همشهری آنلاین: آویشنگ یا خوش‌گوشت نامی است که در آشپزی به غده‌های تیموس و لوزالمعده حیوانات معمولا گوساله یا گوسفند کمتر از یک سال می‌دهند.

sweebread

تیموس اندامی است که در گردن حیوان قرار دارد و مسئول تولید سلول‌های دستگاه ایمنی به نام سلول T است، اما این غده با از شیر گرفتن حیوان از بین می‌رود.

آویشنگ‌‌هایی که از تیموس تولید می‌شوند، بر اساس شکل‌شان و اینکه از کدام بخش تیموس برداشته شده باشند،‌به دو دسته آویشنگ قلب یا آویشنگ گلو تقسیم می‌شوند. آویشنگ قلب بزرگتر و گردتر و آویشنگ گلو تا حدی استوانه‌ای شکل است.

آویشنگ در موارد کمتری ممکن است از لوزالمعده - غده‌ای که به تولید انسولین و سایر هورمون‌ها می‌پردازد - حیوانات کم‌سن به دست آید که در این مورد به آن آویشنگ شکمی می‌گویند.

آویشنگ‌ها در آشپزی در رده دل و روده (احشای داخلی) قرار می‌گیرند، و اغلب جزء غذاهای ویژه برای افراد خوراک‌شناس هستند.

آویشنگ ممکن است به اشکال متفاوت به تهیه شود، برای مثال آرد سوخاری پوشانده شود و کاملا در روغن سرخ شود، یا ابتدا در روغن کمی سرخ شود و بعد با کمی آب آن را بجوشانند، یا اینکه آن را به برش کوچکی تقسیم کنند و در حرارت نسبتا بالا با اندکی روغن در مدت کوتاهی بپزند.

منبع:LiveScience

کد خبر 288919

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 0 =