامعه تسری داد تا شاهد شکل گیری زیست مومنانه در جامعه شویم.
دکتر قالیباف تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر باید محبت را در جامعه گسترش دهد و در این زمینه دستگاههای فرهنگی و مجموعههای مرتبط خوب کار نکرده اند چرا که این موضوع به نحو مطلوب تعریف، توصیف و تبیین نشده است.
وی افزود: باید فرهنگ عاشورا و موضوع امر به معروف و نهی از منکر در جامعه به نحو مناسب و با اقدامات سلبی و نه ایجابی گسترش یابد تا از نمود بهتری برخوردار شود و جامعه به شکل مناسب از زیستی مومنانه برخوردار شود.