گروه اجتماعی: با ابلاغ جدول جدید جریمه‌های رانندگی سقف جریمه‌های رانندگی در کشور به 200 هزار تومان افزایش یافت. نرخ‌های جدید جریمه‌های رانندگی از پایان آذرماه در سراسر کشور اجرا می‌شود.

پلیس

پیش از این سقف جریمه‌های رانندگی در کشور 30 هزار تومان و کف آن هزار تومان بود. بیشترین افزایش نرخ جریمه‌های تعیین شده در جدول جدید جریمه‌های رانندگی مربوط به تخلفات حادثه‌ساز است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی درباره میزان افزایش جریمه‌ها گفت: این رقم هر سه‌سال براساس نرخ تورمی که در هر سال وجود دارد افزایش می‌یابد یعنی نرخ تورم در مجموع 3 سال به میزان سقف جریمه‌ها افزوده می‌شود.

سردار اسکندر مومنی با بیان اینکه جریمه‌های پیش از 15 آذرماه براساس نرخ قدیم محاسبه می‌شوند، گفت: پیش از اجرای جداول جدید جرایم رانندگی در خصوص آن اطلاع رسانی لازم صورت می‌گیرد و نرخ‌های جدید تا پایان آذر ماه اجرایی می‌شود.

وی درباره بخشودگی جریمه‌های راهنمایی و رانندگی نیز تاکید کرد: در قانون جدید موارد ایجابی و تشویقی پیش‌بینی کرده‌ایم که بر این اساس تخلفات رانندگی که افراد تا پایان سال 89 مرتکب شده‌اند و دو برابر شده است اگر تا پایان 19 آذر ماه توسط رانندگان پرداخت شود، دو برابری آن بخشوده می‌شود و رانندگان می‌توانند اصل جریمه را بپردازند.

او با تاکید بر اینکه مهلت تعیین‌شده در این خصوص در قانون پیش‌بینی شده است، تصریح کرد: این مهلت به هیچ عنوان قابل تمدید نیست و پس از مهلت تعیین شده جریمه‌های معوق سال 89 مجددا دو برابر می‌شود.

براساس جدول جدید نرخ جریمه‌های رانندگی که دولت روز دوشنبه در قالب 171کد جریمه ابلاغ کرد، نرخ جریمه‌های رانندگی به 3بخش «کلانشهرها، مراکز استان‌ها، جاده‌های بین‌شهری و مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی»، «سایر شهرها» و «روستاها و راه‌های روستایی» تقسیم شده است.

جریمه‌ای که براساس مبلغ در صدر جدول جریمه‌ها قرار گرفته، رانندگی در حالت غیرعادی و مصرف روانگردان‌ها و یا مواد افیونی در همه جاده‌های کشور است که علاوه بر 200 هزار تومان جریمه، منجر به ضبط 6 ماهه گواهینامه و معرفی راننده به مراجع قضایی می‌شود.

جریمه 100 هزار تومانی هم برای حرکات نمایشی مانند دور زدن درجا و یا حرکت موتورسیکلت روی یک چرخ، تجاوز از سرعت مجاز ( بیش از 50 کیلومتر در ساعت)، سبقت غیرمجاز در راه‌های دوطرفه، حرکت به‌صورت مارپیچ و حرکت با دنده‌عقب در آزادراه‌ها و بزرگراه‌ها در دسته «کلانشهرها، مراکز استان‌ها، جاده‌های بین‌شهری و مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی» وضع شده است. راننده‌ای که از این تخلفات مرتکب دو مورد شود، - به جز حرکت با دنده‌عقب در آزادراه‌ها و بزرگراه‌ها - علاوه بر مجموع جریمه دو تخلف، خودرو راننده متخلف هم 72 ساعت توقیف خواهد شد.

همچنین براساس ابلاغ دولت، مهم‌ترین تخلفاتی که جریمه 50 هزار تومانی برای آنها تعیین شده از این قرار است: تجاوز از سرعت مجاز (بیش از 30 تا 50 کیلومتر در ساعت)، تجاوز به چپ از محور راه، عبور وسایط نقلیه از پیاده‌رو، دور زدن در محل ممنوع، استفاده از تلفن همراه و یا وسایط ارتباطی مشابه حین رانندگی در سرعت بالای 60 کیلومتر، نقص فنی مؤثر یا نقص در سیستم روشنایی در شب، در آغوش داشتن اطفال حین رانندگی، نداشتن بیمه‌نامه شخص ثالث معتبر، توقف دوبله در محل ایستادن ممنوع، استفاده از نورافکن یا چراغ دارای نور خیره‌کننده، چراغ‌های الوان، نور سفید و... در جلوی وسیله نقلیه، نصب هرگونه تجهیزات یا اجسام اضافی روی بدنه وسیله نقلیه یا روی چرخ که از سطح بیرونی آن تجاوز کند، توقف و سد معبر در سطح و یا روی حریم تقاطع‌ها و میادین یا سطوح نارنجی، تصادف ناشی از بی‌توجهی به جلو یا عدم‌رعایت فاصله طولی و عرضی با وسیله جلویی یا جانبی، عبور وسایل نقلیه غیرمجاز از خط ویژه، استفاده از شیشه دودی به‌نحوی که راننده و سرنشین آن قابل تشخیص نباشد، سبقت از سمت راست وسیله نقلیه در راه‌هایی که در هر طرف رفت و برگشت فقط یک خط عبوری دارد و یا با استفاده از شانه راه.

همچنین براساس جدول جدید استفاده از تلفن همراه و سایر وسایل ارتباطی مشابه حین رانندگی در سرعت‌هایی کمتر از 60 کیلومتر در ساعت، توقف سایر وسایط نقلیه در ایستگاه وسایط نقلیه عمومی، راه ندادن به وسیله نقلیه پشت‌سر برای سبقت، توقف وسایط نقلیه عمومی، حمل بار و مسافر در خارج از ایستگاه‌های تعیین شده، پرتاب کردن یا ریختن ضایعات، زباله، آب دهان و بینی و امثال آن از وسایط نقلیه به سطح معابر، توقف وسایط نقلیه در سطح سواره‌رو راه‌ها و محل‌هایی که شانه کناری وجود ندارد و حمل مسافر با وسایط نقلیه شخصی یا غیرمجاز، توقف دوبله در معابر، رانندگی با وسایل دودزا، عدم‌استفاده از کلاه ایمنی و سرنشین موتورسیکلت حین رانندگی، عدم‌استفاده از کمربند ایمنی توسط راننده یا سرنشین وسیله نقلیه در حال حرکت در آزادراه‌ها و بزرگراه‌ها و جاده‌ها، هر نوع توقف که منجر به سد معبر یا اخلال در عبور و مرور گردد، همراه نداشتن گواهینامه رانندگی، بیرون آوردن دست یا هر یک از اعضای بدن از وسیله نقلیه در حال حرکت، بوق زدن در محل‌های ممنوعه هر کدام 30 هزار تومان جریمه در «کلانشهرها، مراکز استان‌ها، جاده‌های بین‌شهری و مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی» دارد.

برای همراه نداشتن بیمه شخص ثالث، سوار کردن کودکان کمتر از 12 سال در صندلی جلو، توقف در محل ممنوع (پارک ممنوع)، حمل و در آغوش گرفتن حیوانات یا سرگرم شدن با آنها، همراه نداشتن کارت شناسایی وسیله نقلیه، خوردن و آشامیدن و استعمال دخانیات در هنگام رانندگی هم هر کدام 20هزار تومان جریمه در نظر گرفته شده است.همچنین عدم‌استفاده از تاکسیمتر و بی‌توجهی به اخطار و تذکر پلیس و همراه نداشتن گواهی یا برچسب معتبر معاینه فنی نیز در «کلانشهرها، مراکز استان‌ها، جاده‌های بین‌شهری و مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی» 10 هزار تومان جریمه در پی خواهد داشت.

کد خبر 151792
منبع: همشهری آنلاین

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز