اخیرا کارزاری تحت عنوان «من محجبه‌ام و مخالف گشت ارشادم» درجامعه به راه انداخته اند که کمتر از ۲۴ ساعت به کارزار «مخالف حجاب اجباری هستیم» رسیده‌اند. مطالبه‌ای که نه تنها برخلاف احکام شریعت است که با قوانین و فرهنگ ایرانی ما همخوانی ندارد. اما واقعا پاسخ هنجارشکنی‌ها در حوزه حجاب چگونه باید باشد وچطور باید مفاهیم حجاب را به نسل جدید منتقل کرد؟

امیرحسین بانکی پور فرد

 همشهری آنلاین _ کامران بارنجی: یک عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص توجه به فرهنگ حجاب اسلامی معتقد است:«حجاب یادگار ادیان الهی و فطرت انسانی است. در حال حاضر تنها کشوری که به صورت رسمی از حجاب نگهداری کرده کشور ایران است و نظام جمهوری اسلامی ایران، علم‌دار این فطرت انسانی برای حرمت و مصونیت زنان از نگاه بیگانگان حفظ شده است.»

حجاب قانون است و مانند دیگر قوانین باید محترم شمرده شود
امیرحسین بانکی‌پور فرد، می گوید:«باید از این ارزش انسانی در کشور حفاظت شود، همچنین قاطبه مردم و کنشگران اجتماعی مراقب باشند در مسیری که دشمنان علیه حجاب طراحی می‌کنند، قرار نگیرند.»
او از جامعه ایران به عنوان جامعه ای که از گذشته‌ها پایبند به حجاب بوده و حیا جزو عناصر گره خورده به فرهنگ آن بوده است یاد می‌کند و می‌گوید:«حیا جزو عناصر فرهنگ شرقی بوده که در ایران نماد کامل‌تری داشته است.»

به گفته بانکی‌پور فرد، حجاب مقوله ای فرهنگی و از جنس سبک زندگی است وشیوه اصلاح سبک زندگی و ارتقا آن بیشتر از آنکه از طریق اعمال قانون باشد باید از طریق فرهنگ‌سازی مناسب صورت پذیرد:«البته این موضوع به این معنا نیست که نباید از ساختار شکنی‌ها جلوگیری کرد.»
 قائم مقام و دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی، با بیان اینکه حجاب حکم خداست و از قوانین  کشور ما محسوب می شود و مانند باقی قوانین باید محترم شمرده شود، می گوید:«پذیرفته نیست در جامعه ای که حجاب یکی از قوانین آن محسوب می شود افرادی به صورت سلیقه ای با آن برخورد کنند. کشف حجاب در فضای عمومی قانون‌شکنی است و حقوق اجتماعی و امنیت اخلاقی جامعه را زیر سئوال می برد.»

با برخورد شدید در فضای عمومی مخالفیم | باید با قانون شکنی‌هایی که بعد امنیتی دارد برخورد شود | عملکرد دستگاه‌ها قابل قبول نیست

مفاهیم حجاب به نسل جدید به درستی منتقل نشده است

بانکی‌پور فرد، در مورد اینکه چگونه باید به نسل جدید مفاهیم حجاب را انتقال داد، می گوید:«حجاب به عنوان یک  سبک‌زندگی در جامعه باید با  ارائه و بیان مناسب منتقل شود. در این زمینه ما دچار تاخیر اجتماعی هستیم. یعنی ما نتوانسته‌ایم حجاب را به عنوان یک سبک زندگی برای نسل جدید به درستی بیان و ارائه کنیم. بنابراین ما زمانی می توانیم در مورد فرهنگ سازی مناسب حجاب مدعی شویم که  مردم به صورت خودجوش برای به ثمر رسیدن  و رعایت این موضوع تلاش کنند.»
 این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، ادامه می دهد:«مفاهیم حجاب با ایجاد ستادهای مردمی از طریق فرهنگ سازی منتقل می شود، چون هر جایی که یک گروه مردمی توانسته مفاهیم حجاب را به زبان عامیانه به جوانان انتقال دهد آثار بسیار مثبتی به دنبال داشته است.»
 این نماینده مجلس معتقد است انتقال مفاهیم حجاب در آموزش و پرورش، خانواده‌ها، صدا و سیما و سینما تبدیل به یک رفتار عمومی نشده است. او تاکید می‌کند:«اگر ما بتوانیم در این حوزه ها ارائه هنرمندانه از حجاب داشته باشیم برای بسیاری از نوجوان و جوانانی که نسبت به این موضوع مسائل حل نشده‌ای در ذهن دارند، رفع مساله و چالش می شود.»


گشت ارشاد باید باشد؟
 بانکی‌پور فرد، در پاسخ به این پرسش که گشت ارشاد باید باشد یا نه می گوید:«ما باید به طریقه قانونی، امنیت اخلاقی جامعه را حفظ کنیم. البته نه با برخورد مستقیم اجتماعی! به خصوص از برخوردهای مستقیمی که در فضای عمومی می شود باید پرهیز کرد چون اینگونه برخوردها ممکن است تنش های اجتماعی ایجاد کند.»
 او ادامه می دهد:«در عین حال باید دستگاه های حاکمیتی وظایف خود را به درستی انجام دهند اما باید از برخوردها و درگیرهای تنش زا در فضای عمومی اجتناب شود مگر مکان‌هایی که ساختارشکنی‌های بسیار جدی صورت می گیرد. این نوع ساختارشکنی‌ها که بعد امنیتی پیدا می کند به ناچار باید دفع شود.»

بانکی‌پور فرد، می‌گوید: صدا و سیما و آموزش و پرورش نقش بسیار مهمی در ارائه فرهنگ حجاب برای کودکان و جوانان ما دارند و در کنار آنها دستگاه های هنری ، سینمایی و وزارت ارشاد در فرهنگ سازی حجاب نقش به سزایی دارند. 
 او در پایان در مورد عملکرد نهاد ها و ارگان های متولی فرهنگ سازی می گوید:«عملکرد دستگاه ها در رابطه با عفاف و حجاب، قابل دفاع نیست و در زمینه عفاف و حجاب نتوانسته اند نقش خود را به خوبی ایفا کنند.»

کد خبر 692913
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار جامعه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 4
  • نظرات غیرقابل انتشار: 8
  • کاظم IR ۱۲:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۳
    10 0
    اقتصاد خانواده را دریابید اینکه 35 سال سن دارم با فوق لیسانس مکانیک توان تشکیل خانواده را ندارم را دریابید دخترهای جامعه توان ازدواج جهیزیه و.... را ندارند هرچقدرم آسان بگیریم یک زندگی مشترک برای شروع حداقل 700میلیون پول میخواهد شما اقتصاد را درست کن حجاب خودش درست میشود.یا علی
  • IR ۰۹:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
    0 1
    در فضای عمومی برخورد شدید نکنید ، بی حجابها و بدحجابها را بگیرید و در فضای خصوصی با آنها برخورد شدید کنید