قصابان در تهران قدیم بین خودشان اصطلاحاتی داشتند که امروزه کمتر به کار می‌رود. مانند لانتوری، سسته و زل. در کوچه گرد امروز معنای برخی از این کلمات را بشنوید.

همشهری آنلاین- لیلا باقری: جعفر شهری در نوجوانی مدتی شاگرد قصابی بوده است و در خاطرات نوجوانی در کتاب «گزنه» از چند اصطلاح رایج بین قصابان یاد می‌کند؛ اصطلاحاتی که امروزه یا به کار نمی‌رود یا معنایش را به درستی نمی‌دانیم. از جمله «لانتوری» به معنای گوشت لاغر، «خَس» به معنای استخوان، «گزیبا» به معنای کم بده، «دم ور نکن» به معنای حرف نزن، «سسته» به معنای فاسد و متعفن و «زِل» به معنای بی دنبه که احتمالا از گوسفند زل گرفته شده است که یکی از نژادهای کوچک جثه و سبک وزن گوسفند ایرانی است که در مناطق شمالی کشور و عمدتا در استان‌های مازندران و گلستان پرورش داده می‌شود.

تدوین: عاطفه حسین زاده

برچسب‌ها