یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانی خورش کرفس است که اگر به شیوه‌ درست پخته شود حتما طرفداران زیادی خواهد داشت. اگر شما هم از جمله کسانی هستید که به خورش کرفس علاقه ندارید، حتما این دستور پخت را امتحان کنید تا شما هم به جمع طرفداران این خورش بپیوندید.

به گزارش همشهری آنلاین، کسانی که خورش کرفس را دوست ندارند خود را از طعمی محروم کرده‌اند که قابل جایگزین با هیچ طعم‌ دیگری نیست، اغلب به این خاطر از خورش کرفس خوششان نمی‌آید چون قورمه‌سبزی را ترجیح می‌دهند. حالا در ادامه برایتان روش پخت کرفس را به سبکی متفاوت آورده شده که اصلا شبیه به قورمه‌سبزی نیست و ظاهری کاملا متفاوت با تصویر ذهنی شما از خورش کرفس دارد البته حتی طعم آن خوشمزه‌تر از خورش‌های معمولی است، طوری که شما از خوردن آن سیر نمی‌شوید.

مواد لازم

کرفس: نیم‌کیلو
گوشت گوسفندی (قطعات درشت): ۴۰۰ گرم ( با مرغ هم می‌توان پخت)
پیاز: ۲ عدد متوسط
ادویه لیمو: نصف قاشق چایی‌خوری
زردچوبه: نصف قاشق چایی خوری
زعفران: به مقدار دلخواه
ادویه کاری: نصف قاشق چایی‌خوری
نمک به مقدار دلخواه

طرز تهیه و دستور پخت خورش کرفس

۱. ابتدا پیاز را نگینی ریز خرد کرده و با روغن ۱۰ دقیقه تفت دهید.

۲. سپس گوشت را به آن اضافه کرده و با شعله ملایم بگذارید آب بیندازد و تا ۳۰ دقیقه تفت دهید.

۳. حالا زردچوبه‌، زعفران، ادویه لیمو و ادویه کاری ( بدون نمک) را به آن اضافه کنید و تا ۱۵ دقیقه تفت دهید.

۴. در آخر نصف لیوان آب در قابلمه بریزید و در آن را بگذارید تا با شعله‌ کم بپزد.

۵. اگر تا زمانی که گوشت نپخته بود آب آن تمام شد نصف لیوان دیگر به آن آب اضافه کنید تا گوشت بپزد. (این خورش آب زیادی ندارد به جز شیره‌ گوشت)

۶. هنگامی که گوشت پخت، نمک را به آن اضافه کنید و بگذارید ۱۰ دقیقه دیگر با نمک بپزد. (نمک باعث دیر پز شدن گوشت قرمز می‌شود)

۷. کرفس‌ها را شسته و پنج سانتی آنها را برش دهید.

۸. مانند خلال هویج آنها را خلال ریز کنید و در روغن با شعله‌ ملایم سرخ کنید تا که جایی شکل ظاهری خود را از دست ندهند.

۹. در یک بشقاب خورش‌خوری، گوشت و کرفس را در کنارش (به صورت مجزا و مرتب) سرو کنید و کمی از آب شیره گوشت به آن اضافه کنید.

فوت کوزه‌گری پختن خورش کرفس

فوت کوزه‌گری اول: برگ‌های ریز و سبز روشن کرفس را می‌توانید باهاش خرد کنید و بپزید اما از برگ‌های درشت و تیره تر استفاده نکنید و فقط ساقه آن را خرد کنید.

فوت کوزه‌گری دوم: معمولا از آبغوره برای ترشی خورش کرفس استفاده می‌شود اما تمبر هندی هم طعم خیلی خوشمزه‌ای به غذا می‌دهد.

فوت کوزه‌گری سوم: حواستان باشد که ساقه‌های نعنا را خرد نکنید.

فوت کوزه‌گری چهارم: اگر فرصت کمی برای پختن خورش دارید، می‌توانید آن را به مدت یک ساعت توی زودپز بپزید.

نکاتی ریز در خوشمزه‌تر کردن خورش کرفس

۱- اگر بخواهید در خورش از گوشت گوسفندی استفاده کنید باید از همان ابتدای پخت همه مواد را با همراه گوشت تفت دهید. چون گوشت گوسفند زود پز است.

۲- بجای آبغوره یا آب نارنج می‌توانید از لیموعمانی برای مزه‌دار کردن خورش استفاده کنید. برای این کار دو یا سه عدد لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و نیم ساعت قبل از پایان پخت داخل خورش بیندازید.

۳- برای جا افتادن و خوشمزه‌تر شدن خورش باید حرارت را کم کنید تا به‌آرامی بپزد.

۴- برای اینکه رنگ و طعم جعفری از بین نرود بهتر است در اواخر پخت آن را به خورش اضافه کنید.در ضمن جعفری را نباید زیاد سرخ کنید چون طعم و بو و خاصیتش را از دست می‌دهد.

۵- از گوشت مرغ هم می‌توانید برای تهیه خورش کرفس استفاده کنید.

۶- بر حسب سلیقه‌تان در خورش کرفس می‌توانید از لوبیا چیتی هم استفاده کنید.

۷- خوشمزه شدن خورش کرفس به نازکی و جوانی ساقه‌های کرفس است.

۸- استفاده از نعنا و جعفری در خورش کرفس طعم بی‌نظیری به این خورش می‌دهد و طعم آن را همه‌پسند می‌کند.

۹- بجای لیمو عمانی که ممکن است مزه تلخی به خورش بدهد استفاده از آب لیموی تازه اولویت بیشتری دارد.

۱۰- برگ‌های کرفس را با کره تفت دهید تا عطر و طعم خورش شما فوق العاده‌ای شود.

۱۱- سبزیجات استفاده شده در خورش کرفس نیازی به سرخ شدن ندارند و تنها تفت دادن آنها کافی است.

۱۲- توجه داشته باشید که گوشت گوساله و سبزیجات نباید همزمان به خورش اضافه شوند. زیرا گوشت برای کامل پخته شدن به زمان زیادتری نیاز دارد.

۱۳- اضافه کردن آب گوشت می‌تواند طعم خورشت کرفس شما را چند برابر کند.

۱۴- زردچوبه و زعفران جزو ادویه‌های مهم و اصلی این خورش هستند.

۱۵- برای اینکه خورش شما ترش نشود بهتر است موقع اضافه کردن آبلیمو آن را کم‌کم به خورش اضافه کنید.

۱۶- خورش کرفس هر چقدر زمان زیادی بپزد جا افتاده‌تر می‌شود.

۱۷- اگر سبزی‌های این خورش پس از شستن به طور کامل خشک نشوند هنگام پخت له می‌شوند.

۱۸- اگر بخواهید از رب در خورش کرفس استفاده کنید باید بعد از سرخ شدن گوشت رب را به آن اضافه کنید. 

۱۹- هنگام خرد کردن ساقه‌های کرفس نخ‌ها را از بالای آن بکشید و خارج کنید.

۲۰- برگ‌های ظریف کرفس را خرد کنید و در خورش استفاده کنید.

۲۱- در سبزی خورش کرفس به اندازه نصف جعفری یا کمتر نعنا بزنید. سبزی‌ها را ریز خرد و سرخ کنید و ساقه‌های نعنا را در سبزی خرد نکنید.

۲۲- سعی کنید همیشه خورش را با مقدار مشخصی آب بپزید تا کم یا زیاد نباشد. اگر آب خورش کم شد مقداری آب جوش داخل آن بریزید.

منابع: ایرنا، درکام، نمناک

برچسب‌ها