تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۴:۳۴

همشهری آنلاین - شهره فرجی: رعایت چند نکته در آشپزخانه، کمک می‌کند تا این مکان به محیطی ایمن‌تر تبدیل شود.

آشپزخانه در واقع قلب خانه است و جالب نیست اکثر حادثه‌های سوختگی در این فضا صورت گیرد. خوشبختانه بسیاری از این سوختگی‌ها با رعایت چند نکته قابل پیشگیری هستند که به شرح آن‌ها می‌پردازیم:

• تا زمان پخت کامل غذا در آشپزخانه باشید.

• قابلمه را در قسمت عقب و یا وسط گاز قرار دهید.

• لوازمی مانند حوله خشک‌ کن، کیسه‌های پلاستیکی و دستگیره را دور از اجاق گاز نگه‌دارید.

• هیچوقت هنگامی که کودک خود را در بغل گرفته‌اید پخت و پز نکنید.

• کودکان را از کنار اجاق گاز دور نگه دارید.

کمک‌های اولیه برای سوختگی

اگر با تمام سعی و تلاش خود، ‌دچار سوختگی شدید، به نکات کمک‌های اولیه زیر عمل کنید:

• ناحیه آسیب‌دیده را زیر آب سرد بگیرید یا درون آب سرد فرو کنید؛ مراقب باشید آب خیلی سرد نباشد.

• می‌توانید روی محل سوختگی را با حوله تمیز، ‌سرد و مرطوب بپوشانید.[نکته بهداشتی روز: مراقبت از سوختگی‌های خفیف]

• ناحیه آسیب‌دیده را فشار یا سایش ندهید.

• اگر در این ناحیه درد دارید، می‌توانید استامینوفن یا ایپوبرفن مصرف کنید.

• در نهایت اگر سوختگی شدید است و علائم عفونت در آن ظاهر شده، به پزشک مراجعه کنید.[سوختگی، ششمین علت مرگ و میر در ایران است]

کمک‌های اولیه برای سوختگی‌های ناشی از آب جوش:

اگر شما یا یکی از اعضای خانواده‌اتان دچار سوختگی با آب جوش شده‌اید مراحل زیر را قدم به قدم اجرا کنید:

• اگر آب جوش از روی لباس ریخته شده، پارچه آن قسمت را از محل سوختگی جدا کنید.[نکته بهداشتی روز: طبقه بندی سوختگی‌ها]

• محل سوختگی را زیر شیر آب سرد به مدت 30 دقیقه قرار دهید.

• هرگز روی سوختگی یخ قرار ندهید چون با این کار از جریان خون به محل آسیب دیده جلوگیری می‌کنید.

• برای این نوع سوختگی از کره یا پماد استفاده نکنید.

www.webmd.com

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها