اگر از ایستگاه متروی «علی‌آباد» ۵۰۰‌متر به سمت خیابان ۲۴ متری «شهید باستانی‌پور» بروید درست نبش خیابان به در ورودی گاراژ «حکمت» می‌رسید که محله و نامی آشنا برای اهالی محله علی‌آباد جنوبی در منطقه ۱۶ است؛ اینجا پاتوق فرهنگی برای اهالی شعر و ادب است.

گاراژ حکمت 16

همشهری آنلاین - رضا نیکنام : گرچه اینجا هنوز شکل و شمایل گاراژ دارد اما سال‌هاست شهروندان از آن به‌عنوان پاتوق اجرای برنامه‌های فرهنگی استفاده می‌کنند و آن را مدیون همراهی خیرخواهانه حاج حکمت می‌دانند. صاحب گاراژ حکمت برای ارتقای فرهنگ و ساکنان محله علی‌آباد اهمیت بسیاری قائل است. بنابراین بدون هیچ چشمداشتی فضای گاراژ را در اختیار فرهنگیان و ادب‌دوستان می‌گذارد تا آنها برنامه‌های متنوعی را برای اهالی تدارک بینند و اجرا کنند. او می‌خواهد با این کار به ساکنان محله خیر و برکت برساند. حاج حکمت عقیده دارد که ثواب و اجری که برپایی این‌گونه محافل و مجالس فرهنگی برایش دارند نمی‌توان با هیچ پول و ثروتی مقایسه و ارزیابی کرد. 

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید

حکمت رونق برنامه‌های فرهنگی در گاراژ حکمت

وقتی به صاحب گاراژ حکمت پیشنهاد شد که بخش و فضایی از ملکش را در طول سال، در چندین نوبت وقف امور فرهنگی و ادبی محله کند احساس خوبی نسبت به این موضوع پیدا کرد و خودش هم برای انجام این امور پیشقدم شد. حاج حکمت آنقدر مهربان و خونگرم است که کسی از همصحبتی با او خسته نمی‌شود. به‌ویژه اینکه او اطلاعات فراوانی در باره محله و تاریخچه آن دارد. او عنوان می‌کند:«یکی از آیین و رسوم ریشه‌دار و قدیمی در محله علی‌آباد جنوبی اجرای تعزیه‌خوانی است که البته هنوز توسط افراد بومی و محلی به اجرا درمی‌آید. از زمانی که به یاد دارم از تماشای تعزیه‌خوانی و شبیه‌خوانی لذت می‌بردم. برای همین اولین مراسم تعزیه خوانی را در این محل برگزار کردیم.»

شاید به همین دلیل است که زکریایی با رضایت کامل در فعالیت‌های فرهنگی محله‌اش مشارکت می‌کند و البته نگاه ویژه‌ای نسبت به اجرای مراسم تعزیه‌خوانی در گاراژش دارد. موقعیت جغرافیایی گاراژ حاج حکمت به گونه‌ای است که اگر بخواهد ملکش را به دیگران اجاره دهد در ازای آن سود و منفعت قابل توجهی نصیبش می‌شود اما او در اجرای برنامه‌های فرهنگی با شهروندان همکاری خوبی دارد و در زمان نیاز، فضای ملکش را رایگان در اختیار کارگروه‌های فرهنگی و ادبی محله می‌گذارد. خانواده حاج حکمت نیز در انجام جزیی‌ترین امور به آنها کمک می‌کنند.

گاراژ حکمت؛ پاتوق فعالیت‌های فرهنگی و تعزیه‌خوانی | چرا علی‌آبادی‌ها کتابخوان و اهل شعر و ادب هستند؟

 شرح عکس: از سمت راست حکمت زکریایی و محمدصادق شدتی

الگویی شایسته برای مشارکت‌جویی

«محمدصادق شدتی» شاعر پیشکسوت ساکن محله علی‌آباد را اهل محل با مجموعه ۳۲ هزار بیتی‌اش می‌شناسند. او بازنشسته آموزش و پرورش منطقه۱۶ است. مدت‌هاست با کارگروه‌های فرهنگی و ادبی محله علی‌آباد جنوبی همکاری می‌کند. وی از استقبال بی‌نظیر شهروندان از برنامه های فرهنگی از جمله اجرای تعزیه و محافل ادبی در گاراژ حکمت می‌گوید:«در هر نوبت از اجرا شرکت‌کننده در رده‌های مختلف سنی داشتیم. این میزان استقبال به درستی نشان می‌دهد که با برخورداری از مکان مناسب برای برپایی محافل فرهنگی و ادبی می‌توان به نحو شایسته‌ای استعدادهای محلی و منطقه‌ای را در این زمینه شناسایی و حمایت کرد.»

او از کار خیرخواهانه حاج حکمت در زمینه فراهم کردن فضا و مکان مناسب برای انجام فعالیت‌های فرهنگی و هنری برای شهروندان این منطقه به‌عنوان الگوی شایسته مشارکت‌جویی یاد می‌کند و می‌افزاید:«بانی این کار فرهنگی؛حاج حکمت تمام دغدغه کاری‌اش تلاش برای خدمت به شهروندان است. به همین دلیل اعلام آمادگی کرده تا در صورت نیاز برنامه‌های فرهنگی محله در محوطه و فضای باز گاراژ و حتی سالن ورزشی برپا شود.»

افرادی مثل حاج حکمت نعمت محله‌اند

حاج صادق شدتی، از فعالان فرهنگی محله علی‌آباد جنوبی که سابقه برپایی محفل ادبی در گاراژ حکمت دارد، می‌گوید:«از اینکه برنامه‌های فرهنگی در محله علی‌آباد جنوبی رونق ویژه‌ای پیدا کرده خیلی خوشحالم. افرادی مثل حاج حکمت نعمت محله‌اند. چون بدون توقع از دیگران برای رفع کمبودها در محله تلاش می‌کنند. البته در این زمینه نمی‌توان از نقش‌فعالان فرهنگی و اهل ادب و هنر محله علی‌آباد جنوبی غافل شد. چون با اعتمادسازی توانستند افرادی مانند حاج حکمت را به مشارکت در فعالیت‌های فرهنگی محله تشویق کنند.»

در انتهای گزارش بد نیست که یادی کنیم از افراد خیر و تاثیرگذار در محله علی‌آباد جنوبی که در زمان حیاتشان منشاء خیرات و برکات فراوانی برای اهالی بودند از جمله حاج«حسن شیرازی» تعزیه خوان باسابقه شهر تهران که چندین اجرای ماندگار در گاراژ حکمت داشت و از این طریق افرادی را که در زمینه هنر تعزیه و تعزیه خوانی استعداد داشتند شناسایی و حمایتشان کرد. اکنون فرزندان بزرگ این مرد شریف و نیکوکار از جمله کربلایی«محسن شیرازی» و «علی شیرازی» به شایستگی جا پای پدرشان گذاشته‌اند و به عنوان جوانان فعال و فرهنگی به شهروندان خدمت می کنند.

گاراژ حکمت؛ پاتوق فعالیت‌های فرهنگی و تعزیه‌خوانی | چرا علی‌آبادی‌ها کتابخوان و اهل شعر و ادب هستند؟

کد خبر 721836

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha