همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: پیشنهاد ما به شما این شیرینی خوشمزهست: دسر شارلوت سلطنتی، یک دسر یخچالی لاکچری که با طعم موز و گردو، حال و هوای یلدایی به میز پذیراییتون میآره. میتونید از الان آموزش این دسر خوشمزه رو ببینید و با درست کردنش، مهمانان رو شگفتزده کنید. ترکیبی از نان رولت نرم، کرم خامهای و میوههای تازه مثل موز و توت فرنگی، شیرین و خاطرهانگیزه.
این دسر ساده اما لوکسه، ایدهآل برای دورهمیهای یلدا، جایی که طعمهای سنتی با خلاقیت مدرن ترکیب میشن!
بیشتر بخوانید:
خورشت «به» با ماهیچه ؛ عطر پاییز روی سفره شب یلدا
استفاده از میوههای مختلف در تهیه دسر شارلوت سلطنتی کاملاً سلیقهای است. به عنوان مثال، من در این دستور از موز استفاده کردم تا حال و هوای یلدا رو بیشتر حس کنید، اما شما میتونید از توتفرنگی بهره ببرید. در مورد مغزها هم آزادید؛ اگر خلال بادام یا پسته در دسترس نبود، مشکلی نیست، اما حتماً از گردو استفاده کنید چون طعم بینظیری بهش میده.
مواد لازم
تخممرغ: ۳ عدد
آرد: ۹۰ گرم
شکر: ۹۰ گرم
وانیل: ۱.۴ قاشق چایخوری
آب جوش: ۱ قاشق غذاخوری
عسل: ۱ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر: ۱.۴ قاشق چایخوری
شکلات آبشده: نصف پیمانه
مواد لازم برای سس میانی
شیر: ۴ لیوان
شکر: ۳/۴ پیمانه
انار دانهشده: ۴ عدد (یا معادل هندوانه خردشده برای یلدا)
خامه: ۱.۵ پیمانه
گردو خردشده: نصف پیمانه
پودر ژلاتین: ۴ قاشق غذاخوری
خلال پسته و بادام: به میزان دلخواه (برای تزئین یلدایی)
وانیل: نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه نان رولت
فر رو در دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد روشن کنید. ابتدا سفیدهها و زردههای تخممرغ رو از هم جدا کنید.
تخممرغها حتماً باید به دمای اتاق رسیده باشن. سفیدهها رو با همزن برقی بزنید تا کف کنه
بعد نصف شکر رو اضافه کنید و ادامه بدید تا کاملاً پفدار بشه و از کاسه جدا نشه.
باقی شکر رو با وانیل به زردهها اضافه کنید و با همزن بزنید تا مخلوط بشن. آب جوش رو بریزید و هم بزنید، بعد عسل رو اضافه کنید و مواد رو یکدست کنید.
آرد رو با بکینگ پودر سه بار الک کنید و به زردهها اضافه کنید
آرد رو کمکم و از الک عبور بدید.
سفیدهها رو هم با لیسک به آرامی مخلوط کنید.
در سینی فر، کاغذ شیرینیپزی پهن کنید (از دو طرف بیرون باشه)
روش روغن مایع بمالید و پخش کنید.
مواد رو با ضخامت یکسان بریزید و سینی رو سه بار به زمین بکوبید تا حبابها بره.
سینی رو ۵ تا ۸ دقیقه در فر ۲۲۰ درجه بپزید
وقتی سطحش اسفنجی شد و نچسبید، آمادهست.
زیاد نذارید بمونه وگرنه ترک میخوره.
بعد از پخت، روی رولت پارچه نخی بندازید و ۱۵ دقیقه خنک کنید.
در سینی دیگه پودر قند الک کنید، کنارههای رولت رو صاف کنید، بعد رولت رو برعکس روی پارچه پودرقندی بذارید و با پارچه رول کنید. ۳۰ دقیقه بذارید بمونه.
رولت رو باز کنید، شکلات آبشده رو بمالید و دوباره رول کنید. دو طرف رو صاف ببرید و کنار بذارید تا سس میانی رو آماده کنید.
طرز تهیه سس میانی
۴ قاشق ژلاتین رو با ۵ قاشق آب مخلوط کنید و به روش بنماری کاملاً حل کنید.
موزها رو دانه کنید و کنار بذارید. شیر و شکر رو در شیرجوش بریزید و روی حرارت بذارید تا کمی گرم بشه، نیازی به جوش نیست.
خامه زدهشده (از قنادی) رو با قاشق هم بزنید، بعد با شیر گرم باز کنید تا گوله نشه. موزها، گردوهای خردشده، خلال پسته و بادام رو اضافه کنید.
وانیل و شیر رو بریزید، ژلاتین حلشده رو هم اضافه کنید و هم بزنید.
ترکیب رو در یخچال بذارید و هر ۵ دقیقه هم بزنید تا کمی سفت بشه، اما نه خیلی، هدف اینه که موقع چیدن، مواد شکل بگیره.
چیدن و نهایی کردن دسر
برای ظرف بیرون دسر، از کاسه یا دیس گود شیشهای یا استیل استفاده کنید.
مشمای فریزر رو پهن کنید تا دیوارهها رو هم بپوشونه.
رولت شکلاتی رو به برشهای نازک تقسیم کنید (از چاقوی ارهای دندهریز استفاده کنید – چاقو رو در آب جوش فرو کنید تا برشها تمیز بشن).
برشها رو کف ظرف بچینید و جاهای خالی رو با تکههای رولت پر کنید تا مواد نشت نکنه.
یک لایه سس شارلوت بریزید، بعد لایه رولت، و این کار رو تکرار کنید تا مواد تموم بشه. لایه آخر رو با رولت بپوشونید و یک شبانهروز (یا حداقل ۸ ساعت) در یخچال بذارید تا کاملاً بگیره.
برای سرو، مشما رو بردارید، با پسته و موز تزیین کنید و نوش جان کنید!
این دسر یلدایی، با طعم گرم و شیرینش کنار نوشیدن چای یا قهوه، شب چلهتون رو خاطرهانگیزتر میکنه.