همشهری- پریسا نوری: شهرداری تهران علاوه بر اختصاص ۲ هتل شهرداری به شهروندان آسیبدیده، ۹ هتل دیگر را هم برای اقامت و اسکان موقت شهروندان اجاره کرد، با این هدف که تا زمان تعیینتکلیف خانههای آسیبدیده پذیرایشان باشد. البته این گروه از شهروندان هر ۳ وعده غذا را رایگان مهمان شهرداری تهران هستند و پخت و توزیع روزانه ۲ هزار پرس غذا در آشپزخانه مرکزی مجموعه مدیریت شهری انجام میشود. برای اطلاع از کموکیف طبخ و توزیع غذا به طبقه منفی ۲ شهرداری سر زدیم.
پخت پلو در ۶ پلوپز صنعتی در یک ساعت
از پلههای ورودی آشپزخانه که پایین میرویم، عطر برنج ایرانی و کباب کوبیده به مشام میرسد. جلوی در روکشهای پلاستیکی کفش را به پا میکنیم و وارد آشپزخانه میشویم. چند آشپز، دستیار و کمکآشپز با لباسهای سفید و پیشبند و کلاه بهداشتی مشغول پخت و آمادهسازی ناهار هستند. آشپزخانه بزرگ است و به واحدهای پختوپز غذاهای سنتی و فرنگی، بخش کبابپز، پختوپز غذاهای ایرانی، آمادهسازی سالاد و دورچین، آمادهسازی و شستوشوی سبزی، ظرفشویی و... تقسیم شده است. در بخش کبابپز چند نفر جوجههای زعفرانی طعمدادهشده و گوشتهای چرخکرده را به سیخ میکشند و در کبابپز میگذارند. پلوی خوشعطر ایرانی در ۶ پلوپز صنعتی در عرض یک ساعت آماده سرو میشود. بعد از آمادهشدن کبابها، همراه برنج، گوجه، لیمو و کره در ظروف آلومینیومی آماده توزیع میشود.
پخت غذاهای باکیفیت
این روال هر روز آشپزخانه مرکزی شهرداری تهران است که اداره کل پشتیبانی اش صفر تا صد کار را دنبال میکند. تا ساعت ۱۲ ظهر حدود ۲ هزار پرس غذا به همراه سالاد کاهو آماده توزیع میشود و خودروهایی آنها را به هتلهای محل اسکان شهروندان آسیبدیده از جنگ میرسانند. متصدی آشپزخانه توضیح میدهد که تلاش میکنیم با پخت انواع کباب تا خورش و پلوها و خوراکها و غذاهای ایرانی و فرنگی تنوع غذایی را حفظ و رضایت شهروندان را جلب کنیم. او ادامه میدهد: «خوشبختانه با نظرسنجیای که بهتازگی انجام دادیم متوجه شدیم اکثریت افراد از کیفیت غذاها راضی هستند و این موجب دلگرمی ماست. البته برای رعایت حال افرادی که رژیم دارند در کنار غذاها خوراک و انواع سبزی هم سرو میشود. از گوشت و مرغ گرم و تازه و مواداولیه باکیفیت برای پخت غذاها استفاده میشود و بخش ناظر کیفی بر فرایند پخت و توزیع غذا نظارت میکند.»
حفظ تنوع غذایی
کباب کوبیده و جوجهکباب، خورش قیمه و قورمهسبزی، لوبیاپلو، کتلت، کوکو و سوپ بخشی از غذاهایی هستند که روزانه در آشپزخانه شهرداری طبخ و به هتلهای ۱۱ گانه محل اسکان آسیبدیدگان جنگ منتقل میشوند. فرایند پخت غذا از ساعت ۶:۳۰ شروع میشود و حداکثر تا ساعت ۱۱ غذاها آماده سرو و توزیع هستند. متصدی آشپزخانه میگوید: «غذاها با ماشین به هتلها منتقل میشوند و اگر در مسیر سرد شوند، قبل از توزیع داخل مایکروویو گرم میشوند و گرم بهدست شهروندان میرسند. بعد از توزیع غذا و شستوشوی ظروف و نظافت آشپزخانه، نوبت به پخت و آمادهسازی شام میرسد. پخت شام از ساعت ۴ شروع میشود و از ساعت ۷ فرایند توزیع غذا به همان روال انجام میشود.»
تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۸
پس از حملات اخیر دشمن صهیونیستی به مناطقی از پایتخت و تخریب شماری از خانهها، شهرداری تهران به میدان آمد و علاوه بر آواربرداری در مرمت و بازسازی خانههای آسیبدیده پیشگام شد.
منبع: روزنامه همشهری