روانپزشکی
-
در گفتگو با رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران مطرح شد
قطع خودسرانه مصرف دارو چه عوارضی دارد؟ | این علائم را دیدید فورا با پزشک تماس بگیرید
یک روانپزشک میگوید: قطع ناگهانی مصرف داروهای حوزه اعصاب و روان میتواند باعث برگشت علائم بیماری شود، یا بیماری را تشدید کند یا بر سیر روند بیماری تاثیر منفی و مخربی بگذارد.
-
آیا داروهای اعصاب و روان باعث اعتیاد میشوند؟
خیلی از افراد از ترس از اعتیادآور بودنِ داروهای اعصاب و روان به روانپزشک مراجعه نمیکنند یا خودسرانه اقدام به مصرف داروهای این حوزه میکنند که عوارض متعددی دارد.
-
چالش بامزه ترسوها در فضای مجازی
ترس از نه شنیدن، عامل مهمی در عدم پیشرفت اجتماعی و شغلی افراد به شمار میرود. اختلالی که میتواند به نوعی زندگی فرد مبتلا را با مشکلات متعددی مواجه کند. بخشی از این افراد حالا خودشان دست به کار شدهاند و برای حل ترس از طردشدگی در چالش درخواستهای عجیب از غریبهها شرکت میکنند.
-
این ویژگی شخصیتی جانتان را زودتر میگیرد
یک بررسی جدید بر مبنای دادههای نیم میلیون شرکتکننده ر رابطه میان صفت شخصیتی «روانرنجوری» و خطر بیشتر مرگ زودرس را نشان میدهد.
-
در گفتگو با یک روانشناس مطرح شد
راهکار تشخیص مطالب علمی از غیرعلمی
فدراسیون جهانی بهداشت روان (WFMH) دهم اکتبر را «روز جهـانی سلامت روان» نامگذاری کرده است. در ایران نیز هجدهم تا بیست و چهارم مهرماه، هفته سلامت روان نامگرفته است. مهمترین هدف در این هفته، ارتقا و افزایش آگاهی و تغییر و اصلاح نگرش مردم نسبت به مسائل بهداشت روان است.
-
۱۳ علامت که نشان میدهد روان سالمی ندارید
فرهنگ مراقبت از سلامت روان آن طور که در دنیا مورد توجه قرار گرفته، هنوز در ایران جا نیفتاده است.
-
سایز این انگشت ها نشانه جسمی ابتلا به سایکوپاتی است
سایکوپاتها افرادی بدون حس همدردی و دلسوزی و بدون احساس پشیمانی که بیرحمانه میتوانند دیگران را آزار دهند و در عین حال ممکن است آدمهایی کاملا عادی به نظر برسند، اما چگونه میتوان چنین افرادی با گرایش مجرمانه را تشخیص داد.
-
در گفتگو با سخنگوی انجمن علمی روانپزشکان ایران مطرح شد
چند توصیه برای خانوادههایی که فرزندانشان سیگار الکترونیکی می کشند
مساله مصرف سیگارهای الکترونیک از سوی نوجوانان نباید به بازی قدرت بین والدین و فرزندان بدل شود. خانوادهها در مواجهه با با چنین شرایطی باید از هر گونه رفتار هیجانی و برخوردهای قهری پرهیز کنند.
-
راهکارهای کنترل خشم ؛ خشم خود را کنترل کنید تا اوقات خوش دیگران را تنگ نکنید
با وجود اینکه در نگاه اول طغیان خشم ناگهانی به نظر می رسد، در واقعیت قبل از اینکه کاملاً خود را نشان دهد، چندین مرحله را طی می کند. این مراحل برای هر فرد متفاوت است.
-
در گفتگو با رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران مطرح شد
اضطراب و افسردگی؛ شایعترین اختلالات روانی در ایران | معرفی یک کتاب برای کنترل استرس | مانعی به نام ترس از اعتیادآور بودن داروهای اعصاب و روان
حدود ۳۰ درصد ایرانیها دچار حداقل یک بیماری و اختلال روانی هستند و ۶۰ درصد آنها از این موضوع بیاطلاعند.
-
انتشار سه کتاب جدید از نشر نو
انتشار کتاب درباره زندگی هیجان انگیز میان شامپانزهها | چه کسی رولان بارت را کشت؟
«در سایه انسان» نوشته «جین گودال» با ترجمه حمیدرضا حسینی، «نقش هفت زبان» نوشته «لوران بینه» با ترجمه ابوالفضل اللهدادی و «تاریخ روانکاوی؛ از فروید تا کنون» نوشته «استفن میچل» و «مارگارت بلک» با برگردان علیرضا طهماسب، سه کتابی هستند که به تازگی از سوی نشر نو منتشر شدهاند.
-
در گفتگو با یک پزشک عمومی بررسی شد
سیر درمانی این بیماران منفی می شود | پزشک بی توجه، حیات بیماران را به خطر می اندازد
کارشناسان میگویند برقراری ارتباط درمانی خوب بین پزشک و بیمار روحیه بیمار را تقویت و همین موضوع روند درمانی او را تسهیل میکند.
-
اولین داروی خوراکی افسردگی پس از زایمان دسترس شد
سازمان غذا و داروی آمریکا چند ماه پیش یک داروی خوراکی اختصاصی را برای درمان افسردگی پس از زایمان به تایید رساند و اکنون نخستین بیمارانی که این دارو را دریافت کردهاند، بهبودی قابلتوجهی نشان دادهاند.
-
کابوسهای شدید، نشانه بیماریهای خودایمنی مزمن
یک بررسی جدید نشان میدهد که کابوسهای شبانه ممکن است نشانه کمتر شناختهشده شروع بیماری لوپوس یا سایر بیماریهای خودایمنی عمومی مانند آرتریت روماتوئید باشند.
-
دلیل کمبود داروهای روانپزشکی
کمبود داروهای روانپزشکی چالش جدی بیمارانش شده و مورد اعتراض انجمن علمی روانپزشکان هم قرار گرفته است. البته سازمان غذا و دارو اعلام کرده که کمبود این داروها به زودی برطرف خواهد شد.
-
از کجا بدانیم افسردهایم یا نه؟ ؛ شایعترین اختلالات روانی در ایران | آیا خودمان میتوانیم افسردگی را درمان کنیم؟
اضطراب و افسردگی، شایعترین اختلالات روانی در ایران هستند. این در حالی است که خیلی از افراد از ابتلای خود به اختلالات و بیماریهای روانی بیاطلاع هستند.
-
گفتگوی همشهریآنلاین با یک روانپزشک؛
ماه تولد واقعا روی شخصیت ما تاثیر دارد؟ | مد شده میگویند با متولدین این ماهها وارد رابطه نشوید! | چه کسانی جذب طالعبینیهای تقویمی میشوند؟
یک روانپزشک میگوید: وقتی شما اصرار دارید در ۵ فرد متولد یک ماه، خصوصیات مشترکی پیدا کنید، درنهایت موفق میشوید. چون شما فقط دنبال نقطه اشتراک در آنها میگردید و بالاخره آنها را پیدا میکنید.
-
با علوم درمانی روانپزشکی در موزهای با همین نام آشنا شوید
پنجمین موزه روانپزشکی دنیا در بیمارستان
موزه های پزشکی یکی از محبوبترین مقاصد در گردشگری علمی هستند. موزه روانپزشکی تهران در بیمارستان روزبه، به عنوان پنجمین موزه روانپزشکی دنیا، فرصتی برای آشنایی گردشگران با این علم فراهم کرده است.
-
هشدار اپیدمیولوژیک درباره اختلالات سلامت روان در شهروندان تهرانی
ساکنان این ۲ منطقه تهران بیشترین افسردگی را دارند | رنگ بندی شیوع اختلال روانپزشکی در مناطق مختلف پایتخت
نتایج یک مطالعه اپیدمیولوژی در بررسی اختلالات سلامت روان شهروندان تهرانی نشان میدهد که ۴ اختلال سلامت روان افسردگی، اضطراب، اختلال روانتنی و اختلال عملکرد اجتماعی هر کدام به نوعی در بیش از ۳۷ درصد ساکنان پایتخت وجود دارد و ۲ منطقه هم بیشترین شیوع اختلالات روانی را به خود اختصاص دادند.
-
۱۵۰ درجه فشار روانی مساوی است با بیماری روانی | وقایع روزانه زندگی چند درجه بار استرسی دارند ؛ از طلاق و مرگ عزیزان تا جریمه رانندگی؟
یک روانپزشک گفت: اضطراب و افسردگی از نشانههای استرس است و استرس میتواند موجب تحریکپذیری و پرخاشگری در افراد هم بشود.
-
نکته بهداشتی روز:
بایدها و نبایدهای غذایی برای افسردگی
افسردگی اختلال خلقی است که میتواند شما را اندوهگین، تنبل و کم انرژی کند. درمانها و راهکارهای زیادی وجود دارد که به شما کمک میکنند از این احساس اندوه بیشازحد رهایی یابید، اما غذاهایی که میخورید نیز میتوانند در این بهبودی نقش داشته باشند.
-
نکته بهداشتی روز:
افسردگی درونزا به چه معنا است؟
افسردگی درون زا یک اصطلاح قدیمی است که در گذشته زمانی که در تشخیص افسردگی آن را به دو نوع درونزا یا برونزا (که واکنشی نیز نامیده میشود) تقسیم میکردند، به کار میرفت.
-
در گفتگوی همشهری آنلاین با روان پزشک بررسی شد
پیشگیری موثر از آلزایمر در سالمندی
همه علوم مانند نوروشیمی و روان شناسی تجربی به نوعی با ساختار یا عملکرد سیستم عصبی و مغز سروکار دارند. علم اعصاب که به عنوان علوم عصبی نیز شناخته میشود، مطالعه چگونگی توسعه سیستم عصبی، ساختار آن و کارهایی است که در این خصوص انجام میشود.
-
نکته بهداشتی روز:
درباره اختلالهای سوماتوفرم یا شبهجسمانی: هنگامی که درگیریهای ذهنی شما نمود جسمی پیدا میکنند
تصور کنید علائم واضحی به شکل نشانههای بدنی و ناراحتیهای جسمی مانند درد، مشکلات گوارشی، مشکل تنفسی، گرفتگیهای عضلانی یا هر نوع دیگری از علائم جسمانی - را تجربه میکنید، اما در مراجعه با درمان شدن به شما گفته میشود شما دچار هیچ مشکل پزشکی نیستید.
-
فرار از تنهایی، چاقها را از مرگ نجات میدهد !
نتایج یک تحقیق جدید نشان داد که با کاهش انزوای اجتماعی و تنهایی، خطر مرگ و میر ناشی از همه علل در میان افراد چاق ۳۶ درصد و در افراد غیر چاق ۹ درصد کاهش مییابد.
-
از هر ۴ نفر یک نفر در دنیا تنهاست | ۵ راهکار فرار از تنهایی را بیاموزید
یک نظرسنجی متا گالوپ در سال ۲۰۲۳ نشان داد که تقریباً از هر ۴ بزرگسال در سراسر جهان، ۱ نفر احساس میکند که بسیار یا به طور نسبی تنها است. ارتباطی که یک فرد با دوستان، خانواده و شرکای خود ایجاد میکند بسیار مهم است. چرا که تنهایی مخرب است و میتواند بر سلامت روح و جسم افراد تاثیر بگذارد.
-
نگرانی بیش از حد درباره دچار شدن به بیماریها خطر مرگ را افزایش میدهد
دو نفر سوئدی که در یک پژوهش مورد بررسی قرار گرفته بودند، زمینههای مشابهی داشتند: آنها در یک سال متولد شده و در یک شهرستان زندگی میکردند؛ اما یکی از آنها که برای او تشخیص «هیپوکندریازیس» یا «خودبیمارانگاری» داده شده بود - به مراتب بیشتر از نفر دیگر در معرض خطر مرگ ناشی از یک بیماری جدی قرار داشت.
-
افرادی که در ذهنشان با کسی دعوا میکنند دیوانهاند؟ | اگر شما هم بلندبلند با خودتان حرف میزنید، به این ۵ نکته توجه کنید
یک متخصص اعصاب و روان میگوید: بین افرادی که براثر توهم و جنون با خود صحبت میکنند و افرادی که به خاطر فشارهای زندگی به حدیث نفس رو آوردهاند، تفاوت وجود دارد.
-
اگر این علائم را دارید احتمالا افسردهاید | چطور بفهمیم از نظر روانی سلامت هستیم یا نه؟
اگر تقریباً هر روز احساس ناراحتی میکنید، در تمرکز روی فعالیتهای خود مشکل دارید، چند روز پیاپی احساس غم و ناامیدی دارید، دچار نوسانات خُلقی هستید و اضطراب ناشناخته دارید، بدانید که سلامت روان شما دچار خدشه شده است.
-
شما یک بزرگسال بیشفعال هستید اگر...
بیشفعالی فقط مختص کودکان نیست بلکه گاهی بزرگسالان، بله درست خواندید همین بزرگسالانی که به نوعی خود را تافته جدا بافته از کودکان میدانند نیز به بیشفعالی گرفتار و دچار شده و میشوند.