از ترمیم اندوتلیوم تا اثرات ضدالتهابی، نارینجین پیش از رسیدن به کارآزمایی‌های بالینی، عملکردهای قدرتمندی در حفاظت از قلب نشان می‌دهد.

همشهری آنلاین - مریم شیرافکن: یک ترکیب طبیعی در مرکبات به نام نارینجین می‌تواند به کاهش التهاب و محافظت از قلب کمک کند. این ماده بیشتر در گریپ‌فروت و پرتقال ماندارین یافت می‌شود و دانشمندان معتقدند می‌تواند نقشی کلیدی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی داشته باشد.

بر اساس یک مرور نظام‌مند تازه، نارینجین توانسته در آزمایش‌های سلولی و حیوانی:

  • التهاب را کاهش دهد،

  • از آسیب سلول‌های قلبی جلوگیری کند،

  • و حتی روند تشکیل پلاک‌های چربی در رگ‌ها را مهار کند.

جالب اینکه در یک مطالعه روی زنان یائسه، نوشیدن روزانه آب گریپ‌فروت به مدت شش ماه باعث افزایش انعطاف‌پذیری شریان‌ها شد. همچنین، یک کارآزمایی بالینی سه‌ماهه نشان داد مصرف نارینجین باعث بهبود فشار خون و سلامت متابولیک می‌شود.

البته، محققان تأکید می‌کنند که هنوز نیاز به بررسی‌های گسترده‌تری روی انسان وجود دارد تا دوز مناسب و شیوه مؤثر مصرف مشخص شود.

خلاصه اینکه: خوردن میوه‌های مرکباتی نه تنها خوشمزه و سرشار از ویتامین C است، بلکه می‌تواند سپری برای قلب شما هم باشد.

منبع :

Adams JA, Uryash A, Mijares A, Eltit JM, Lopez JR (2025). Endothelial and Cardiovascular Effects of Naringin: A Systematic Review. Nutrients, 17(16) , 2658. DOI: 10.3390/nu17162658, https://www.mdpi.com/2072-6643/17/16/2658

منبع: همشهری آنلاین