تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۳

پوکی استخوان فقط بیماری سالمندان نیست، بلکه جوانان و حتی کودکان نیز ممکن است به آن دچار شوند. اما می‌توان با مصرف آگاهانه مواد غذایی از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد.

به گزارش همشهری آنلاین، اسپوتنیک به نقل از مدیس.رو نوشت: بسیاری در مورد پوکی استخوان شنیده‌اند، اما همه به‌هیچ‌وجه نمی‌دانند که این چیست و چرا این بیماری خطرناک است. در جوانی ما فکر می‌کنیم که فقط افراد سالخورده از بیماری استخوان رنج می‌برند، اما امروز چنین مشکلاتی بعد از ۳۰ سال یا حتی زودتر به وجود می‌آید؛ حتی کودکان و نوجوانان از استخوان‌های شکننده رنج می‌برند - بسیاری از آنها با کمبود مزمن مواد اساسی برای استخوان متولد شده‌اند.

با پوکی استخوان، بافت استخوان نازک‌تر می‌شود، استخوان‌ها شروع به تغییر شکل می‌کنند و شکستگی‌ها تکرار می‌شوند: کافی است فرد ضعیف زمین بخورد تا استخوان شکسته شود - در حالی که ضربه می‌تواند کاملاً خفیف باشد.

با افزایش سن، کلسیم به طور فعال از استخوان‌ها از بین می‌رود و اگر بدن از زمان جوانی به اندازه کافی کلسیم نداشته باشد، پوکی استخوان به‌سرعت رشد می‌کند و زنان بیشتر از آقایان از آن رنج می‌برند - زیرا زنان کلسیم را در دوران بارداری، شیردهی و قاعدگی از دست می‌دهند.

با شروع یائسگی، خطر بروز پوکی استخوان به‌شدت افزایش می‌یابد، زیرا سطح استروژن در بدن به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد - و قدرت استخوان تا حد زیادی به آنها بستگی دارد. برای افراد سیگاری و عاشقان الکل و همچنین برای افرادی که زیاد حرکت نمی‌کنند، پوکی استخوان نیز به‌سرعت توسعه می‌یابد.

برای رفع این مشکل شما باید به تغذیه توجه کنید: مواد غذایی از جمله شیر و لبنیات در مقادیر کافی و ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر مواد مفید باید مصرف شود.

بادام

بادام محتوی مقدار زیادی چربی غیراشباع و بسیاری از مواد مغذی است، از جمله کلسیم و منیزیم. این عناصر برای استحکام استخوان‌ها استفاده می‌شوند ، بادام غنی‌ترین منبع غیرحیوانی کلسیم است.

اسفناج

با مصرف اسفناج از بیماری‌هایی از قبیل پوکی استخوان، بیماری‌های قلبی و بیماری‌های مفصلی می‌توان پیشگیری کرد. اسفناج یکی از گیاهانی است که ظرفیت ضدسرطانی آن خیلی بالا و برای پیشگیری از ابتلا به سرطان بسیار مفید است. اسفناج به سلطان گیاهان معروف است.