همشهری آنلاین: نمک‌ غنی‌شده از پتاسیم باعث کاهش خطر مرگ به علت بیماری قلبی،فشار خون بالا، سکته مزی و دیابت می‌شود.

به گزارش وب مد مدیکال نیوز پژوهشگران در تایوان در تحقیقی بر وی 2000 کهنه‌سرباز که در یک خانه بازنشستگان در شمال تایوان زندگی می‌کردند متوجه شدند که با تغییر ترکیب نمک طعام این افراد می‌توان سلامتی‌انها را بهبود بخشید.

دکتر هسینگ-یی چانگ  و همکارانش از انستیتوهای پژوهشی بهداشت ملی در تایوان در این نحقیق از پنج آشپزخانه موجود در این خانه بازنشستگان خواستند در دستوالعمل غذایی‌شان تغییر مختصری بدهند؛به این صورت که دو آشپزخانه نمک طعام معمولی را با  نمک غنی‌شده از پتاسیم جایگزین کردتد. در نمک طعام غنی‌شده از پتاسیم نیمی از سدیم موجود در نمک با پتاسیم جایگزین می‌شود.سه آشپزخانه دیگر از همان نمک طعام عادی استفاده می‌کردند.

این کهنه‌سربازان به طور میانگین حدود دو و نیم سال تحت پیگیری قرار گرفتند.نتایج نشان داد که آنهایی که نمک پتاسیم‌دار  میخوردند به نسبت کمتری از بیماری‌های قلبی-عروقی مثل فشارخون بالا،بیماری قلبی،سکته مغزی و دیابت فوت کرده‌اند.

به گفته پژوهشگران در حالی که مصرف متعادل نمک ممکن است خوب باشد رژیم‌هایی غذایی مملو از نمک به فشار خون بالا منجر می‌شود که یک عامل خطرساز عمده برای بیماری‌های قلبی است. اما بررسی‌ها نشان داده‌اند که پتاسیم باعث کاهش فشارخون می‌شود.

البته دانشمندان در تفسیر نتایج تحقیق فوق هنوز اطمینان ندارند که کاهش بوجود آمده در میزان مرگ و میر به علت کاهش مصرف سدیم بوده یا افزایش مصرف پتاسیم .تحقیقات بیشتر بر روی جمعیت‌های بزرگتر برای نتیجه‌گیری قطعی در این مورد  لازم است.

کد خبر 490

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز