همشهری آنلاین: جنگ غزه و خونریزی بی سابقهای که از ۷ اکتبر، یعنی ۵ ماه پیش در یکی از متراکمترین مناطق زمین رخ داد، نتیجه اصلی خود را در بازارهای سهام آمریکا نشان داد. از زمان آغاز جنگ غزه، ارزش سهام بسیاری از شرکتهای اسلحه سازی بزرگ آمریکا با رشد قابل توجه همراه بوده است و به نظر میرسد خونریزی بیش از ۳۰ هزار نفری اسرائیل در باریکه غزه برای صدها شرکت آمریکایی و غربی آب و نان داشته است.
رشد ارزش سهام سلاح سازان آمریکایی
رشد سهام شرکتهای اسلحه سازی آمریکا همزمان با آغاز جنگ غزه، بزرگترین نشانه سودهای مالی سرشار آمریکاییها در نتیجه جنگ غزه است. آمار ذیل رشد سهام شرکتهای بزرگ اسلحه سازی امریکا را در دو ماه اول نشان میدهد، اما با سپری شدن ۵ ماه از جنگ نرخ این سودها احتمالا چند برابر شده است:
رشد ۸.۶ درصدی سهام ابرشرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین: این شرکت با ارزش بازار ۱۱۰ میلیارد دلار به عنوان سازنده هواپیماهای F-۳۵ و F-۱۶ آمریکا در کمتر از دو ماه از آغاز جنگ غزه، ۸.۶ درصد در بازار سهام نیویورک کسب سود کرد.
رشد ۴.۷ درصدی سهام شرکت ریتون: این شرکت سیستم های رادار و موشکی از جمله موشک های گنبد آهنین را تولید می کند و دارای ارزش ۱۰۶ میلیارد دلاری است که در ۵۰ روز نخست جنگ غزه شاهد افزایش ۴.۷ درصدی سهام خود بود.
رشد ۸.۱ درصدی نورثروپ گرومن: این شرکت تولید تخصصی سیستم های هوایی و رادار را برعهده دارد و در کمر از دو ماه اولیه جنگ با افزایش ۸.۱ درصدی سهام خود به ارزش کل ۷۱ میلیارد دلار مواجه شد.
صادرات محرمانه
گزارش «کمیته خدمات دوستان آمریکا» که یک نهاد غیردولتی منتقد کاخ سفید است، حکایت از آن دارد که دولت بایدن پس از طوفان الاقصی تسلیحات موردنیاز اسرائیل را محرمانه به دست تل آویو رسانده تا از بررسیهای کنگره و نظارت افکارعمومی در امان باشد. این گزارش می گوید اندک زمانی پس از آغاز جنگ در ۷ اکتبر، آمریکا این کمکهای محرمانه را بدست اسرائیل رسانده است:
۱۰ هزار تن سلاح در ۲۴۴ هواپیمای باری و ۲۰ کشتی آمریکایی به مقصد اسرائیل.
این کمکها علاوه بر ۳.۸ میلیارد دلار وجه نقدی است که واشنگتن سالانه به ارتش اسرائیل می دهد و اسرائیل موظف است از این پول برای خرید تسلیحات در آمریکا استفاده کند.
بیشتر بخوانید:
جنجال فرار همسر نتانیاهو+ جزئیات
مشکل خطرناک اسرائیل در مرز لبنان
کدام سلاح از کدام شرکت؟
در فهرست ذیل نام شرکتهای اسلحه سازی آمریکا که با صادرات سلاح به اسرائیل در اشغال و جنایت جنگی غزه شریک بودند را مورد بررسی قرار دادهایم و تلاش کردیم تا نشان دهیم که هرکدام از شرکتهای اسلحه سازی کدام تسلیحات و یا تجهیزات نظامی مورد نیاز ارتش اسرائیل در جنگ غزه را تامین کردهاند:
شرکت ارووایرونمنت (AeroVironment): تامین پهپادهای انتحاری
سازنده پهپادهای نظامی در آرلینگتون، ویرجینیا
تولید ۲۰۰ پهپاد انتحاری کامیکازه به سفارش اسرائیل / تل آویو دو هفته پس از آغاز جنگ علیه غزه، سفارش این پهپادها را به این شرکت آمریکایی دارد.
شرکت اجیلیتی (Agilite): تامین زره پوششی و جلیقه ضدگلوله سربازان
این شرکت یک شرکت خصوصی اسراییلی در زمینه ساخت تجهیزات تاکتیکی و زره پوش انسانی است، اما تجهیزات خود را به آمریکا صادر می کند و دولت آمریکا تجهیزات لجستکی مورد نیاز را در آمریکا خریداری می کند و در یک چرخه بازگشت به اسرائیل صادر می کند. این شرکت انحصار تولید جلیقه ضدگلوله سربازان اسرائیلی را با سفارش از سوی دولت آمریکا در اختیار دارد.
شرکت ای.ام جنرال (AM General): تامین خودروهای نظامی هاموی
شرکت مستقر در ایالت ایندیانا، تولید کننده خودروهای نظامی هاموی و خودروهای چرخدار چند منظوره ضدگلوله نظامی
تحویل دهها خودروی هاموی: یک هواپیمای باری آمریکا در دسامبر گذشته یعنی حدود ۳ ماه پیش دهها خودروی نظامی هاموی را به اسرائیل تحویل داد.
ورود هاموی ها به جنگ غزه: در لشکر کشی زمینی اسرائیل به غزه، خودروهای هاموی شرکت ای.ام جنرال پشت سر تانکها وارد غزه شدند.
بیایئی سیستمز(BAE Systems): تامین توپخانه متحرک ۱۵۵ میلی متری و تجهیزات پرتاب موشک جتهای جنگنده
یک شرکت انگلیسی و هفتمین تولیدکننده بزرگ تسلیحات در جهان
برخی از بمب های تولید این شرکت دارای فسفر سفید (ماده ممنوعه در جنگ) در هنگام انفجار هستند.
این شرکت همچنین کیت پرتاب موشک الکترونیکی و خودکار برای جنگندههای اف۱۵ و اف۱۶ را که در جنگ غزه به وفور از آن استفاده شد، برعهده دارد.
شرکت بوئینگ(The Boeing Company): تامین کننده جنگنده F-۱۵ و بالگردهای تهاجمی آپاچی و بمب های هدایت شونده JDAM
شرکت آمریکایی مستقر در شیکاگو به عنوان پنجمین تولیدکننده بزرگ تسلیحات در جهان
با آغاز جنگ غزه، بوئینگ ۱۰۰۰ بمب هوشمند JDAM و ۱۸۰۰ کیت پرتاب موشک جنگنده را به اسرائیل تحویل داد.
بمبهای JDAM این شرکت در بمباران بیمارستان الاهلی غزه و ببماران اردوگاه آوارگان جبالیا مورد استفاده قرار گرفت.
شرکت کاترپیلار (Caterpillar): تامین کننده بولدوزر زرهی D۹ برای ارتش اسرائیل
تقریبا بیشتر تخریبهای زمینی و هجوم ارتش به شهرهای کرانه باختری و تخریب خانه فلسطینیها با تجهیزات این شرکت انجام می شود.
با سفارش اسرائیل، شرکت کاترپیلار برخی از بولدوزرهای کنترل از راه دور یا نیمه خودران را ساخته که این تجهیزات بدون راننده در مناطق پیچیده و پرخطر به تخریب خانه فلسطینی ها اقدام میکنند.
شرکت تولیدی کلت (Colt's Manufacturing Company): تامین مسلسل M۱۶ به عنوان سلاح سازمانی ارتش اسرائیل
تسلیحات دستی ساخت این شرکت در هدف گیری غیرنظامیان در غزه مورد استفاده قرار گرفته است. تا پیش از جنگ غزه، شرکت کلت، سفارش ساخت ۱۸ هزار قبضه برای ارتش اسرائیل را داشت و قبل از جنگ به ارتش تحویل داد.
شرکت دی و زیمرمن (Day & Zimmermann): تامین گلوله های ۱۵۵ میلی متری تانک مرکاوا
این شرکت آمریکایی که دفتر مرکزی آن در فیلادلفیا قرار دارد، منبع بسیاری از مهمات توپخانه ای مورد استفاده ارتش اسرائیل است. بمبهای M۸۳۰A۱ انفجاری ارتش اسرائیل که در مسیرهای عبوری نیروهای فلسطینی مورد استفاده قرار می گیرد، ساخت این شرکت است.
یک ماه پس از آغاز جنگ غزه، دولت بایدن با اتخاذ وضعیت اضطراری، ارسال ۱۴ هزار گلوله تانک از این شرکت را به اسرائیل انجام داد. ارزش این محموله ۱۰۶.۵ میلیون دلار تخمین زده میشد.
شرکت فلایر دیفنس(Flyer Defense): تامین کننده خودروهای تاکتیکی نظامی ارتش
شرکت سازنده خصوصی خودروهای تاکتیکی نظامی مستقر در لس آنجلس است که خودروهای جدید خود را با نام ۷۲ Flyer در اختیار ارتش اسرائیل قرار داده است.
در ماه ژانویه یعنی در اوج جنگ غزه، ارتش اسرائیل سفارش خرید ۶۰ وسیله نقلیه این شرکت را به آمریکا داده است.
شرکت فورد موتور(Ford Motor Company): تامین کننده وانتهای تاکتیکی ارتش
این خودروساز آمریکایی، وانت های تجاری خود را برای ارتش اسرائیل به زره پوش مجهز کرده است.
در ۶ دسامبر یعنی ۳ ماه پیش، یک هواپیمای باری آمریکایی دهها، خودروی شرکت فورد را که به امکانات زرهی مجهز شده بودند، به اسرائیل تحویل داد .
شرکت جنرال دینامیک(General Dynamics) تامین کننده مهمات توپخانه ای
ششمین تولیدکننده بزرگ سلاح در جهان است که ارتش اسراییل را به مهمات توپخانه و بمب برای جت های جنگنده در حمله به غزه تجهیز کرد.
این شرکت، تنها شرکتی در آمریکاست که بدنههای فلزی بمبهای MK-۸۰ را میسازد. اسرائیل از این سلاح برای بمباران غزه استفاده میکند. بدنه این بمب ها با مواد منفجره و کیت های JDAM بوئینگ به یک بمب هدایت شونده تبدیل میشود .
حدود ۱۰ هزار گلوله های توپخانه ای با کالیبر ۱۵۵ میلی متری این شرکت در ماه نوامبر تحویل ارتش اسرائیل داده شد.
لاکهید مارتین(Lockheed Martin): تولید کننده جنگنده F-۱۶ و F-۳۵
بزرگترین تولید کننده تسلیحات در جهان
از جنگندههای این شرکت به طور گسترده در بمباران غزه استفاده شده است.
در اوج جنگ غزه، در ۲۸ دسامبر، این شرکت قراردادی ۱۰.۵ میلیون دلاری برای حمایت از ناوگان هواپیماهای جنگی اف-۳۵ اسرائیل امضا کرد.
نظر شما