کشورهای همسایه معمولا تحت‌تاثیر الگوی غذایی هم قرار گرفته و بعضی از غذاهای کشورهای همجوار را با اندکی تغییرات و به‌صورتی که با ذائقه‌شان هماهنگ باشد در فهرست غذایی خود قرار می‌دهند

 این اتفاق در مورد باقالاپلوی ایرانی برای کشورهای پاکستان و هندوستان تا حدودی افتاده است. آنها این غذای خوشمزه را به طریق زیر می‌پزند. بد نیست این‌بار شما این روش را امتحان کنید.

  مواد لازم برای 4نفر:

- 275 گرم یا یک و یک‌دوم پیمانه برنج باسماتی
- 3 پیمانه آب
- 40 گرم یا 3 قاشق سوپ‌خوری کره
- 175 گرم یا یک و یک‌دوم پیمانه باقالای تازه و ریز
- 6 قاشق سوپ‌خوری شوید تازه خرد شده
- یک قاشق چای‌خوری دارچین
- یک قاشق چای‌خوری زیره سبز
- نصف قاشق چای‌خوری زعفران ساییده شده
- نمک به مقدار لازم
- مقداری شوید تازه برای تزئین
- یک قاشق چای‌خوری پودر فلفل قرمز

  طرز تهیه:

1 - قابلمه‌ای را آماده کرده و برنج را همراه با آب در آن بریزید. مقدار کمی نمک هم به آن اضافه کنید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب آن به جوش آید. پس از آن، مدت 10 دقیقه صبر کنید تا برنج کاملا در آب بجوشد؛ سپس آن را در سبدی آبکش کنید.

2 – قابلمه دیگری آماده کرده و یک‌سوم از کره را در آن بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا آب شود.

سپس کف قابلمه را با لایه‌ای از برنج آبکش‌شده پوشانده و یک‌چهارم از میزان باقالا و مقدار کمی شوید تازه خرد شده را روی آن بریزید.

3 – حالا لایه دیگری از برنج را روی شوید ریخته و همین‌طور ریختن مواد را به‌صورت لایه‌لایه ادامه دهید تا مواد به پایان برسد؛

البته لایه پایانی باید برنج باشد. نصف استکان آب داخل برنج بریزید، سپس قابلمه را به مدت 8‌دقیقه روی اجاق‌گاز قرار دهید.

4 – پس از این مدت، باقیمانده کره را آب کرده و روی برنج بریزید. در پایان، دارچین، زیره و فلفل قرمز را روی برنج بپاشید و دم‌کنی را روی قابلمه بگذارید.

حرارت اجاق‌گاز را پایین آورده و 25 تا 30 دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد.

از طرفی دیگر، پودر زعفران را در آب حل کرده و مقداری برنج را به آن آغشته کرده و پس از کشیدن برنج، سطح آن را با برنج زعفرانی و چند برگ شوید تازه تزئین کنید.

نکته: در این باقالاپلو از باقالای خام استفاده شده است؛ اگرچه باقالای مصرفی خیلی ریز و زودپز است ولی اگر در پخت کامل آن مردد هستید بهتر است باقالا را به صورت مجزا پخته و سپس لابه‌لای برنج بریزید.

برچسب‌ها