شهرنوشت: به‌دنبال اظهارنظر مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان تهران مبنی بر اینکه مشکل آلودگی صوتی تهران به سازمان محیط‌زیست مربوط نمی‌شود، یکی از کارشناسان محیط‌زیست با ابراز تعجب از گفته‌های این مسئول بیان داشت:

محیط زیست

در قانون مصوب مجلس، کنترل و نظارت بر تمام آلاینده‌ها اعم از آب، خاک، هوا و صوت برعهده سازمان حفاظت محیط‌زیست گذارده شده است.وحید نوروزی با بیان اینکه در تعریف آلایندگی‌ها، آلودگی صوت و هوا از هم جدایی‌ناپذیرند، افزود: آلودگی صوتی نه تنها دست کمی از آلودگی هوا ندارد بلکه در برخی موارد اثرات سوء آن بسیار بدتر هم است. متأسفانه چون اثرات آن بالاخص در محیط‌های شهری در کوتاه‌مدت ملموس نیست و به نوعی شهروندان به آن خو گرفته‌اند، عملا از حیطه نظارتی و فعالیت‌های مؤثر برای کاهش دور افتاده است. اثرات آلودگی صوتی به‌حدی وحشتناک است که به لحاظ وسعت فاجعه، تفاوتی با آلودگی هوا ندارد.

معاون اجرایی سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران با تعجب‌آور خواندن اظهارنظر مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان تهران گفت: اظهارنظر ایشان مانند این است که فردی ادعا کند خورشید در روز نمی‌تابد بلکه در نیمه شب طلوع می‌کند. کافی است ایشان فقط کلمه «آلودگی صوتی+ قوانین» را در یک جست‌وجوگر اینترنتی تایپ کرده و تکالیف سازمان محیط‌زیست را در گوگل ملاحظه کنند تا متوجه شرح وظایف سازمان متبوعه‌شان بشوند. به‌عنوان مثال ماده ۲۷ قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا می‌گوید: ایجاد هرگونه آلودگی صوتی بیش از حد مجاز ممنوع است. آیین‌نامه جلوگیری از آلودگی صوتی توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.

نوروزی با اشاره به اینکه وضعیت آلودگی صوتی در پایتخت بسیار بحرانی است، گفت:‌ اگر قرار باشد وضعیت آلودگی صوتی را نیز همانند آلودگی هوا اطلاع رسانی کنیم قطعا 90 درصد روزهای سال، وضعیت این آلودگی در شرایط بحرانی و هشدار خواهد بود.مشاور محیط‌زیست معاون شهردار تهران با بیان اینکه در شهر تهران به‌طور متوسط وسایل نقلیه موتوری بیش از 81 دسی بل آلودگی صوتی تولید می‌کنند، افزود: ‌موتورسیکلت‌های غیراستاندارد حدود 49 درصد در تولید آلودگی صوتی پایتخت نقش دارند. وی با بیان اینکه در کشور ما هیچ آیین‌نامه و مصوبه‌ای برای اندازه‌گیری میزان آلودگی صوتی خودروهای در حال تردد وجود ندارد، بیان داشت: با وجود آنکه مراکز معاینه فنی به تجهیزات روز دنیا مجهز است اما آیین‌نامه‌ای که براساس آن سنجش آلودگی صوتی صورت گیرد، وجود ندارد.

مشاور محیط‌زیست معاون ترافیک شهردار تهران همچنین درخصوص تناقضی که آمارهای شرکت کنترل کیفیت هوا و سازمان حفاظت محیط‌زیست در زمینه آلودگی هوا اعلام می‌‌کنند، گفت: با وجود اینکه تمامی سازمان‌های محیط‌زیست جهانی، سازمان بهداشت جهانی، پزشکان و حتی مصوبه هیات دولت، ذرات معلق کمتر از 5/2 میکرون را به‌عنوان آلاینده می‌شناسند اما سازمان حفاظت محیط‌زیست معتقد است این پارامتر جزو آلاینده‌های هوا نیست.

همین امر موجب اختلاف آماری مذکور شده است که امیدواریم سازمان حفاظت محیط‌زیست نیز در این خصوص براساس مصوبه هیات دولت و قوانین سازمان بهداشت جهانی عمل کند. رشیدی مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران با بیان اینکه آلودگی صوتی تهران بسته به شرایط محلی بین 10 تا 25 دسی بل با استانداردهای بین‌المللی فاصله دارد، گفت: اکثر خیابان‌های شهر تهران دارای آلودگی صوتی بالاتر از 79 دسی بل هستند که این میزان برای منازل مسکونی، مراکز درمانی و آموزشی خارج از استاندارد است.

کد خبر 151224
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز