همان‌گونه که سازمان جهانی بهداشت پیش‌بینی کرده بود تابستان امسال دوباره با شیوع گسترده ویروس کرونا مواجه شویم؛ انتظار می‌رفت نظارت بیشتری برای پیشگیری از ابتلای دوباره موارد بیماری اعمال شود. اما با توجه به بازگشایی‌های کامل و کم شدن توجه مردم نسبت به ابتلا به این بیماری؛ لزوم توجه بیشتر در این خصوص می تواند موثر واقع شود.

روند تغييرات كرونا در ايران و منطقه ؛روند صعودي بيماري در ايران

همشهری آنلاین -یکتافراهانی :با توجه به اینکه ویروس کرونا همچنان درحال پراکنده شدن و  تغییر است و هنوز هم جان انسان‌ها را می‌گیرد نبایداز آن غافل شد. در غیر این‌صورت و با توقف نظارت و پیگیری از سوی دولت‌ها، شاهد مشکلات بیشتری در این زمینه خواهیم بود.  

download-1-.jpg
مسعود یونسیان، اپیدمیولوژیست و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران 

روند گسترش ویروس کرونا

مسعود یونسیان، اپیدمیولوژیست و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با توجه به آمارها و گزارش‌های هفتگی سازمان جهانی بهداشت در مورد روند گسترش ویروس کرونا در ایران و کشورهای همسایه می‌گوید: «در آخرین گزارش تا ۲۹ ماه جون (۸ تیر) از طرف  سازمان جهانی بهداشت؛ آفریقا پس از سپری‌کردن  قله اصلی، قله دیگری را تجربه می‌کند که حدود یک‌پنجم ارتفاع قله قبلی است؛ یعنی تعداد موارد هفتگی ابتلای جدید در آفریقا بعد از قله اصلی امیکرون، وقتی‌ سیر نزولی داشت؛ یعنی تعداد موارد روزانه و هفتگی به یک‌پنجم زمان اوج امیکرون رسیده است که کماکان هم  سیر نزولی دارد.»

به گفته یونسیان، همین اتفاق را در قاره آمریکا هم مشاهده می‌کنیم. یعنی کشورهای آمریکای شمالی و جنوبی هم  قله‌ای را بعد از قله دوم تجربه می‌کنند که ارتفاع آن  تقریبا یک ششم قله اصلی است.  یعنی در آنجا هم بعد از آنکه اوج ابتلا به بیماری  را تجربه کرده‌اند، در حال حاضر، تعداد موارد ابتلا، سیر افزایشی  پیدا کرده تا به یک ششم تعداد موارد هفتگی  در زمان اوج  بیماری رسیده است.

وضعیت شیوع ویروس کرونا در ایران

این اپیدمیولوژیست می‌گوید در منطقه اروپا، جنوب شرق آسیا، منطقه‌ شرق و غرب خاورمیانه و شرق مدیترانه و همچنین در ایران نیز  ما کماکان  سیر صعودی داریم.

 یعنی اگر بخواهیم با توجه به وضعیت  قاره‌های دیگر در مورد ایران ظر بدهیم می‌توانیم  نتیجه بگیریم و  انتظار داشته باشیم که در ایران  هم شاهد وضعیت مشابهی مانند آنها خواهیم بود.  یعنی ممکن است شاهد قله مجددی با همان ارتفاع یک‌پنجم یا یک ششم قله قبلی باشیم. به عبارت دیگر انتظار می‌رود اگر کشورهای منطقه هم مشابه مناطق مذکور حرکت کنند؛ آنها هم شاهد تجربه مشابهی یعنی حدود یک‌پنجم تا یک ششم اوج قله قبلی باشند.

سیر نزولی در منطقه غرب اقیانوس

به گفته یونسیان، در منطقه غرب اقیانوس آرام سیر روند شیوع ویروس کرونا کماکان سیر نزولی دارد. یعنی در این مناطق  بعد از تجربه  قله‌ اصلی  بیماری؛ شاهد  قله کوچکی بودیم که البته  پس از آن سیر  نزولی داشتند.

وضعیت کشورهای همسایه

 استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گوید  وضعیت بیماری در کشورهای همسایه؛ یعنی بحرین، قطر و عربستان که طی چند هفته اخیر سیر صعودی داشته‌اند، در حال‌حاضر  وضعیت پایداری پیدا کرده‌اند.

 در کشور روسیه نیز وضعیت  شیوع بیماری، نزولی شده  است. افغانستان  هم تقریبا روند باثباتی را تجربه می‌کند. یعنی می‌توان گفت این کشور هم  وضعیتی مشابه  کشورهای بحرین، قطر و  عربستان دارد.

روند صعودی بیماری در ایران

به گفته یونسیان، کویت، ترکیه، عراق، ایران و پاکستان کماکان روند بیماری کرونا سیر صعودی دارد. بنابراین  به‌نظر می‌رسد که ما داریم وارد یک سیر صعودی می‌شویم. یعنی انتظار داریم تعداد موارد ابتلا تا حدودی  بالا می‌رود.

این  اپیدمیولوژیست می‌گوید در حال حاضر  تعداد موارد تشخیص بیماری کرونا درایران بیشتر شده  و ممکن است طی روزهای آینده تعداد موارد منجر به مرگ هم کمی افزایش پیدا کند.

نگرانی از مراسم و اجتماعات پیش‌رو

به عقیده یونسیان آنچه در این گونه مواقع خیلی اهمیت پیدا می‌کند وقایع  و مناسبت‌های پیش رو است. یعنی  با توجه به اجتماعاتی که در دهه محرم خواهیم داشت و همچنین مراسم اربعین و متعاقب آن نیز بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها ممکن‌است  موج خفیف سیر  صعودی  که در حال‌حاضر  شاهد آن هستیم تشدید شود  و کم‌کم تبدیل به موج نسبتا شدیدتری هم  بشود.  

به همین خاطر بسیار مهم  است که در این گونه مراسم  حتما شرایط تهویه مناسب در نظر گرفته شود و همچنین بر لزوم  برگزاری مراسم در فضاهای  باز هم تاکید شود.

توجه به رعایت موارد پیشگیری از بیماری و واکسیناسیون

همچنین توصیه می‌شود  استفاده  از ماسک و  انجام واکسیناسیون به نوعی شرطی  برای حضور در مراسم در نظر گرفته شود.  در واقع با این تمهیدات نباید خیلی نگران افزایش جدی موارد ابتلا باشیم.  اما اگر تمهیدات  لازم در نظر گرفته نشود حتما با مشکلات بیشتری رو به رو  خواهیم بود.

چون توجه داشته باشیم کمتر از یک‌چهارم جمعیت ایران  هنوز هیچ واکسنی دریافت نکرده‌اند وکمتر از یک‌سوم جمعیت نیز هنوز دو دوز واکسن خود را کامل نکرده‌اند. یعنی این افراد  درواقع  هم می‌توانند خودشان را در معرض خطر قرار دهند و هم باعث بروز مشکل برای دیگران شوند.

کد خبر 687703

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۲:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۳
    0 0
    بعضی ها انگار دوست دارن کرونا تو کشور باشه