این روزها اگر در اینستاگرام و توییتر چرخی بزنید، محال است چشمتان به لیوان‌های سبز رنگی نیفتاده باشد که داخلشان یک چیزی شبیه نودل شناور است و ملت زیرش مشغول جدل‌های فرهنگی هستند.

همشهری آنلاین، فاطمه عباسی: قضیه از این قرار است که کافه‌ای در شیراز، شهر شعر و ادب و بهارنارنج، تصمیم گرفته به رسالت تاریخی خود عمل کرده و طعم عجیب و غریب «ماچا» را با هنر بومی نجات دهد.
بله، درست شنیدید، «ماچا شیرازی»؛ ترکیبی که در آن، پودر سبز ژاپنی که طعمش بین جلبک دریایی و چمن تازه در نوسان است، با عرق بهارنارنج و رشته‌های فالوده شیرازی پیوند خورده و به یک نوشیدنی جدید تبدیل شده است. تصور کنید یک سامورایی آرام و اخمو را مجبور کرده‌اند در باغ دلگشا دو پاتیل فالوده بخورد؛ خروجی‌اش می‌شود همین نوشیدنی!

اما اصل ماجرا، واکنش‌ها در فضای مجازی است. یک کاربر تیزبین با نگاهی کارآگاهانه نوشته: «این کافه هرچی آخر شب ته یخچال اضافه میاد رو فردا می‌ریزه تو ماچا. احتمالا میگه این خودش مزه جلبک میده، دیگه بدتر از این نمیشه که!» کاربر دیگری گفته: «کاش ماچا هیچ وقت از ژاپن خارج نشده بود.»
البته در این میان، گروهی هم هستند که این اقدام را تنها راه نجات ماچا از انزوا می‌دانند و معتقدند «تنها چیزی که می‌تونه ماچا رو قابل تحمل کنه همینه». به‌نظر می‌رسد این کافه، ناخواسته یک همه‌پرسی ملی درباره طعم ماچا برگزار کرده و فعلاً جناح «فالوده و بهارنارنج» با اختلاف پیشتاز است. حالا باید منتظر ماند و دید موج بعدی این نوآوری‌ها ما را به کجا می‌برد.