تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۱

غذاهای ساده که دستور پخت سریعی دارند و مقوی و خوشمزه نیز هستند گزینه مناسبی برای سفره‌های افطاری ماه رمضان هستند.

به گزارش همشهری آنلاین، در این مطلب با طرز تهیه حلوای شیر و کاچی به عنوان یک افطاری ساده آشنا می‌شوید.

  • حلوای شیر

مواد لازم:

آرد برنج: نصف پیمانه

گلاب: نصف پیمانه

شیر: یک لیتر

شکر: ۲ پیمانه

نشاسته: یک پیمانه

آب: ۴ پیمانه
 
طرز تهیه:

نشاسته را در ۴ پیمانه آب سرد حل می‌کنیم و آن را از صافی می‌گذرانیم. سپس آرد برنج را در شیر حل، آن را هم از صافی رد می‌کنیم (توجه داشته باشید که شیر باید سرد باشد). سپس شکر، نشاسته حل شده و محلول آرد برنج و شیر را باهم مخلوط می‌کنیم و در ظرفی می‌ریزیم و روی حرارت ملایم می‌گذاریم.

دقت داشته باشید برای آن که مایع نسوزد و به ته ظرف نچسبد، باید آن را مرتب هم بزنیم. این کار را آنقدر ادامه می‌دهیم تا مایع به جوش آید و غلیظ شود. بعد گلاب را به آن اضافه می‌کنیم. وقتی خط قاشق روی مواد به جا ماند و محو نشد یعنی حلوای ما آماده است و باید از روی حرارت برداشته شود. این حلوا را اغلب شیرازی‌ها در ماه مبارک رمضان درست می‌کنند.

  • کاچی

مواد لازم:

آرد گندم: یک پیمانه

کره: ۱۰۰ گرم

شکر: ۲ پیمانه

گلاب: یک‌چهارم پیمانه

زعفران ساییده ‌شده: به میزان دلخواه

آب: ۳ پیمانه

طرز تهیه:

ابتدا آب و شکر را در ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم اجاق‌گاز بگذارید تا شکر در آب حل شود. سپس زعفران را به مواد اضافه کنید تا مخلوط آب و شکر قوام پیدا کند. شیره قوام یافته باید مانند شیره مربا غلیظ و کشدار شود. دقت داشته باشید گلاب را در مرحله پایانی قوام ‌آمدن شیره اضافه کنید تا عطر آن از بین نرود.

بعد از این مرحله کره را در یک ظرف ریخته و روی حرارت ملایم اجاق‌ گاز قرار دهید. پس از این‌که کره آب شد، آرد گندم را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آرد تغییر رنگ پیدا کرده و طلایی متمایل به قهوه‌ای شود.

برای این‌که از کافی‌ بودن میزان سرخ ‌شدن این مخلوط آردی مطمئن شوید، با یک قاشق چایخوری کمی از آرد سرخ‌ شده را داخل آب بریزید اگر حباب از آن خارج شد به معنای سرخ‌ شدن آرد است.

پس از آماده ‌شدن آرد، شیره را به آن اضافه کنید و مرتب آن را روی شعله ملایم اجاق‌ گاز به هم بزنید. این مرحله حداقل یک‌ربع به طول می‌انجامد.در این مرحله باید کاچی را دم کنید. بنابراین قابلمه را روی شعله ‌پخش‌کن قرار داده و روی در آن دم‌کنی بگذارید.

حالا اجازه بدهید تا حدود نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه کاچی دم بکشد. بعد از این مدت آن را در ظرف مورد نظر بریزید و سرو کنید.

غلظت کاچی باید مانند فرنی نه خیلی سفت و نه خیلی شل باشد.

منبع: بیتوته