تلفن همراهی که این روزها نمی‌توانیم به راحتی از آن دور بمانیم و به نوعی شغل و زندگی و تفریحمان به آن گره خورده دغدغه‌هایی هم همراه خود آورده است.

تلفن همراه

همشهری آنلاین-سیما سادات غفوریان: پزشکان از خطرات و عوارض آن بر جسم و روح انسان، جامعه‌شناسان از تهدید آن بر روابط خانوادگی و اجتماعی و والدین از اعتیاد فرزندانشان به این تکنولوژی به شدت ابراز نگرانی می‌کنند. همه این افراد نگران، قبول دارند که زندگی بدون تلفن همراه در دنیای امروز و برای برخی افراد و صاحبان بعضی از مشاغل کار ساده‌ای نیست ولی معتقدند روش و میزان استفاده از آن باید باعث آرامش و آسایش شود نه بیماری و دوری اعضای خانواده از یکدیگر و بروز آسیب‌های مختلف. با توجه به دغدغه‌هایی که این تکنولوژی به وجود آورده این گزارش را اختصاص داده‌ایم به بایدها و نبایدهای تلفن همراه.  

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید 

برخی از آثار مخرب

«پریناز علی اکبریان» کارشناس ارشد خانه سلامت شمس‌آباد نیز به تأثیرات مخرب استفاده از تلفن همراه اشاره و بر استفاده صحیح از آن تأکید می‌کند. او می‌گوید: «سرطان‌زا بودن، ضعیف شدن سیستم دفاعی بدن، کاهش قدرت باروری در آقایان، افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون، تغییر ساختار آنزیمی بزاق دهان، تأثیرات منفی روی خون و ادرار، تغییر عملکرد جذب مواد معدنی در بدن و افزایش سرعت گسترش تومورها از آثار مخرب امواج تلفن همراه است.» به گفته او کودکان بیش از بزرگسالان در معرض خطر امواج تلفن همراه هستند چرا که سیستم عصبی آنها در حال رشد و جذب انرژی است و استفاده از تلفن همراه در سنین پایین می‌تواند آسیب زا باشد. همچنین نوجوان‌هایی که ساعات بیشتری از تلفن همراه استفاده می‌کنند، به مشکلات کم‌خوابی و استرس دچار می‌شوند.»  

قطع نکنیم، محدود کنیم

خیلی از ما فکر می‌کنیم که اصولاً کار و زندگی در دنیای امروز، بدون تلفن همراه غیرممکن است و برای توجیه این ادعا هم ده‌ها دلیل می‌آوریم. برخی از ما حتی معتقدیم نمی‌توان این تکنولوژی را در زندگی محدود کرد ولی می‌خواهیم ادعا کنیم که در همین روزگار مدرن، کسانی هستند که کمتر از تلفن همراه استفاده می‌کنند. «محمد رحیم فرزانه‌فر» مدیر بازار بزرگ ولی‌عصر(عج) هم یکی از همین افراد است. مردی که اگر تلفن همراهش روشن باشد هر ۵ دقیقه یک مشتری و ارباب رجوع به آن زنگ می‌زند ولی اجازه نداده این فن‌آوری بیش از حد به زندگی‌اش ورود پیدا کند.

تلفن همراه دارد ولی آن را از اتومبیلش بیرون نمی‌آورد و از آن فقط در موارد ضروری استفاده می‌کند. می‌گوید: «شاید خیلی‌ها به این کار من انتقاد کنند و بگویند که از این تکنولوژی باید بیشتر استفاده کنم ولی من معتقدم که همین میزان استفاده برای من کافی است. این تلفن داخل اتومبیلم است تا اگر دچار اتفاق ناگهانی مثل تصادف و مواردی شبیه به آن شدم بتوانم خبر بدهم.»

او معتقد است که استفاده زیاد از تلفن همراه باعث ایجاد فاصله و بی‌انگیزگی برای دید و بازدید فامیلی شده است و ادامه می‌دهد: «خیلی از افراد، خصوصاً نسل امروز با افراطی که در استفاده از این وسیله دارند دیگر به خود زحمت نمی‌دهند کوچک‌ترین اطلاعات را به حافظه خود بسپارند. چنین عواملی رابطه مستقیم با عملکرد مغز دارد و سریع‌تر از آنچه فکرش را می‌کنید، قدرت یادگیری و حافظه را نابود خواهد کرد. در این صورت افراد بی‌آنکه احساس کنند دچار معضلی به نام مغز خاموش می‌شوند.» 

زندگی بدون همراه امکانپذیر است؟

یک روز بدون تلفن

برای شما که تلفن همراه جزو لاینفک زندگی‌تان شده است پیشنهاد داریم که با خانواده خود صحبت کنید تا آنها را در جریان یک تصمیم‌گیری قرار دهید. از آنها بخواهید که یک روز تعطیل را با هم بگذرانید و استفاده از موبایل را در آن روز ممنوع کنید. شاید پیشنهاد ما در نگاه اول غیرممکن و نشدنی باشد اما در هر حال تصمیم با شماست ولی نترسید و سریع عقب‌نشینی نکنید. اول کمی به جایگاه تلفن همراه‌تان در زندگی روزمره بیندیشید و ببینید بیشتر اوقات استفاده از آن به چه چیز محدود می‌شود؟ احتمالاً بازی کردن، دیدن ساعت، خواندن مطالب تکراری و گاهی غیرضروری گروه‌ها و برنامه‌هایی که در آن عضو هستید مهم‌ترین و وقت‌گیرترین فعالیت‌هایی باشد که با موبایل‌تان انجام می‌دهید. به این فکر کنید که در سال‌های دورتر هیچ‌کدام از ما هیچ یک از این وسایل ارتباطی را نداشتیم. شما می‌توانید از قبل به دوستانتان، همکاران و یا پدر و مادرتان خبر دهید که آن روز در دسترس نیستید.  

زندگی بدون همراه امکانپذیر است؟

با تلفن همراه چطور رفتار کنیم؟

 اگر شما از هدست گوشی استفاده نمی‌کنید وقتی شماره می‌گیرید اجازه دهید اول تلفن همراه‌تان وصل و ارتباط با طرف مقابل برقرار شود سپس آن را روی گوشتان قرار دهید چون در این صورت تحت اشعه مضر کمتری قرار می‌گیرید

 برای موبایل‌تان پوشش‌های فلزی نخرید و آن را درون بسته‌های فلزی دربسته قرار ندهید. این محفظه‌های فلزی مانند یک گیرنده عمل کرده و اثر امواج تلفن همراه را که به سمت بدن شما می‌آیند تشدید می‌کنند.  

 باکتری‌ها برای رشد، محلی گرم و تاریک می‌خواهند و تمامی این امکانات را گوشی که در جیب قرار گرفته است فراهم می‌کند. نکته مهم آن است که این وسیله با گوش و دهان ما، یعنی دو راه قوی ارتباط به داخل بدن همواره در تماس است و از این طریق می‌تواند به راحتی آلودگی را به بدن منتقل کند و باعث ایجاد بیماری شود.  

 به هیچ عنوان گوشی تلفن همراه را از دستفروشان خریداری نکنید. خرید باید از مغازه و با فاکتور و کارتن انجام شود، در غیراین صورت امکان دارد یک تلفن سرقتی خریداری کنید و برایتان دردسرساز شود.  

 پیش از خواب، تلفن همراه‌تان را خاموش و از خود دور کنید. متخصصان رابطه معناداری میان وجود تلفن همراه با آشفتگی ذهن فرد هنگام خواب و پس از بیداری پیدا کرده‌اند.  

 از نگهداری عکس‌ها و فیلم‌های شخصی و خانوادگی در تلفن همراه‌تان خودداری کنید تا در صورت سرقت، مورد سوء‌استفاده و انتشار در فضای مجازی قرار نگیرد.  

-----------------------------------------------------------------------------------------------

*منتشر شده در همشهری محله منطقه ۱۸ در تاریخ ۱۳۹۳/۰۵/۱۲

کد خبر 787948

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha