تزئینات کاخ موزه چهلستون و کاشی‌های مسجد جامع عباسی در اصفهان بر اثر صدمات موج بمباران‌ها در جنگ تحمیلی سوم دوباره ریزش کرد و فرآیند حفاظت اضطراری در حال انجام است.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان با اعلام این خبر به همشهری ‌آنلاین گفت: «متاسفانه آسیب به کاخ جهانی چهلستون بر اثر حمله هوایی در جنگ تحمیلی سوم ادامه دارد و به تازگی بخش دیگری از تزئینات کاخ موزه چهلستون ریزش کرد.»

امیر کرم‌زاده این اتفاق را شامل کاشی‌های مسجد جامع عباسی نیز دانست و ادامه داد: «موج انفجار وضعیت فرونشست در مسجد جامع عباسی را بیشتر کرد و دوباره شاهد ریزش تعدادی از کاشی‌های مسجد هستیم.»
او انجام پایش اضطراری را از موارد در حال انجام در میراث فرهنگی آسیب دیده اصفهان عنوان کرد و افزود: «با حفاظت اضطراری و تخصیص اعتبار، فرآیند مرمت سازه‌ای و مزمت تزئینات در کاخ چهلستون آغاز خواهد شد.»
تیمی از متخصصان حوزه تزئینات چوب، سازه‌های فلزی و آیینه‌کاری از روزهای گذشته در حال همکاری برای برآورد دقیق خسارت‌ها و تعیین روش‌های فوری حفاظت و تثبیت وضعیت موجود هستند تا از گسترش تخریب جلوگیری شود.
کرم‌زاده ادامه داد: «پس از مرمت‌ اضطراری و تثبیت وضعیت بنا، برنامه‌ پژوهشی و مرمت اساسی چهلستون و دیگر مجموعه‌های آسیب‌دیده آغاز می‌شود.»
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان درباره درخواست غرامت و خسارت از نهادهای بین‌المللی نیز گفت: «نامه‌نگاری به یونسکو انجام شده است و پیگیر خسارت‌ به میراث فرهنگی اصفهان هستیم.»
به گفته مقامات اداره کل میراث فرهنگی اصفهان، ۲۸ بنای تاریخی این خطه در بمباران و حملات ائتلاف آمریکایی- صهیونی دچار آسیب‌ شدند.
مجموعه جهانی کاخ‌موزه چهلستون، مجموعه جهانی نقش‌جهان، مسجد جامع عباسی و کاخ عالی‌قاپو، تالار اشرف، عمارت رکیب‌خانه، عمارت جبه‌خانه، عمارت توحیدخانه، عمارت پیشه و هنر(اداره کل میراث فرهنگی استان)، خانه امین‌التجار، کاخ هشت‌بهشت، خانه جبارزاده، خانه مشکی، خانه صیفور قاسمی، حمام جارچی باشی، تکیه میرزا رفیعا نایینی، بقعه بابا رکن‌الدین، تکیه مادر شاهزاده و تکیه کازرونی در تخت فولاد، مدرسه تاریخی سعدی، کاخ سردار اعظم(ساختمان وزارت خارجه) آثار تاریخی آسیب دیده بر اثر موج انفجارهای بمباران‌های اخیر شهر اصفهان است

برچسب‌ها