همشهری آنلاین: شوک آنافیلاکسیک یا شوک ناشی از آلرژی هنگامی رخ می‌دهد که شخصی ماده‌ای که شدیدا به آن حساسیت دارد را می‌خورد یا با آن تماس پیدا می‌کند

واکنشی که به وجود می‌آید ممکن است مرگبار باشد. افرادی که آلرژی غذایی دارند- به خصوص آلرژی به صدف خوراکی، بادام زمینی و سایر میوه‌های مغزدار خوراکی – به ویژه در معرض خطر بالای شوک آنافیلاکسیک هستند.در صورتی که فرد قبلا به آن ماده واکنش نشان داده باشد این خطر افزایش پیدا می کند.

علائم شوک آنافیلاکسیک به طور شاخص شامل احساس خارش یا گزگز، طعم فلزی در دهان، کهیر، اشکال تنفس، تورم دهان و گلو، استفراغ، اسهال  و از دست دادن هوشیاری.

این علائم را باید به سرعت شناسایی کرد. تزریق فوری اپی‌نفرین یا آدرنالین این واکنش را مهار خواهد کرد.

HealthDay News,28 July,2006

کد خبر 1395

برچسب‌ها