یکشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۱ - ۱۷:۲۳
۰ نفر

گروه اقتصادی- رضا کربلایی: تحریم نفتی ایران از سوی اتحادیه اروپا در حالی از دیروز کلید خورد که بازارهای جهانی نفت تعطیل بود و هنوز مشخص نیست اثر این تصمیم سیاسی کشورهای غربی علیه منافع مردم ایران چه تأثیری بر قیمت نفت خواهد داشت.

از سوی دیگر به‌رغم افزایش حدود هفت دلاری قیمت در روز جمعه به‌نظر می‌رسد نگرانی از تکرار تداوم روند کاهش قیمت نفت ورای اثر تحریم نفتی ایران هنوز به قوت خود باقی است. با محمد علی خطیبی طباطبایی نماینده ایران در سازمان اوپک گفت‌وگو کرده‌ایم.

  • تأثیر تحریم‌ها بر قیمت نفت در بازارهای جهانی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

باید منتظر بازشدن بازارها در روز دوشنبه بود. البته روز جمعه گذشته پس از روند کاهنده قیمت در روزهای اخیر شاهد بهبود قیمت حتی بالای 90دلار هم بودیم و عکس العمل بازارهای جهانی در یک هفته آینده وضعیت را روشن می‌کند.

  • شبکه خبری بلومبرگ گزارش داده که بازارهای جهانی در نهایت یک هفته بیشتر واکنش افزایشی به تحریم‌ها نشان نخواهند داد. شما فکر می‌کنید روند افزایشی قیمت‌ها تداوم خواهد داشت یا نه؟

باید توجه داشت که بازار جهانی نفت از عوامل مختلفی متاثر می‌شود و وزن عوامل بر نوسان قیمت‌ها مرتب در حال تغییر است و به همین دلیل نمی‌توان فرمول مشخصی برای نوسان قیمت‌ها معرفی کرد.

  • درخواست ایران برای برگزاری نشست اضطراری اوپک ناشی از شروع تحریم‌هاست یا روند کاهشی قیمت نفت در دو هفته اخیر؟

منهای بهبود قیمت نفت در روز جمعه گذشته، روند قیمت نفت در دو هفته گذشته نزولی بود و طبیعی است که وقتی قیمت نفت در مدت کوتاهی از 120دلار به ازای هر بشکه به زیر 90دلار برسد، وضعیت نگران‌کننده خواهد بود و اگر روند نزولی قیمت نفت بخواهد تداوم داشته باشد، باعث نگرانی جدی تولید‌کنندگان نفتی و حتی باقی بازیگران و دست اندرکاران صنعت و بازار نفت خواهد شد و از نظر ما این روند نگران‌کننده نزولی قیمت نفت قابل‌قبول نیست.

  • وزیر نفت ایران از قیمت‌های منطقی نفت سخن می‌گوید. به‌طور شفاف محدوده قیمتی مطلوب برای ایران چیست که وزیر نفت کاهش قیمت نفت به زیر 90دلار را منطقی نمی‌داند؟

چه قبل و چه بعد از برگزاری نشست اخیر اوپک اظهارنظرهای مختلفی درباره قیمت منطقی نفت مطرح شد که نشان می‌دهد قیمت باید حول و حوش 100دلار باشد و قیمت پایین‌تر از 100دلار با روند نزولی خیلی منطقی نیست و اثر منفی روی سرمایه‌گذاری در صنعت نفت کشورهای تولید‌کننده خواهد گذاشت که این تأخیر در سرمایه‌گذاری باعث خواهد شد تا امنیت عرضه و تقاضای نفت را دچار اشکال بکند و به‌نظر می‌رسد یک توافق نانوشته‌ای از اظهارنظرهای اعضای اوپک بیرون می‌آید که قیمت مطلوب نزدیک به 100دلار است.

  • سؤال دیگر این است که انتظار ایران از سایر اعضای اوپک در بحث تحریم‌ها چیست؟

انتظار ما از بقیه تولید‌کنندگان این است که در چنین شرایطی از همدیگر حمایت کنند و به فکر جایگزین کردن نفت خود به جای دیگر اعضا نباشند چرا که ورود به رقابت‌های منفی یا اقدام برای جایگزینی نفت اقدام درست و منطقی نیست چرا که تحریم اعضای اوپک توسط برخی کشورها مسبوق به سابقه است و ممکن است در آینده کشورهای دیگر دچار این مسئله شوند پس بهتر است اعضا به حمایت از منافع همدیگر فکر کنند و وارد عرصه‌های دیگر سیاسی نشوند. 

کد خبر 175895
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز