همشهری آنلاین: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه قبل از طرح تحول سلامت در سیستم بهداشتی کارشناس تغذیه نبود، گفت: در حال حاضر ۱۳۰۰ کارشناس تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت جذب شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر زهرا عبداللهی افزود: براساس شواهد موجود، مشکلات تغذیه‌ای نظیر مصرف بیش از حد قند، نمک و چربی‌ها و از سویی کاهش مصرف سبزی و میوه و موادغذایی که حاوی فیبر هستند، باعث شده است که مشکل اضافه وزن و چاقی در تمام گروه‌های سنی و حتی در کودکان زیر ۵ سال در کشور شیوع فراوانی داشته باشد.

وی ادامه داد: از جمله برنامه‌هایی که در کشور برای اصلاح الگوی تغذیه مردم و در نهایت کاهش و پیشگیری از چاقی درنظر داریم، یک سری برنامه در قالب طرح تحول سلامت است که در شبکه‌های بهداشتی و درمانی کشور در حال انجام است.

مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت تصریح کرد: برنامه‌ها به این صورت است که مردم به پایگاه‌های سلامت مراجعه می‌کنند و از لحاظ الگوی غذایی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و افرادی که الگوی غذایی‌شان اشکال دارد و یا افرادی که اضافه وزن داشته و چاق هستند، غربالگری می‌شوند و توسط کارشناس سلامت، پزشک و در نهایت کارشناس تغذیه، خدمات را دریافت می‌کنند که این خدمات به صورت آموزش و مشاوره تغذیه است.

عبداللهی خاطرنشان کرد: قبل از طرح تحول سلامت در سیستم بهداشتی کارشناس تغذیه وجود نداشت، اما در حال حاضر ۱۳۰۰ کارشناس تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت جذب شده است.

وی ادامه داد: سند ملی تغذیه و امنیت غذایی که کلیات آن به تصویب شورای عالی سلامت رسید و بعد در دستور کار استان‌ها قرار گرفت، مورد ارزشیابی قرار گرفت و مشخص شد، ظرف سه سال اخیر حدود ۵۰ درصد اهداف سند محقق شده است که این موضوع توفیق بزرگی است.