مصرف متنوع پروتئین، به ویژه گیاهی، می‌تواند ریسک بیماری کلیوی دیابتی را کاهش دهد و به سلامت روده، کاهش چربی شکمی و کاهش ریسک بیماری‌های دیگر کمک کند.

همشهری انلاین- مریم شیرافکن : دیابت نوع ۲ در حال افزایش است و به دنبال آن مشکلات مرتبط مانند بیماری کلیوی دیابتی نیز رشد می‌کند. این بیماری، اصلی‌ترین علت نارسایی مزمن کلیه و یکی از عوامل مهم ابتلا به مرحله نهایی بیماری کلیوی است. همچنین، مشکلات کلیوی خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می‌دهد

چرا لوسین و لیزین مهم هستند؟

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد مصرف پروتئین کافی، به ویژه اسیدهای آمینه لوسین و لیزین، می‌تواند ریسک بیماری کلیوی در افراد دیابتی را کاهش دهد.

منابع غذایی سرشار از این پروتئین‌ها

این اسیدهای آمینه در لبنیات، ماهی، گوشت کم‌چرب، تخم‌مرغ، حبوبات، دانه‌ها و محصولات سویا یافت می‌شوند.

ترکیب هوشمندانه پروتئین و فیبر

ترکیب پروتئین با فیبر، مانند ماست با میوه و مغزها یا تن ماهی با سبزیجات، به کنترل قند خون و سلامت کلیه کمک می‌کند.

پیام کارشناسان

علاوه بر میزان کلی پروتئین، به تنوع منابع و ترکیب اسیدهای آمینه نیز توجه شود. مصرف بیشتر پروتئین‌های گیاهی همراه با فیبر فواید زیادی برای دیابتی‌ها دارد، از جمله کاهش ریسک بیماری‌ها، کاهش چربی شکمی و بهبود سلامت روده.

خلاصه: برای سلامت کلیه و کنترل قند خون، فقط گوشت نخورید؛ ترکیب هوشمندانه پروتئین‌های حیوانی و گیاهی کلید موفقیت است.

منبع: eatingwell