سولانین و کاکونین دو ماده سمی هستند که در سیب‌زمینی‌های جوانه‌زده یافت می‌شوند و به همین دلیل پختن غذا با سیب‌زمینی‌های جوانه‌زده توصیه نمی‌شود. در جوانه سیب‌زمینی‌ مواد سمی وجود دارد که برای سلامتی بسیار مضر است.

به گزارش همشهری آنلاین، خراسان به نقل از ریدرز دایجست نوشت: سیب‌زمینی‌های سبز شده (که نور باعث تولید ماده کلروفیل در سیب‌زمینی می‌شود و به رنگ سبز درمی‌آیند) را باید دور بریزید. ماده کلروفیل سمی نیست، ولی سبز شدن نشانه‌ای از افزایش فعالیت تولید سم است.

سم سیب‌زمینی در پوست و جوانه‌های آن وجود دارد. این سم وقتی وارد بدن می‌شود بیماری‌هایی از جمله بیرون‌روی، حالت تهوع، تب، سردرد و دل‌درد ایجاد می‌کند. برای مطمئن بودن از سلامت سیب‌زمینی‌ها بهتر است همیشه آن‌ها را پوست بکنیم. همچنین برای جلوگیری از سبز شدن و جوانه زدن سیب‌زمینی‌ها بهتر است به اندازه مصرف خود خریداری کنیم و آنها را در جای مناسب نگه داریم.