همشهری آنلاین: بازار ارز غیر رسمی فعال است و نمی‌توان تصور کرد که در شرایط بالا بودن تقاضا چراغ این بازار خاموش شود اما بر اساس شرایط، رفتارها و نگرانی‌ها در این بازار تفاوت می‌کند. اکنون نگرانی از دلار تقلبی جدی است و فروشندگان از پیک موتوری برای انتقال استفاده می‌کنند.

ارز

به گزارش ايسنا، به دنبال توقف عرضه دلار در صرافی‌های مجاز در ماه‌های گذشته، خرید و فروش انواع ارز به دست دلالان افتاده است. گذری بر چهارراه استانبول تا میدان فردوسی به خوبی گویای آن است که فعالیت دلالان ارزی با قوتی حتی بیشتر از قبل ادامه دارد.

در ماه‌های گذشته نرخ رسمی دلار ۴۲۰۰ تومان اعلام شده اما همچنان در این بازار نرخ دومی برای ارز تعیین می‌شود که مشخص نیست این تعیین قیمت به طور دقیق از کجا صورت می‌گیرد. روز گذشته در ساعات پایانی کار دلالان میدان فردوسی نرخ دلار را از ۶۹۵۰ تومان تا ۷۰۵۰ تومان اعلام می‌کردند اما ظهر امروز ( دوشنبه 28 خرداد) این قیمت‌ها همچنان تغییر کرده و به ۷۲۰۰ تومان رسیده است. جالب اینکه قیمت دلار در بخش‌هایی که به تقاطع خیابان فردوسی و جمهوری نزدیک تر است به مراتب پایین‌تر از رقمی است که در حوالی میدان فردوسی مشاهده می‌شود.

قیمت نیز پراکندگی خاص خود را داشته و از ۷۰۰۰ تومان تا ۷۲۰۰ تومان متغیر است. البته این قیمت برای فروش دلار اعلام می‌شود و جالب اینکه در بسیاری از موارد و به ویژه افرادی که نرخ خود را کمی پایین‌تر اعلام کرده‌اند بر این نکته تاکید دارند که تنها در تعدادهای بالا و بیش از ۱۰۰۰ و ۲۰۰۰ دلار حاضر به فروش ارز می‌شوند.

ارسال دلار با پیک موتوری

برخی نیز برای خود سیاست دیگری اعلام کرده و قیمت را پایین‌تر از سایرین می‌گویند اما در مرحله عمل، مبلغی را هم به عنوان کارمزد طلب می‌کنند که این رقم از حدود ۲۰ هزار تومان به بالا تعریف می‌ شود.جالب اینکه این افراد حتی برای چانه‌زنی‌های بعدی به راحتی شماره تلفن همراه خود را هم در اختیار مشتری قرار داده و گاه اعلام می‌کنند که حتی حاضرند با پیک موتوری دلار را به آدرس فرد ارسال و وجه مربوط به آن را همان جا دریافت کنند.

اکنون با وجود تمام صحبت‌هایی که مبنی بر نظارت بر بازار دلالان مطرح می‌شود، فروشندگان انواع ارز در این خیابان به راحتی به فعالیت پرداخته و حتی در سایه زیر درخت لم می‌دهند و تنها هنگامی که افراد عبور می‌کنند در نهایت یک کلمه دلار را به زبان می‌آورند تا مشتریان بازار بدانند که در این بخش‌ها هم عرضه صورت می‌گیرد. البته حتی احتیاجی به گفتن این یک کلمه هم وجود ندارد، چرا که به راحتی می‌توان تشخیص داد که چه کسانی به فروش انواع ارز می‌پردازند.

  • جریمه ۲ برابری مبلغ مبادله برای دلالان

البته تقریبا اکثر این فروشندگان کمی احتیاط به خرج داده و از احتمال دستگیر شدن می‌گویند. یکی از آنها اینگونه ادعا می‌کند که روز گذشته چهار نفر از همکارانش را دستگیر کرده‌اند. یکی دیگر درباره این موضوع می‌گوید اگر ما را در حال مبادله ارز ببینند، نه تنها آن مبلغ را از ما می‌گیرند بلکه دو برابر آن را به عنوان جریمه لحاظ می‌کنند. دیگری می‌گوید درست است که جریمه دریافتی تنها دو برابر مبلغ مبادله است اما در نهایت افراد به دادگاه ارجاع داده می‌شوند و تنها به شرط دریافت سند ملک به مدت دو هفته آزاد می‌شوند تا پس از دو هفته در دادگاه حضور یابند.

اکنون دلالان هم ظاهرا خود را دارای شغلی رسمی می‌دانند؛ چراکه در گفت‌وگو، یکی از آنها اینگونه گلایه کرد که این روزها حتی پیک‌های موتوری هم اینجا آمده‌اند و ارز خرید و فروش می‌کنند!

  • خرید دلار تقلبی، کابوس متقاضیان

به هر حال با تمام این تفاسیر افرادی که برای تامین نیازهای مختلف خود، راهی برای دریافت ارز بانکی و دولتی ندارند، مجبورند راهی بازارهای غیررسمی ارز شوند و خریدار و فروشنده در این بازار هیچ یک احساس امنیت نکرده و برای مدت‌ها در خیابان فردوسی سرگردان می‌شوند.خيلي از آنها بيم دارند كه به دلار تقلبي به آنها داده شود و راهي نيز براي تشخيص آن ندارند.

  • دلالان مشتری را داخل بانک می‌برند

در پایان اینکه برخی از دلالان حتی مقابل بانک‌های این خیابان تجمع کرده و برای دریافت مبالغ خود، مشتری را داخل بانک می‌برند تا به این ترتیب مبلغ مربوطه جابجا شود. اکثر آنها هم دستگاه پز ندارند، چرا که می‌گویند زمانی که مبلغ خرید توسط دستگاه‌های پز واریز می‌شود، ۲۴ ساعت زمان نیاز است تا این پول به حساب افراد واریز شود و در این مدت فروشنده متضرر خواهد شد.

کد خبر 408341

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha