تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۴

این آش در شهرستان جلفا برای مراسم حنابندان توسط خانواده عروس پخته می‌شود.

همشهری آنلاین: البته پخت آن فقط مختص به این مراسم نیست، در جشن‌های دیگر هم آن را درست می‌کنند اما دلتان نشکند، ان‌شاء‌اللـه به عروسی.

۱. پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. گوشت را هم خرد کرده همراه پیاز تفت دهید. حالا ادویه را اضافه کنید و مقداری حرارت دهید تا عطر ادویه کاملا آزاد شود. آب را به مواد بیفزایید تا کاملا روی مواد را بگیرد. حالا اجازه دهید گوشت خوب پخته شود. نخودهای خیس خورده و بلغور را همراه دو پیمانه آب اضافه کنید تا نخودها آب کافی داشته باشند و خوب بپزند.

۲. بادمجان‌ها را ریز خرد کرده و داخل روغن تفت دهید و همراه آن سبزی و گوجه را به مواد بالا اضافه کنید. حرارت را هم کم کنید تا آش خوب جا بیفتد. در آخر کشک را اضافه کرده و شعله را خاموش می‌کنیم.

۳. برای تزئین این آش از پیاز داغ، کشک و سیر خام استفاده کنید. این آش را معمولا با سیر له شده در کنار ظرف آش سرو می‌کنند.

کشک مقدار زیادی فسفر و کلسیم دارد و برای جلوگیری از پوکی استخوان بسیار موثر است.

مواد لازم (برای شش نفر)

 ۲۰۰  گرم بلغور گندم
۲۰۰  گرم گوشت مغز ران
 (گوسفند یا گوساله)
یک عدد پیاز بزرگ
۲ /۱ یک لیترآب
۱۵۰ گرم نخود
۴۰۰ گرم بادمجان 
خرد شده و سرخ شده
۵۰۰ گرم سبزی
(ریحان، جعفری، تره)
۲۰۰ گرم گوجه رنده شده
۲۰۰ گرم کشک 
یک بوته سیر
نمک وفلفل و زرد چوبه
 به میزان لازم
روغن به میزان لازم

منبع: همشهری آنلاین