سه‌شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۵
۰ نفر

امیر موسوی: محاصره عین‌العرب (کوبانی) توسط تروریست‌های داعش در هفته‌های گذشته، ۲خصوصیت غرب و منطقه را آشکار کرد. نخست: جدی نبودن ائتلاف بین‌المللی در مبارزه با داعش و دوم چشم‌پوشی کشورهای منطقه نظیر عربستان و ترکیه از مبارزه با داعش.

امیر موسوی

رويدادهاي عين‌العرب نشان داد كه ائتلاف بين‌المللي بيهوده است و بمباران‌هاي آن هدف‌هاي ديگري را دنبال مي‌كند. افزون بر آن، برخي كشورهاي منطقه همچنان به حمايت از گروه‌هاي تكفيري ادامه مي‌دهند و آنچه در رسانه‌ها گفته مي‌شود نفاقي بين‌المللي است. صدها حمله از جانب آمريكا و متحدانش انجام گرفته و طبق اظهاراتشان، 800ميليون دلار هم دراين زمينه هزينه كرده‌اند، اما در عمل، تعداد كشته‌شدگان داعش بسيار كمتر از قربانيان عراقي است. به‌نظر مي‌رسد نوعي تعامل ميان آمريكا و كشورهاي منطقه درباره داعش در حال انجام است. در حقيقت، ‌داعش هدف آمريكا و متحدانش نيست.

ائتلاف جديد براي آن شكل گرفته كه مأموريت جديدي به آن داده شود و در كنار آن، داعش هم با شكلي ديگر، نقشي ديگر به‌عهده گيرد. به‌نظر مي‌رسد هدف اصلي در وهله نخست، برخورد با حزب‌الله و سوريه و سپس انجام برخي اقدامات در عراق باشد.در حال حاضر، صالح مسلم رهبر كردهاي سوريه در حال مذاكره با مقام‌هاي تركيه درباره عين‌العرب است.

تركيه اصرار دارد كردها با مخالفان سوريه عليه دولت بشار اسد وارد هم‌پيماني شوند؛ در اين صورت، مانع از سقوط اين شهر خواهد شد. اما به‌نظر مي‌رسد شرايط جديدي در تركيه در حال شكل‌گيري است. از چند روز پيش، 2شهر مهم در جنوب تركيه تقريبا از كنترل دولت خارج شده. اين امر به‌علت قيام مردم كرد در اعتراض به بي‌تفاوتي آنكارا و كمك به داعش است. ديروز 75گلوله تانك از خاك تركيه به عين‌العرب اصابت كرد. تردد تروريست‌ها هم از داخل تركيه است و مناطق تصرف شده عين‌العرب هم با تباني نيروهاي تركيه است.

اما درباره اصرار داعش در كنترل عين‌العرب بايد گفت كه اين امر احتمالا به درخواست تركيه است. تركيه از طريق اين حركت داعش مي‌كوشد 2مسئله را دنبال كند. يكي اينكه مسئله خودمختاري كردها در شمال سوريه را به هم ‌بريزد، زيرا كردها از 3سال پيش خودمختاري اعلام كرده‌اند. تقويت اين خودمختاري براي تركيه بسيار خطرناك است. دوم اينكه با سقوط عين‌العرب به‌دست داعش، تركيه مي‌تواند آن را به‌عنوان شروع منطقه حائل و پرواز ممنوع براي اسكان بيش از 200هزار آواره سوري اعلام نمايد. به‌طور كلي، تركيه به‌دنبال به‌دست گرفتن كنترل نوار مرزي شمال سوريه با عمق 45تا 52كيلومتر است؛ از ارتفاعات شمال حلب، شمال ادلب تا شمال رقه. بدين‌ترتيب مناطق نفتي را به‌دست مي‌گيرد، منطقه حائل ايجاد مي‌كند‌ و دولت خودمختار كردها را در شهر حسكه به هم مي‌ريزد. خاصه اينكه كردها از آغاز آشوب‌ها طي اين 3سال و نيم، ‌عليه دولت سوريه قيام نكرده‌اند.

  • كارشناس مسائل خاورميانه

 

کد خبر 274237

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار غرب آسیا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha