یکشنبه 25 بهمن 1394 | به روز شده: 15 دقیقه قبل

HAMSHAHRIONLINE

The online version of the Iranian daily Hamshahri
ISSN 1735-6393
دوشنبه 31 اردیبهشت 1386 - 07:56:22 | کد مطلب: 22483 چاپ

آشنایی با روش تهیه خورش گوجه سبز

زندگی > تغذیه - گوجه سبز، یکی از میوه‌هایی است که به خاطر طعم ترشش در غذاهای مختلف به عنوان چاشنی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یکی از این غذاها دلمه برگ مو است که در آن آبلیمو با گوجه سبز جایگزین می‌‌شود.
اما یکی از متداول‌ترین غذاهایی که از گوجه سبز تهیه می‌‌شود، خورش گوجه سبز با نعنا و جعفری است که خورشی معطر و خوش‌طعم است.  از گوجه سبز در اوایل فصل وقتی هنوز ترش است استفاده کنید. نیازی نیست که گوجه سبز درشت باشد، بلکه با گوجه‌های ریز هم می‌توانید این خورش را تهیه کنید.

 پس اگر هنوز خورش گوجه سبز را نوبر نکرده‌اید، دست به کار شوید و تا گوجه‌ها شیرین و طلایی نشده‌اند یک خورش گوجه سبز ترش با نعنا و جعفری بپزید.

مواد لازم:
-500  گرم گوشت خورشی
- یک کیلو نعنا و جعفری
- نیم کیلو گوجه سبز
- یک عدد پیاز درشت
- 150 میلی‌لیتر روغن مایع

طرز تهیه:
گوشت را خرد کرده و بشویید و پیاز را به صورت خلالی خرد ‌کنید. در یک قابلمه مناسب 2 قاشق روغن بریزید و داغ کنید. پیاز را در روغن سرخ کنید تا طلایی شود.
گوشت را اضافه کنید و تفت دهید. 3 تا 4 لیوان آب افزوده، خورش را روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار داده، صبر کنید تا گوشت، خوب نیم‌پز شود.

نعنا و جعفری را با باقیمانده روغن سرخ کنید و پس از نیم‌پز شدن گوشت به خورش اضافه کنید. دقت کنید اگر نعنا و جعفری را از همان ابتدا به خورش اضافه کنید کمی تلخ می‌شود.
 گوجه سبزها را نیز شسته و به خورش اضافه کنید. صبر کنید تا خورش کم‌کم پخته‌شود و کاملا جا بیفتد. اگر گوجه‌ها به اندازه کافی ترش نباشند می‌‌‌توانید یک قاشق سوپ‌خوری آبلیمو به خورش بیفزایید.

اگر خورش گوجه سبز را دوست دارید راه‌هایی وجود دارد که این خورش را در فصول دیگر سال نیز که گوجه سبز نیست تهیه کنید.
یکی از این روش‌ها فریزکردن گوجه‌سبز و نگهداری از آن به صورت یخ‌زده است. البته در این صورت باید گوجه سبز را دیرتر به خورش اضافه کنید. چون پس از یخ‌زدن زودتر می‌پزد و ممکن است له شود.

روش دیگر برای نگهداری از گوجه‌سبز برای مدت طولانی قراردادن آن در آب‌نمک است. گوجه‌سبزهایی که به این صورت نگهداری می‌شوند مقداری نمک جذب می‌کنند، بنابراین باید نمک کمتری به خورش بزنید و یا مقدار نمک را در آخر طبخ اندازه کنید.