به گزارش همشهری آنلاین، مشته بادمجان یکی از انواع غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که اصالت آن به استان فارس تعلق دارد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مشته بادمجان با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
بادمجان: ۳ عدد متوسط
گوجه فرنگی: ۳ عدد
پیاز: ۲ عدد متوسط
گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
آرد نخودچی یا سوخاری: ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
پاپریکا و فلفل سیاه: یک قاشق چایخوری
زردچوبه: یک قاشق غذاخوری
نمک به مقدار کافی
طرز تهیه مشته بادمجان
مرحله اول
برای تهیه مشته بادمجان خوشمزه در ابتدای کار بادمجانها را شسته و پوست شان را کاملا جدا میکنیم و به صورت ورقهای برش میزنیم. در ادامه برای رفع تلخی بادمجانها مقداری نمک روی آنها میپاشیم.
مرحله دوم
حالا اجازه می دهیم بادمجان ها به مدت یک ساعت استراحت کنند. در ادامه یک پیاز را به صورت ریز رنده و از صافی رد میکنیم تا آب اضافی اش خارج شود، سپس به همراه گوشت چرخ کرده درون یک کاسه مناسب میریزیم.
مرحله سوم
در این مرحله آرد نخودچی، پاپریکا، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به کاسه اضافه کرده و به خوبی ورز میدهیم تا مواد ترکیب شده و گوشت کاملا منسجم شود. حالا از مواد گوشتی به اندازه یک گردو درشت جدا میکنیم.
مرحله چهارم
در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار داده و مقداری روغن مایع درون آن میریزیم، سپس اجازه میدهیم روغن به خوبی گرم شود. حالا گوشتهای قلقلی را درون تابه چیده و به خوبی سرخ میکنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله بادمجانها را با دست کمی فشار میدهیم تا آب میان بافتی شان خارج شود. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مقداری روغن مایع به آن اضافه کرده و اجازه میدهیم روغن به خوبی گرم شود.
مرحله ششم
حالا بادمجانها را به همراه مقداری زردچوبه درون تابه میچینیم و دو طرفشان را کاملا سرخ میکنیم. در ادامه پیاز باقی مانده را به صورت خلالی خرد میکنیم، سپس بادمجانها را از تابه خارج کرده و پیاز را میافزاییم.
مرحله هفتم
در ادامه پیاز را تفت میدهیم تا کاملا سرخ و طلایی شود، سپس گوجه فرنگیها را به صورت ورقهای برش زده و روی پیاز داغ میچینیم. حالا بادمجان های سرخ شده را روی گوجه فرنگیها قرار میدهیم.
مرحله هشتم
در این مرحله گوشت های قلقلی را روی بادمجان ها میچینیم، سپس رب گوجه فرنگی را به همراه یک لیوان آب جوش مخلوط کرده و به صورت پخش روی مواد میریزیم. در ادامه درِ تابه را می بندیم تا به مدت ۳۰ دقیقه بجوشد.
مرحله نهم
پس از گذشت این مدت، زمانی که مشته بادمجان به روغن افتاد، تابه را از روی حرارت برداشته و آن را درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم. در نهایت مشته بادمجان را به همراه نان یا پلو و سبزی خوردن سرو میکنیم. نوش جان.
منبع: برترینها
نظر شما