یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۸۶ - ۰۸:۱۲
۰ نفر

المیرا صدیقی: علی‌رغم وجود مزه و طعم‌ها و افزودنی‌های بسیار به شکلات‌ها، نوع تلخ آنها امروزه بسیار پر طرفدارتر شده است.

کمتر کسی در دنیا وجود دارد که شکلات را دوست نداشته باشد. حتی کسانی که ذائقه آنها با شیرینی میانه خوبی ندارد هم خوردن شکلات را کنار نمی‌گذارند و به همین خاطر شاید به جرات بتوان گفت که شکلات جزو پرطرفدارترین محصولاتی است که در هر خانه‌ای به چشم می‌خورد.

 از زمانی که علاقه مردم نسبت به شکلات بیشتر نشان داده شد، تنوع شکلات‌ها هم توسط سازندگان آنها روز به روز بیشتر می‌شود. در این میان، علی‌رغم وجود مزه و طعم‌ها و افزودنی‌های بسیار به شکلات‌ها، نوع تلخ آنها امروزه بسیار پر طرفدارتر شده است.

تحقیقات آمریکایی‌ها نشان می‌دهد که مصرف شکلات‌های تلخ که ناخالصی‌های کمتری دارند و سیاه رنگند، روز به روز بیشتر می‌شود به طوری که آمارها نشان می‌دهد فروش شکلات‌های تیره و تلخ در آمریکا از سال 2003 تا 2006 به میزان 49 درصد افزایش داشته است.

به گفته یکی از محققان طرح میزان محبوبیت شکلات‌های تلخ؛ مزه بسیار خوب این شکلات‌ها باعث محبوب شدن آنهاست و در عین حال بیشتر مردم در مورد خواص این شکلات بدون افزودنی بسیار شنیده‌اند و به همین خاطر آن را بیشتر از پیش مصرف می‌کنند.

بالا رفتن آمار مصرف این نوع شکلات باعث شده است که کارخانه‌های بزرگ شکلات‌سازی در سوئیس و آمریکا تولیدات شکلات‌های تلخ خود را به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش دهند. آنها با اضافه کردن «غذای سالم» روی جلدهای بسته‌بندی و فروش شکلات‌ها این اطمینان را در مردم بیشتر می‌کنند که خوردن این شکلات‌ها نه تنها برای آنها ضرر نخواهد داشت بلکه برای سلامت آنها نیز مفید است.

 این تبلیغات گسترده برای شکلات‌ها باعث شده که مردم هر روز تقاضای انواع بهتر و با کیفیت‌تر این خوردنی را داشته باشند و این موضوع باعث رقابت شدید میان کارخانه‌های سازنده شکلات شده است.

فروش شکلات‌های تلخ از 5سال پیش آغاز شده و اکنون به بالاترین حد خود رسیده است. تولید شکلات‌هایی با درصد بالای کاکائو که از 45درصد تا 75 و حتی 99درصد هم دیده می‌شوند معرف تقاضای مشتریان برای تنوع و کیفیت بالای این خوراکی خوشمزه است.

مفید بودن این شکلات برای افرادی که دچار مشکلات قلبی هستند و یا حتی می‌خواهند از این مشکل جلوگیری کنند بسیار توصیه می‌شود. بنابراین افراد فوق می‌توانند با مصرف هر یک از انواع این شکلات‌های خیلی تلخ و یا تلخ که توسط کارخانه‌ها ساخته می‌شوند به منظور خود دستیابی پیدا کنند.

البته هنوز دانشمندان بر سر اینکه شکلات‌ها کاملاً مغذی و سالم هستند، اختلاف نظر دارند. برخی‌ها معتقدند که خوردن شکلات‌های تلخ آنقدر هم که در مورد آنها تبلیغ می‌شود مفید نیست و نمی‌توان آنها را در گروه خوردنی‌های سالم قرار داد و بسیاری از شهروندان تنها به خاطر علاقه‌شان به طعم شکلات تلخ است که آنها را خریداری می‌کنند.

 به هرحال کالری زیادی که این شکلات‌ها دارند، هرچند خواص درمانی برای آنها ذکر شود، پاشنه آشیل آنها محسوب می‌شود. در عین حال، نظریه دیگری نیز وجود دارد که عنوان می‌کند بسیاری از افرادی که از این نوع شکلات‌ها خرید می‌کنند به این موضوع که برایشان مفید است توجه می‌کنند و در واقع به آن به شکل دارو نگاه می‌کنند.

اما به هر شکل با وجود هر بحثی که در مورد این خوردنی بسیار محبوب در میان کارشناسان و سازندگان شکلات‌ها وجود دارد، آنچه خودنمایی می‌کند رشد روزافزون استفاده از شکلات‌های تلخ است که کارشناسان صنایع غذایی ایالات متحده را شگفت‌زده کرده است.

کد خبر 21864

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز