تازه‌ترین گزارش سکانداران اقتصادی دولت نشان می‌دهد اقتصاد ایران روی ریل رشد قرار گرفته و از مدار صفر به مثبت تغییر مسیر داده است

خبر خوش

رضا کربلایی- روزنامه‌نگار: حفظ ثبات ارزی و جلوگیری از افت ارزش ریال در برابر ارزهای خارجی، کاهش نرخ بیکاری، حرکت رشد اقتصادی از منفی به مثبت، بهبود ضریب جینی و کاهش شکاف طبقاتی در جامعه، کنترل نرخ رشد نقدینگی با هدف مهار تورم و طریق کنترل ناترازی بانک‌ها و دولت، ۵نشانه محسوس بهبود وضعیت اقتصاد و بازگشت آن به ریل پیشرفت است.
احسان خاندوزی وزیر اقتصاد، محمد رضا فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی و داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در یک نشست رسانه‌ای به دفاع تمام قد از کارنامه ۲ساله اقتصاد دولت پرداختند. آنها با ارائه آمارهایی اعلام کردند اقتصاد ایران روی ریل رشد قرار گرفته و از مدار صفر به مثبت تغییر مسیر داده است. رشد ۶.۷ درصدی نرخ تشکیل سرمایه و کاهش ۴.۴ درصدی نرخ بیکاری، بهبود ضریب جینی، کاهش نرخ رشد نقدینگی، تراز مثبت پرداخت‌ها و حساب جاری کشور، اصلاح بانک‌های ناتراز و انحلال ۳ مؤسسه اعتباری، خبرهای خوش ارزی و رشد حدود ۵۱ درصدی درآمدهای دولت در ۴ماه نخست امسال مهم‌ترین دستاوردهای اقتصادی دولت به روایت ۳مرد تصمیم‌ساز در دولت سیزدهم است.

اصلاح بنیان‌های اقتصاد
خاندوزی: در ادوار قبل بخش زیادی از شاخص‌های رشد و افزایش قیمت‌ها در کشور دچار سخت جانی شد، نه رشد به راحتی افزایش داشته و نه تورم به راحتی کاهش پیدا کرده است. این معضل ناشی از این بود که اقتصاد ایران در دام و تله رشد منفی و پایین گرفتار شده و امید است با تدابیر دولت سیزدهم شاهد خروج از رشد پایین و سرمایه‌گذاری منفی باشیم. تورم در کنار مسئله بیکاری ۲ اصل مهم اقتصادی است، در ایجاد اشتغال طی سنوات گذشته تحرک جدی در سیاست اشتغال‌زایی به چشم‌ نمی‌خورد و نرخ بیکاری و اشتغال قفل بود و دولت گذشته ایده ویژه‌ای جز معطل نگه داشتن اقتصاد و پرتاب کردن مشکلات به سمت آینده نداشت. اما عدد ۸.۲ درصد نرخ بیکاری بهار امسال نشان از آن دارد که نرخ بیکاری ۴.۴ درصدکاهش یافته و شاغلان افزایش یک میلیون نفری داشته اند.
مقایسه متوسط رشد نرخ اقتصادی کمتر از یک‌درصد در طول ۸سال قبل با رشد اقتصادی سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نشان می‌دهد این نرخ بیش از ۴درصد افزایش داشته و بیانگر اراده و اولویت تیم‌ اقتصادی دولت در بخش حقیقی اقتصاد است به این معنا که از طریق تدابیر سیاست‌های اقتصادی در قالب بودجه سنواتی و بازگشت به مسیر مثبت، تغییر ریل از صفر به نرخ‌ مثبت رخ داده است البته که ما هنوز می‌دانیم وضعیت ایده‌آل نیست و بسیاری از خانواده‌های ایرانی دچار مشکل به‌ویژه بیکاری هستند اما با توجه به شاخص‌های عنوان شده در حوزه سرمایه‌گذاری روند به سمت بهبود در حرکت است.

تورم ماهانه کالاها صفر شد
فرزین: یکی از اقدامات بانک مرکزی اصلاح نظام بانکی است که در حال انجام آن هستیم تا ناترازی بانک‌ها اصلاح شود. البته نظام بانکی ما ورشکسته نیست بلکه دارایی منجمد و نبود کفایت سرمایه مشکل اساسی بانک مرکزی است و باید بانک‌ها کفایت سرمایه را افزایش دهند. رشد نقدینگی در سال ۹۹ معادل ۴۰ درصد و در ۱۴۰۰ معادل ۳۹ درصد بود که در ۱۴۰۱ به ۳۱.۵ درصد رسید و در تیرماه امسال به ۲۷.۵ درصد کاهش یافته و برنامه‌ریزی بانک مرکزی رساندن نرخ رشد نقدینگی به ۲۵ درصد در پایان سال‌جاری است. نرخ رشد تورم ماهانه کالا درماه گذشته (تیرماه) به صفر رسید و نرخ تورم ماهانه به‌شدت کاهش یافت. نرخ نقطه به نقطه تورم تولیدکننده که در اردیبهشت ۱۴۰۰ معادل ۱۰۳ درصد بود، در تیرماه امسال به ۳۲ درصد رسیده و تورم ماهانه تولید نیز در این‌ماه به ۱.۸ درصد کاهش یافته است که یکی از پایین‌ترین نرخ‌ها در سال‌های گذشته به شمار می‌رود. از بسیاری از کشورها طلب ارزی داریم و در حال مذاکره با تمام این کشورها برای وصول آنها هستیم البته اگر با مذاکره حل نشود، شکایت می‌کنیم اما خبرهای خوب ارزی در راه است و آثار آن را به‌زودی مشاهده خواهید کرد.

رشد درآمدهای دولت
منظور: امسال ۵۱ درصد در ۴‌ماه اول رشد درآمدهای دولت از همه منابع  را داشتیم؛ از یک سو منابع درآمدهای نفتی ما با وجود شرایط سخت تحریم بهبود یافت و از سوی دیگر منابع درآمدهای مالیاتی و گمرکی رو به رشد بوده و با اینکه در قانون بودجه امسال اختیار داشتیم که از تنخواه گردان بانک مرکزی برای ماه‌های ابتدایی سال که درآمدها کمتر است استفاده کنیم، اما این کار را نکردیم و تلاش شد از راه‌های دیگری تأمین مالی دولت را انجام دهیم. برای اوراق منتشر شده در سال‌های گذشته که سررسید شده است، ماهانه ۲۰ هزار میلیارد تومان شامل اصل و سود اوراق را از محل منابع و درآمدهای جاری دولت بازپرداخت کرده‌ایم. در دولت گذشته ضریب جینی در سال ۹۲ معادل ۰.۳۷۵ بود اما در سال ۹۹ به ۰.۴۰ افزایش یافت یعنی نه‌تنها توزیع عادلانه نشد بلکه نابرابری تشدید شد. این ضریب در پایان سال قبل به ۰.۳۸۷ کاهش یافته است. همچنین میزان تولید بنزین در پایان سال ۱۴۰۱ به ۹۹.۳ میلیون لیتر در روز و نفت گاز از ۱۰۳ به ۱۰۹ میلیون لیتر در روز افزایش یافته است؛ نفت خام از ۲.۱ میلیون بشکه در روز به ۲.۶۶ میلیون بشکه در روز رسیده است.

 خاندوزی: دوران «شیرینی زیرمیزی» برای صدور مجوزها به پایان رسیده است.
 با دست فرمان دهه۹۰، امروز نه آب در لوله‌ها بود، نه برق در سیم‌ها و نه گاز در بخاری‌های مردم
 الگوی‌ حل مسئله در دولت قبل، پاس دادن مشکلات به آینده بود.
 دهه از دست رفته ۹۰ حاصل دیدگاهی بود که می‌گفت کشور مدیر می‌خواهد، نه خادم

 فرزین: فروش نفت در تیرماه به بالاترین رقم خود
در ۵ سال گذشته رسیده است.
 برای آزادسازی منابع بلوکه شده، اگر مذاکره جواب ندهد، شکایت می‌کنیم.
 ناترازی به معنی ورشکستگی بانک‌ها نیست.
 دلیل بنیادی برای افزایش قیمت ارز وجود ندارد.

 منظور: ۶۰۰ پروژه مصوب سفرهای استانی تامین مالی شد.
 درآمدهای پایدار دولت ۵۰ درصد رشد داشته است.

۱۰‌خبرخوش ژنرال‌های اقتصادی دولت | رشد ۵۱ درصدی درآمدهای دولت در ۴ ماه اول سال

کد خبر 779367

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 5
  • اسفندیار IR ۰۹:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۹
    2 0
    دست همه عزیزان درد نکنه ،همه فرمایشات قبول اما تا زمانی که در ذهن مردم آرامش ایجاد نشود ودرحقیقت پایداری نرخ در ارقام بصورت دراز مدت پیش نیاید بازهم فقط قشر خاصی سود میبرندنه همه جامعه بخصوص خانواده های آسیب پذیر فلذا نیاز است با تدابیر لازم در جهت تثبیت قیمتها چه داخلی ویا خارجی تلاش مضاعفی مبذول دارند وحتی بعنوان یک نقشه راه همیشگی باشد که هر کسی دیگری باید در همین مسیر اقدام وادامه بدهد نه پیوسته آزمون وخطا باشدووقت وعمر وسرمایه ها بهدر برود وآخر هم به گردن قبلی ها بیافتد.تا امید به زندگی در ایران عزیزفراهم گردد.من الله التوفیق
  • IR ۰۹:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۹
    3 1
    من به عنوان یک بازنشسته فرهنگی و گویا دیگر بازنشسته ها هم فقر .فقر.ومحرومیتها را در زندگی روزمره‌ام مبینیم
  • خالقی IR ۱۰:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۹
    2 0
    خدا کنه راست باشه
  • سعید IR ۱۱:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۹
    5 0
    رشد ۵۱ درصدی از جیب مردم لابد ،مثل بورس و هزارتا مالیات جور وا جور