می‌گویند ناصرالدین‌شاه که برای سرکشی به عمارت تازه تأسیس شکارگاه آمده بود، خرگوش‌های فراوان دشت را دید و نام آنجا را به ترکی «دوشان تپه» گذاشته که به فارسی «تپه‌خرگوش‌ها» معنی می‌دهد.

منطقه 13

همشهری آنلاین: بعضی هم این نام‌گذاری را قبل‌تر از حضور ناصرالدین‌ می‌دانند. هرچه باشد، این منطقه، بخشی جدانشدنی از تاریخ دور و نزدیک تهران است. دوشان‌تپه که حالا در تقسیم‌بندی‌های شهری، در منطقه ۱۳ قرار دارد، یکی از ۱۲ دروازه قدیمی تهران بر سرراه دماوند بوده است و از همان اولین روزهای پایتختی تهران، نقش قابل توجهی در تفریح مردم این شهر داشته است؛ چه آن روزها که شاهان قاجار، اینجا را برای شکار قرق می‌کردند و چه امروز که تهرانی‌ها به پارک ملی سرخه‌حصارش می‌آیند تا لحظه‌ای دور از دود و دم ماشین‌ها باشند. پادگان نیروی‌هوایی یا دوشان‌تپه سابق هم سهم مهمی د رتاریخ معاصر کشورمان دارد و بخشی از رویدادهای مهم انقلاب‌اسلامی در همین محدوده شکل‌گرفت.

دوشان‌تپه

منطقه ۱۳ بین خیابان‌های دماوند و پیروزی و بزرگراه‌های شهید دوران و یاسینی قرار دارد. خط یک سامانه اتوبوس تندرو (تهرانپارس ـ میدان آزادی) از این منطقه می‌گذرد. خط ۴ مترو هم از این منطقه شروع می‌شود و ایستگاه‌های شهیدکلاهدوز، نیروی هوایی، نبرد، پیروزی، شیخ‌الرئیس و میدان شهدا در داخل این منطقه قرار دارند.

پیاده‌روی‌دربین‌الحرمین

در این منطقه، قدم زدن در خیابان سنگفرش‌شده میدان امام‌حسین(ع) را از دست ندهید.  

پیاده‌راه: به تازگی با بازسازی میدان امام‌حسین‌(ع) و سنگفرش شدن خیابان ۱۷ شهریور آن، جای مناسبی برای قدم زدن ایجاد شده است. این پیاده‌راه که به بین‌الحرمین معروف شده، قرار است مکان اصلی اجرای برنامه‌های ماه محرم باشد.

امامزاده عبدالله(ع) : ایشان از نوادگان امام موسی‌کاظم(ع) است که مرقدش در انتهای پارک سرخه‌حصار قرار دارد. این امامزده و زمین‌های اطرافش در قدیم، روستایی را تشکیل می‌دادند که بعدها با توسعه شهر تهران، جزیی از شهر تهران شدند.

پارک سرخه‌حصار: پارک ملی سرخه حصار یکی از قدیمی‌ترین شکارگاه‌های ایران است و از زمان فتحعلی‌شاه قاجار به عنوان قرق شاهی انتخاب شده. در این پارک ملی بزرگ، گونه‌های جانوری مختلفی زندگی می‌کنند. پارک ملی سرخه حصار، آبنمای سنگی، آلاچیق، زمین پینت‌بال، مسیر دوچرخه‌سواری و موزه حیات‌وحش هم دارد.

موزه صنعت برق: در این موزه می‌توانید تاریخ ۱۳۰ ساله تولید برق در ایران را ببینید که با خرید نخستین دستگاه مولد به دستور ناصرالدین‌شاه آغاز شد. محل موزه، کارخانه قدیم برق تهران بوده که با ۴ دستگاه مولد، برق آن روزگار تهران را تأمین می‌کرده. این موزه در میدان شهدا، خیابان پیروزی، خیابان افروز قرار دارد. 

موزه نیروی هوایی: در این موزه می‌شود تاریخ صنعت هواپیمایی نظامی ایران را دید. هواپیماهای قدیمی که در نیروی هوایی ایران استفاده می‌شدند، حالا در این موزه نگهداری می‌شوند. بازدید از این موزه باید با هماهنگی پادگان نیروی هوایی انجام بشود. موزه نیروهوایی در میدان دوم نیروی هوایی، انتهای خیابان پنجم قرار دارد.

خرگوش‌های این منطقه از تهران ناصرالدین شاه را غافلگیر کردند

طلا یا بستنی؟

خرید: می‌خواهید لباس بخرید، یا وسایل خانه را عوض کنید؟ شاید هم می‌خواهید خبری از قیمت طلا بگیرید. فرقی نمی‌کند. در بازارهای منطقه ۱۳ می‌توانید به همه این کارها برسید. خیابان ۲۱ متری دهقان در خیابان پیروزی و خیابان مازندران، نشانی راسته لباس فروشی‌ها و لوازم منزل است. خیابان پیروزی، خیابان پنجم نیروی هوایی هم راسته طلافروش‌هاست. برای خرید میوه و تره‌بار هم می‌توانید به خیابان شهرستانی، نبش میدان امام‌حسین(ع)  بروید که یکی از مشهورترین بازارهای میوه در تهران است.

تفریح: مجموعه سوارکاری سمند را در سه‌راه تهرانپارس، روبه‌روی بیمه ایران از دست ندهید. البته یادتان نرود که حالا اسب‌سواری فقط در محدوده باشگاه مجاز است.  

شکم‌گردی: این منطقه راسته بستنی‌فروش‌ها را هم داشته که حالا چند تا از آنها باقی مانده است. بستنی فروشی رفعتی در خیابان ششم نیروی هوایی و بستنی فروشی نعمت در خیابان پنجم دو تا از آن‌ها هستند. اگر هم گرسنه شده‌اید و می‌خواهید دلی از عزا در بیاورید، می‌توانید سری به غذاخوری برادران شفیعی در خیابان دماوند، ایستگاه وحیدیه، یا غذاخوری مسعود در خیابان دماوند، نرسیده به ایستگاه پل بزنید.

کد خبر 786320
منبع: سرزمین من

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha