همشهری آنلاین: وزیر امور خارجه ایران ضمن تشریح دستاوردهای سفر خود به ترکیه و مذاکرات فشرده‌اش در آنکارا نوشته است که با رییس جمهوری ترکیه دوستی ۲۰ ساله دارد.

در گزارش فیس بوکی ظریف آمده است: ساعت 14 شنبه، من در پرواز از استانبول به تهران این گزارش را تقدیم می‌کنم. البته این هواپیمای شرکت هواپیمایی ترکیه، برخلاف پرواز چند هفته قبل نیویورک به استانبول همین شرکت، کوچکتر است و لذا اینترنت ندارد ولی خواستم از فرصت استفاده کنم و گزارش را بنویسم و بعد وقتی به تهران رسیدیم ارسال کنم.

وی ادامه داده است: جمعه روز پرکاری بود. جلسه صبح مؤسسه پاگواش در مورد امنیت بین المللی و منطقه ای با حضور و سخنرانی آقای عبدالله گل رئیس جمهوری ترکیه افتتاح شد و همانجا ملاقات دوجانبه ای در کنار جلسه با ایشان داشتم و سپس در اجلاس همراه با وزیر امور خارجه ترکیه سخنرانی کردیم و به پرسش‌های تعدادی از حاضرین پاسخ دادیم.

ظریف تأکید کرد: محور بحث‌های من آسیب شناسی روابط کنونی در سطح جهانی و ضرورت تغییر پارادایم روابط بین الملل به دلیل تغییرات ماهوی در جامعه جهانی بود که معادلات با حاصل جمع صفر را ناممکن ساخته و امنیت به قیمت ناامن کردن دیگران را بی معنی کرده است و لذا، خطرات و تهدیدها از محیط زیست تا افراط و تروریسم مرز جغرافیایی و منطقه ای نمی شناسد و باید به جای اتحادها و ائتلاف های سیاسی و نظامی به دنبال شبکه سازی امنیتی در سطح جهانی باشیم.

وزیر امور خارجه ایران در سفر نامه خود به ترکیه ادامه داده است: در انتهای همین بحث تأکید کردم که به همین دلیل نه تنها سلاح هسته ای در برنامه دفاعی ایران جایگاهی ندارد، بلکه برای هیچ کشوری امنیت ایجاد نمی کند. همچنین ضرورت استفاده از پیوستن سوریه به کنوانسیون سلاح های شیمیایی برای پیگیری ایجاد منطقه عاری از سلاح کشتار جمعی در خاورمیانه را نیز مورد توجه قرار دادم.

ظریف نوشته است: البته پرسش های بیشتر در مورد مذاکرات 1+5 و سوریه بود که پاسخ داده شد. مذاکرات با نخست وزیر هم جالب بود. من آقای اردوغان را از نزدیک نمی شناختم ولی با آقای گل از دهه 70 شمسی همکار و دوست بوده ام و با آقای داود اوغلو هم سومین بود که دیدار و مذاکره داشتم. ولی با آقای اردوغان این نخستین دیدار من بود که ملاقات بسیار صمیمی و جدی بود و درباره مسائل دوجانبه و منطقه ای صحبت های خوب و مفصلی در جلسه رسمی و ملاقات خصوصی داشتیم.

وزیر خارجه ایران ادامه داده است: ایشان اشراف کاملی به روابط دوجانبه دارند و به نظر می رسد علاقمند به گسترش همه جانبه روابط هستند. امیدوارم بحث های دوجانبه ما به همکاری های گسترده تر بین دو کشور همسایه در جهت پیشرفت و توسعه دو کشور و رفاه مردم بیانجامد. درباره همکاری در حوزه های مختلف حمل و نقل، انرژی، صنعت، تجارت و سایر حوزه ها نیز بحث کردیم.

ظریف تأکید کرد: بعد از جلسه با آقای اردوغان، جلسه رسمی با وزیر خارجه و مصاحبه مطبوعاتی مشترک و بعد همراه با هیأت دو طرف، شام رسمی کاری در اقامتگاه سازمانی وزیر خارجه داشتیم و سپس دیدار دوجانبه خصوصی که تا ساعت 23 و 30 دقیقه ادامه داشت.

در این سفرنامه آمده است: افزون بر توافق های اجرایی و عملیاتی در حوزه همکاری های دو جانبه و هماهنگی های منطقه ای، قرار شد آقای اردوغان ژانویه آینده (دی و بهمن 92) به ایران سفر کند. آقای داوداوغلو هم سه هفته دیگر برای شرکت در اجلاس اکو (سازمان همکاری اقتصادی) و مذاکرات دوجانبه به تهران می آید. همچنین طرف ترک دعوت از آقای دکتر روحانی برای سفر به ترکیه در یکی دو ماه آینده را تکرار کرد. لذا در ماه های آتی سفرهای متعددی در سطوح بالا خواهیم داشت که ان شاءالله نتایج ملموس عملی هم به دنبال داشته باشد.

وزیر امور خارجه تأکید کرد: روابط با همسایگان برای همه کشورها یک اولویت مهم سیاست خارجی می باشد و برای ایران هم از جنبه های مختلف سیاسی، اقتصادی، منطقه ای و بین المللی مهم است. برای موفقیت در سیاست خارجی نیاز به روابط جدی همه جانبه با منطقه و جهان داریم که این مجموعه را به یاری خداوند در هر دو سطح دنبال کرده ایم و دستاوردهای خوبی هم داشته‌ایم.

کد خبر 237404
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز