تحقیقی تازه نشان می‌دهد تنها با نوشیدن روزانه کمی سرکه خرما می‌توان در مدت کوتاهی قند خون و کلسترول را کاهش داد؛ راهی طبیعی و ساده برای کمک به کنترل دیابت نوع ۲ و سلامت قلب.

همشهری آنلاین - مریم شیرافکن: تحقیقی تازه نشان می‌دهد مصرف روزانه ۲۰ میلی‌لیتر سرکه خرما تنها در مدت ۱۰ هفته می‌تواند قند خون و کلسترول را پایین بیاورد.

در بیماران دیابتی:

  • قند ناشتا حدود ۲۰ واحد کم شد.

  • HbA۱c (نشانگر اصلی کنترل قند خون) از ۶.۸۵ به ۶.۰۸٪ رسید.

در چربی خون:

  • کلسترول بد (LDL) و کلسترول تام کاهش یافت.

  • کلسترول خوب (HDL) بالا رفت.

دانشمندان می‌گویند ترکیبات فعال موجود در سرکه خرما روی پروتئین‌های کلیدی بدن اثر می‌گذارند و می‌توانند همزمان به کنترل دیابت و بیماری‌های قلبی کمک کنند.

نکته جالب اینجاست که برخلاف خرمای تازه که قند بالایی دارد، فرآیند تخمیر در سرکه هم میزان قند را کاهش می‌دهد و هم ترکیبات مفید آن را حفظ می‌کند.

نتیجه: سرکه خرما می‌تواند یک نوشیدنی ساده اما قدرتمند برای افراد دیابتی و کسانی باشد که به فکر سلامت قلبشان هستند.

منبع:

Ali Z. (۲۰۲۵). Clinical and computational exploration of red date fruit vinegar: synergistic effects on cardiovascular and type ۲ diabetes pathways. Frontiers in Nutrition. Doi: https://doi.org/۱۰.۳۳۸۹/fnut.۲۰۲۵.۱۵۵۷۷۳۳. https://www.frontiersin.org/journals/nutrition/articles/۱۰.۳۳۸۹/fnut.۲۰۲۵.۱۵۵۷۷۳۳/full

منبع: همشهری آنلاین