دکترمحمد کمالی*: تاکنون تحقیق جامعی درباره اینکه آیا دخترها به پدر گرایش دارند یا به مادر، صورت نگرفته است اما یک تعبیر عام وجود دارد و تعبیری که افراد براساس تجربه آنچه در اطراف خود دیده‌اند، آن را به کار می‌برند.

بنابراین اگر بخواهیم به‌صورت علمی در مورد این تعابیر سخن بگوییم باید رفتارهای اجتماعی را دقیقا مورد بررسی قرار دهیم. ولی من هم شخصا این تعبیر را می‌پذیرم.

این تعبیر تنها مختص جامعه ما نیست بلکه در جوامع دیگر نیز به آن اعتقاد دارند. به‌عنوان مثال در کشور فرانسه آگهی‌هایی که برای مبارزه با سیگار در روزنامه‌ها چاپ می‌شود دختری را نشان می‌دهد که از پدر خود می‌خواهد با سیگار وارد خانه نشود. حتی در تبلیغات  خودمان هم می‌بینیم که دختر از پدرش درخواست می‌کند که  هنگام رانندگی احتیاط کند و با سرعت کم براند.  البته یکی از مسائلی که در تربیت فرزندان مؤثر است بحث الگوپذیری است و این به رفتار پدر و مادر بستگی دارد. معمولا این تعبیر(اصطلاح) وجود دارد که دختر یک وجب بالاتر یا پایین‌تر از مادر است؛ یعنی از رفتارهای مادر الگوبرداری و مانند او رفتار می‌کند.

اما اینکه چرا پدر به سمت دختر و مادر به سمت پسر می‌رود تا حدودی می‌تواند به این علت باشد که پدر و مادر دوست دارند پسرشان خودساخته شود و با اعتماد به نفس بالایی رشد کند تا بتواند در جامعه با مشکلات روبه‌رو شود اما دختر را نیازمند به حمایت بیشتر می‌دانند. 

 همچنین پسرها به‌دلیل برخی اختلاف نظرها که با پدر پیدا می‌کنند به سمت مادر کشیده می‌شوند و دخترها نیز بالعکس به سمت پدر می‌روند که همیشه نقش حامی را دارد. اما به هر شکل نمی‌توان گفت همیشه و برای همه موارد این تعبیر درست است و در مورد تمام خانواده‌ها صدق می‌کند، اما می‌توانیم بگوییم در بسیاری از مواقع این چنین است.

* عضو هیأت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و بهزیستی ایران

کد خبر 58130

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز