سه‌شنبه ۲۸ شهریور ۱۳۸۵ - ۱۳:۳۳
۰ نفر

همشهری آنلاین: یک بررسی بر روی ساکنان تکزاس آمریکا نشان می‌دهد که ذرات ریز فلزی در هوای آلوده شهرها می‌تواند به ایجاد انواع معینی از سرطان ریه نقش داشته باشد.

 به گزارش هلث‌ دی نیوز، دکتر ایون کویل استادیار طب داخلی در مرکز پزشکی جنوب غربی  دانشگاه تکزاس در دالاس و سرپرست این تحقیق گفت: بسیار نگران‌کننده است که یک ماده آلاینده هوا در سرطان ریه نقش داشته‌باشد، بنابراین لازم است در مورد نقش این  ذرات فلزی تحقیق بیشتری انجام شود.

به گفنه کویل 0 تا 15 درصد موارد سرطان ریه در غیرسیگاری‌‌ها رخ می‌دهد و یک توضیح احتمالی برای ابتلای این افراد به سرطان استنشاق هوای آلوده به خصوص ذرات بسیار ریز فلزی موجود در آن است که قابل مشاهده با چشم غیر مسلح نیستند، اما می‌توانند وارد ریه‌ها شوند.

 به گفته دکتر کویل حفر معادن، ذوب فلزات و استخراج و تصفیه نفت و از همه مهم‌تر دود اگزوز ماشین‌ها این ذرات فلزی میکروسکوپی را وارد هوا می‌کند.

پژوهش‌های قبلی رابطه مستقیم میان آلودگی هوا و با بیماری‌های تنفسی و قلبی را ثابت کرده، اما نقش آلاینده‌های هوا در ایجاد سرطان ریه مورد بحث بوده‌است.

کویل و همکارانش میزان بروز سرطان ریه را در 254 ناحیه ایالت تکزاس در سال‌های 1995 تا 2000 با گزارش‌های مربوط به آلاینده‌های هوا در همین مدت تطبیق دادند.

نتیجه آن بود که میان بروز انواع سرطان ریه و ورود روی، کروم و مس به هوا توسط کارخانه‌ها "همراهی" وجود دارد.

 اما این تحقیق روشن نمی‌کند که قرار گرفتن در معرض این آلاینده‌ها چه مقدار خطر سرطان ریه را بالا می‌برد.

 دکتر مایکل تون رئیس بخش همه‌گیرشناسی انجمن سرطان امریکا هم معتقد است با توجه به اینکه در این تحقیق سیگار کشیدن مبتلایان به سرطان ریه مد نظر قرار داده نشده، در مورد پذیرش یافته‌های آن باید احتیاط به خرج داد تا تحقیقات دقیق‌تری در آینده انجام شود.

کد خبر 4426

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز