رئیس سازمان ثبت احوال کشور آخرین آمار مرتبط با جمعیت کشور شامل تعداد افراد، آمار ولادت در سال جاری و... را ارائه و تشریح کرد.

جمعیت ایران

به گزارش همشهری آنلاین، هاشم کارگر رئیس سازمان ثبت احوال کشور اظهار کرد: تاکنون هیچ دستگاهی اطلاعات دقیقی از آمار ایرانیان خارج از کشور ندارد ولی حدود ۴ تا ۴.۵ میلیون نفر ایرانیان خارج از کشور زندگی می‌کنند.

وی با اشاره به وظایف سازمان ثبت احوال کشور در قانون جوانی جمعیت و خانواده مصوب سال ۱۴۰۰ برای برآورد دقیق جمعیت ایران، تاکید کرد: در این قانون یکی وظایف سازمان ثبت احوال کشور این است که تعداد ایرانیان خارج از کشور را مشخص کند.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور افزود: این اقدام با کمک و همراهی فراجا و وزارت امور خارجه در حال انجام است و هماهنگی‌های لازم نیز صورت گرفته و اطلاعاتی شناسایی شده است تا بتوانیم به صورت دقیق تعداد هموطنان خود را در خارج از کشور مشخص کنیم و به صورت دقیق برای نخستین بار این آمار در دسترس باشد.

آمار ولادت در ۹ ماهه امسال

رئیس سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد: براساس آمار مرکز رصد جمعیت کشور در این سازمان از ابتدای فروردین تا پایان آذر امسال ۷۹۸ هزار و ۵۵۰ ولادت در کشور به ثبت رسیده است که استان تهران رکوردار میزان ولادت‌ها بود.

کارگر ادامه داد: میزان نرخ خام ولادت در کشور برای ۹ ماهه امسال برابر با ۸.۱۲ در هزار نفر جمعیت بود و استان سیستان و بلوچستان با ۹.۲۷ در هزار نفر جمعیت بیشترین همچنین استان گیلان با ۷.۷ در هزار نفر جمعیت کمترین نرخ خام ولادت را در بین استان‌ها به خود اختصاص داده‌اند.

وی تصریح کرد: در ۹ ماهه امسال ۷۹۸ هزار و ۵۵۰ ولادت در کشور به ثبت رسیده است و بیشترین میزان ولادت‌ها مربوط به استان تهران با ۹۹ هزار و ۶۳۳ نوزاد و کمترین آن مربوط به استان سمنان با تعداد ۵ هزار و ۲۰۱ نوزاد بود.

وی تاکید کرد: در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ بیشترین تعداد ولادت‌ها با ۲۹۶ هزار و ۸۸۶ نوزاد مربوط به فرزند دوم بود که سهم تعداد ولادت‌ها بر حسب مرتبه تولد ۳۶.۴ درصد مربوط به فرزند اول، ۳۸.۹ درصد مربوط به فرزند دوم، ۱۷.۶ درصد مربوط به فرزند سوم، ۵.۱ درصد مربوط به فرزند چهارم و ۲ درصد مربوط به فرزند پنجم است.

تولید و ارائه نرخ باروری مبتنی بر داده‌های ثبتی

کارگر با بیان اینکه در قانون چندین مورد وظیفه برای ثبت احوال در نظر گرفته شده است، گفت : با همکاری وزارت کشور تولید و ارائه نرخ باروری در سال ۱۴۰۰ برای نخستین بار مبتنی بر داده‌های ثبتی موجود در پایگاه اطلاعات جمعیت کشور انجام شد.

وی ادامه داد: اکنون می‌توانیم سرشماری را از این طریق انجام دهیم و با این روش از هزینه‌های اضافی جلوگیری کنیم؛ نخستین اقدام سازمان ثبت احوال کشور نیز موضوع نرخ باروری بود و در بازه زمانی کمتر از یک ماه نرخ باروری را براساس اطلاعات دقیق ثبتی تهیه و ارائه کردیم.

کارگر، بررسی میزان مهاجرت را یکی دیگر از اقدامات سازمان ثبت احوال برشمرد و گفت: این آمار شامل سه نوع مهاجرت یعنی «از روستا به شهر»، « از شهربه روستا» و «از شهری به شهر دیگر» است که طبق قانون جوانی جمعیت این آمار از مهاجرت در داخل مورد نیاز است.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور ادامه داد: این سازمان با استفاده از اطلاعاتی که در پایگاه نشانی در اختیار دارد و نیز سایر پایگاه‌های خود، توانست مهاجرت‌های داخل کشور را تا سطح شهر و روستا احصا کند و اطلاعات آن در اختیار دستگاه‌های ذیربط قرار داده شده است.

اعطای شناسه به مادران برای برخورداری از مزایای قانون جوانی جمعیت

کارگر گفت: یکی از کارهای دیگر که باید توسط سازمان ثبت احوال انجام می‌شد، اعطای شناسه به مادرانی است که امتیازاتی بر اساس قانون جوانی جمعیت به آنها اعطا می‌شود.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور اظهار داشت: با بهره‌گیری از اطلاعات موجود، این مادران توسط ثبت احوال شناسایی شدند و شناسه مربوط به آنها تعریف شد و چنانچه دستگاه‌ باید امتیازاتی به این گروه از مادران بدهد، می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

کارگر همچنین تاکید کرد: سازمان ثبت احوال خدمات الکترونیکی بسیاری دارد که به راحتی می‌تواند افراد را احراز هویت کنند به طوری که اکنون ۲۰۰ دستگاه در ۲۰۰ هزار نقطه در کشور از خدمات و سرویس الکترونیکی این سازمان بهره می برند.

کد خبر 828286
منبع: ایرنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار جامعه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha